Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2.1.1 Kvadratická funkce. Kvadratická funkce se nazývá každá funkce, daná ve tvaru kde je reálné číslo různé od nuly, jsou libovolná reálná čísla. Definičním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2.1.1 Kvadratická funkce. Kvadratická funkce se nazývá každá funkce, daná ve tvaru kde je reálné číslo různé od nuly, jsou libovolná reálná čísla. Definičním."— Transkript prezentace:

1 2.1.1 Kvadratická funkce

2 Kvadratická funkce se nazývá každá funkce, daná ve tvaru kde je reálné číslo různé od nuly, jsou libovolná reálná čísla. Definičním oborem kvadratické funkce je množina R všech reálných čísel. Grafem kvadratické funkce je PARABOLA.

3 Výrazse nazývá kvadratický trojčlen. + kvadratický členabsolutní člen lineární člen ax 2 bx c

4 Příklad 1: a) Určete funkci, která vyjadřuje závislost objemu válce na průměru jeho podstavy, je-li výška 5 cm. b) Určete objem válce pro průměr 9 cm. Řešení: a) V objem válce v cm 3 vzorec pro objem r poloměr podstavy v cm v výška válce v cm d průměr podstavy válce v cm v = 5 cm, funkci vyjádříme takto:

5 Řešení: b) d = 9 cm Objem válce je přibližně 318,1 cm 3. Cvičení 2.1.1.1:


Stáhnout ppt "2.1.1 Kvadratická funkce. Kvadratická funkce se nazývá každá funkce, daná ve tvaru kde je reálné číslo různé od nuly, jsou libovolná reálná čísla. Definičním."

Podobné prezentace


Reklamy Google