Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.08.STR Anotace: Montáže a opravy, montážní pracoviště, vybavení montážního pracoviště. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Prostředky montážního pracoviště Snížení pracnosti i námahy pracovníků je podmíněno mechanizací montážních prací. Použité prostředky jsou závislé na hmotnosti přepravovaných jednotek, sortimentu a sériovosti výroby, jsou to např.:

3 Použité prostředky pro montážní pracoviště vozíky různých typů (ruční, motorové, elektrické, plošinové, vysokozdvižné apod.). dopravníky (pásové, válečkové apod.). jeřáby (otočné, mostové apod.). speciální zařízení (válečkové tratě, manipulátory, hydraulické zdvihací plošiny apod.).

4 Vybavení montážního pracoviště Zařízení pro ustavení a upnutí základní součásti: pracovní stoly se svěráky upínací rošty montážní desky nebo palety montážní vozíky s přesunem k dalšímu pracovišti

5 Vybavení montážního pracoviště zásobníky Uložení potřebných spojovacích a montovaných součástí i předmontovaných celků. zařízení pro uložení a pohon nářadí Pro práce prováděné na pracovišti (odkládací kazety, pružné závěsy).

6 Pracovní linky pro hromadnou nepřerušovanou proudovou montáž musí splňovat následující podmínky: mechanizovaná mezioperační i předoperační doprava montážní přípravky umístění montovaných součástí, palet, zásobníků, nářadí

7 ovládací elementy se součástkami nářadí uložení součástí přípravky speciální montážní stanice

8 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Druhy manipulačních prostředků na montážním pracovišti Vozíky, dopravníky, speciální zařízení. Vybavení montážního pracoviště Zařízení pro ustavení a upnutí základní součásti, zásobníky, zařízení pro uložení a pohon nářadí.

9 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden."

Podobné prezentace


Reklamy Google