Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Přesnost výroby montážních součástí Ročník:2. Datum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Přesnost výroby montážních součástí Ročník:2. Datum."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Přesnost výroby montážních součástí Ročník:2. Datum vytvoření:leden 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.10.STR Anotace: Montáže a opravy, přesnost výroby montážních součástí, vyměnitelnost součástí. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Přesnost výroby montážních součástí Značný podíl pracnosti při montáži připadá na přizpůsobovací práce. Jejich omezení, případně vyloučení závisí na kvalitě výroby, t.j. přesnosti spojovaných součástí a velikosti tolerance.

3 Metody řešení způsobu montáže Úplná vyměnitelnost součástí Součásti se vyrábí ve velmi úzkých tolerancích, a proto se mohou při montáži libovolně zaměňovat.

4 Metody řešení pro způsoby montáže Výroba je velmi drahá, a proto se provádí montáž jen ve vyšších typech výroby - např. hromadná výroba elektrických přístrojů.

5 Částečná vyměnitelnost součástí Součásti se vyrábějí ve větších tolerancích. Metody řešení pro způsoby montáže

6 Součásti se vyrábějí ve větších tolerancích a pak se třídí podle skupinových tolerancí. Tato výrobní (montážní) metoda se používá například při výrobě ložisek, pístních kroužků spalovacích motorů. Velmi jakostní spojení. Metody řešení pro způsoby montáže

7 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Pojem přesnost výroby montážních součástí Značný podíl pracnosti při montáži připadá na přizpůsobovací práce. Jejich omezení, případně vyloučení, závisí na kvalitě výroby, tj. přesnosti spojovaných součástí a velikosti tolerance. Metody řešení pro způsoby montáže Úplná vyměnitelnost součástí, částečná vyměnitelnost součástí, výběr součástí.

8 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Přesnost výroby montážních součástí Ročník:2. Datum."

Podobné prezentace


Reklamy Google