Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_525.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
PŘÍPRAVA K MATURITĚ. POČÍTAČOVÁ VĚDA ?? INFORMATIQUE VĚDU O CÍLEVĚDOMÉM ZPRACOVÁNÍ INFORMACÍ PROSTŘEDNICTVÍM AUTOMATICKY PRACUJÍCÍCH STROJŮ FRANCOUZ.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
MODERNÍ ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE. Obsah Vývoj reprografických služeb Co by dnes měli projekční, developerské a stavební firmy požadovat od svého.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Využití informačních a komunikačních technologií (ICT) Informační systémy ve státní správě.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informace a informační zdroje. informace obecně = obsah zprávy či sdělení V informatice = kódovaná data, která lze vysílat, přijímat, uchovávat či zpracovávat.
Automobilní a dopravní systémy
Počítač a příslušenství
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Základní pojmy v automatizační technice
Úvod do psychologie
Postavení pedagogiky mezi vědami
Typologická matice tisku podle jeho zaměření a cílových skupin čtenářů
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Radka Škulaviková
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Masová média a jejich vliv
Hrášek – počítání kuliček
Olympijské DISCIPLÍNY VE VODNÍCH SPORTECH
Informační a komunikační technologie
POŘADÍ V OBLÉKÁNÍ sebeobsluha.
Logopedie R - Ř JAZYK A ŘEČ.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Rybolov – poznej svou značku
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Vnímání, pozornost, soustředěnost, paměť
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
BRAMBORA Příroda kolem nás.
Vůle, vytrvalost, city a jejich projevy
Domaluj druhou polovinu
HLEDEJ VÝROBKY K RŮZNÝM PROFESÍM.
Stavíme hrady Vnímání.
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
Strom, kdopak tu žije příroda.
Dobroty z vajec podoblast.
Človíček a jeho tělo zdraví.
Strom pro zvířata Vnímání, jazyk a řeč.
Motýlí křídla vnímání.
STOLOVÁNÍ sebeobsluha.
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
Srovnej botičky do botníku
Transkript prezentace:

Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací využívat informační technologie zacházet s technickými prostředky pracovat s počítačovými programy a poskytuje nám vědomosti a dovednosti využitelné v dalším studiu a praxi

Význam informací 3.tisíciletí je označováno jako informační společ- nost. Informace jsou velmi cenné (know - how) a značně ovlivňují život lidí. Mohou být - veřejné, osobní, technologické, obchodní atd. Získáváme je z novin, časopisů, televize, internetu, společnosti Důležitými obory lidské činnosti se proto stávají - informatika - výpočetní technika

Informatika Informatika je obor lidské činnosti, který se zabývá zpracováním informací. Zahrnuje množství specializovaných vědních a technických oborů, např. Teorii informace Informační technologie Logiku Kybernetiku Sociální informatiku atd.

Výpočetní technika je technická disciplína, která se zabývá obsluhou výpočetních prostředků určených ke zpracováním dat (počítačů, periferií)

Význam a využití počítačů Počítače jsou technická zařízení určená ke zpracování dat umožňují rychlé zpracování dat a získávání výsledků zasahují do nejrůznějších oblastí lidské činnosti (vzdělávání, práce, zábava, kultura, sport) stávají se nástrojem tvůrčí činnosti a komunikace mezi lidmi

Shrnutí Předmět Informatika nás učí pracovat s informacemi, orientovat se v nich, ovládat počítačové programy a pracovat s výpočetními prostředky. Tyto poznatky pak uplatníme v dalším studiu. Získávání důležitých informací a jejich správné využití je nezbytné pro život Informatika je se zabývá zpracováním informací a využívá k tomu řadu dalších speciálních oborů – teorii informace, informační technologie, logiku, kybernetiku atd. výpočetní technika se zabývá obsluhou výpočetních prostředků počítače jsou technická zařízení, která umožňují rychlé zpracování informací. Jsou využívány v různých oblastech lidské činnosti (práce, zábava, kultura, komunikace)

Opakování K čemu slouží výuka předmětu Informatika? Proč jsou pro nás důležité informace? Čím se zabývá informatika a jakých oborů využívá? Čím se zabývá výpočetní technika? Jaký význam mají počítače?