Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."— Transkript prezentace:

1 SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy21 Název výzvyŽádost o fin. podporu z OP VK - IP obl. podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy7. 1 Název prioritní osyPočáteční vzdělávání Číslo oblasti podpory7. 1. 4 Název oblasti podporyZlepšení podmínek pro vzdělávání na zákl. školách Typ projektuIP - ostatní Název projektuInovace výuky na základních školách Datum zahájení projektu13. 09. 2010 Datum ukončení projektu12. 03. 2013 Rozpočet projektu celkem948 677, 00 Kč AnotaceDUM k seznámení žáků s předmětem Informatika Určeno pro výukuInformatika AutorJirotka Pavel Očekávaný výstupŽák se seznámí podrobně s PC a se vším souvisejícím Spec. vzdělávací potřebyPočítač Stupeň a typ vzděláváníII. stupeň – speciální vzdělávání – lehké mentální postižení Typická věková skupinaod 11 let Časový harmonogramvýklad 20 minut, upevnění učiva 10 minut

2 POČÍTAČ Základní informace Zdroj všech obrázků: http://www.obrazky.cz

3 Co je počítač…. Počítač je stroj, který pracuje s daty pomocí předem vytvořeného programu. Data jsou informace upravené tak, aby jim stroj rozuměl. Počítače informační technologií. Technologie mají lidem usnadňovat práci. Právě proto vznikly počítače a počítačové sítě. O PC = osobní počítač (Personal Computer)

4 Co je počítač…. O Počítač není pouze osobní počítač, či notebook, existuje i počítač v mobilních telefonech, automobilech, letadlech, fotoaparátech, robotech …

5 Co je počítač…. O Počítač je zpravidla ovládán UŽIVATELEM O Uživatel poskytuje počítači DATA pro zpracování pomocí VSTUPNÍCH ZAŘÍZENÍ (klávesnice, myš…) O Počítač data zpracuje a prezentuje pomocí VÝSTUPNÍCH ZAŘÍZENÍ (monitor, reproduktory…)

6 Co je počítač…. O Dnes jsou počítače využívány téměř ve všech oborech lidské činnosti např.: - školství - lékařství - armáda - kancelářské práce - umění - technika - domácnosti - pro zábavu (hry, filmy)

7 Co je počítačová síť … O Počítačová síť je tvořena vzájemně propojenými počítači. Propojené počítače si můžou mezi sebou vyměňovat data. Jednotliví uživatelé si tak mohou posílat zprávy, volat, komunikovat. Sítě jsou proto komunikační technologií. Velkou počítačovou sítí je taky internet.

8 PC Osobní počítače jsou rozšířeny hlavně v těchto dvou variantách: O Stolní počítač - složený z počítačové skříně, monitoru, myši, klávesnice O Přenosný počítač (angl. notebook, laptop) - monitor, klávesnice, i další zařízení jsou zabudovány do těla počítače

9 Počítačová gramotnost O soubor znalostí, schopností a dovedností zaměřených na ovládání a využívání počítače v životěznalostíschopnostídovedností O počítačově gramotný člověk umí ovládat osobní počítač s běžnými programy a využívat počítačové sítě (především Internet) O Česká republika je v mezinárodním srovnání zemí s počítačovou gramotností na 37. místě O země s nejvíce počítačově gramotnými občany jsou Irsko, Švédsko a Rakousko

10 PC O Současný počítač se skládá z HARDWARE, které představuje fyzické části počítače (které vidíme) a ze SOFTWARE (které nevidíme).

11 Co už vím … 1. Co znamená zkratka PC v češtině? 2. Jak se jinak nazývá přenosný počítač? 3. Kde se využívají počítače?


Stáhnout ppt "SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google