Harmonogram projektu a činnosti pediatra. Časový plán ve zkratce Říjen 08 – únor 09 Vytvoření výzkumného týmu, přípravné práce Březen 09 – duben 09 Oslovení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

K-base – Středočeská alternativa Freebase
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Rozšíření metod krátké intervence (nejen) pro zdravotníky v České republice Michal Miovský Tisková konference (13. září 2013) Projekt NETAD, reg. č. CZ.1.07/2.4.00/
PPF Úvodní informace o organizaci a průběhu studia.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
autor: Boháčová Eva spoluautorky: Suchánková Iva, Slaviková Mária
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Leden Do získám od výchovné poradkyně ( VP) podklad pro vyplnění přihlášky 2.Od si otevřu webové stránky příslušné střední školy,
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Přijímací řízení 2015 Maximálně 2 přihlášky Zrušení výstupního hodnocení Pozvánka na přijímací zkoušku 14 dní předem Nepřítomnost na přijímací zkoušce.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Příprava výzkumného projektu II. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 23. listopadu 2011.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Výživa v dětí do 2 let - úvod Mgr. Petra Sedlářová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Případová studie Seminář 2014.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Přijímací řízení
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Přijímací zkoušky školní rok 2017/2018.
Ubytovací stipendia Ing. Tomáš Majer
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Geologická olympiáda 2017 Mgr. Jitka Pešková.
Mgr. Tereza Brumovská, M.Sc.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Přijímací řízení
Posilování vlivu rodiny a mapování rodinných dovedností v prevenci užívání alkoholu u dětí a dospívajících Čablová, L., Csémy, L., Gabrhelík, R., Jurystová,
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Český telekomunikační úřad
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Přijímací řízení 2018.
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Transkript prezentace:

Harmonogram projektu a činnosti pediatra

Časový plán ve zkratce Říjen 08 – únor 09 Vytvoření výzkumného týmu, přípravné práce Březen 09 – duben 09 Oslovení lékařů, regionální semináře Duben 09 – červen 09 (max. říjen 09) Fáze I Výběr 55 pacientů 20 kontrolní skupina, 35 krátké intervence, administrace dotazníků, vyplnění prvního evaluačního dotazníku lékařem

Časový plán ve zkratce Říjen 09 – prosinec 09 (max. duben 2010 Fáze II Pozvání všech 55 dětí k retestu, vyplnění druhého evaluačního dotazníku lékařem Duben 10 - Říjen 10 Zpracování dat a příprava publikací Listopad 10 – Prosinec 10 Prezentace hlavních výsledků – konference

Fáze I - pediatr Dítě se účastní projektu na základě informovaného souhlasu rodičů (stačí po telefonu), příp. lze zaslat poštou s pozvánkou dítěte na vyšetření. V ordinaci dostává dítě kromě písemné informace ještě stručnou informaci od zdravotníků. (Příkl. „Naše pracoviště se účastní projektu, který má za cíl snižovat rizika užívání drog a alkoholu u dospívajících. V rámci výzkumu tě poprosím nejdříve o vyplnění krátkého dotazníku“.) Po vyplnění dotazníku vidí lékař na první straně výsledky screeningu podle CRAFFT – 0 až 6 bodů. S ohledem na dosažený skór následuje u intervenční skupiny krátký motivační rozhovor (dle Osnovy).

Fáze I - pediatr Děti z kontrolní skupiny jsou po vyplnění dotazníku propuštěny domů. Před propuštěním dítěte informuje lékař o pozvání za 6 měsíců, kdy bude dítě vyplňovat opět krátký dotazník. („Vyplněním dotazníku pro tebe účast na výzkumu prozatím končí, ale za půl roku tě požádám o vyplnění dalšího, už posledního dotazníku.“) Lékař vede evidenci o dětech zařazených do výzkumu. Dotazníky odesílá do Podaných rukou ve dvou zásilkách (nejdříve 20 kontrolní skupina, poté 35 skupina s krátkou intervencí).

Podpora projektu Během dubna bude zprovozněna www stránka projektu se všemi materiály a pokyny ke stažení Informace budou poskytovat buď pracovníci PCP nebo Podaných rukou Telefony, mailové adresy Psychiatrické centrum Praha: –Dr. Csémy: –Mgr. Dvořáková: –Jitka Vedralová: Podané ruce, o.s. –Mgr. Pavla Novotná:

Zahájení práce Vázáno na souhlas etické komise (15. dubna 09). Poté budou rozeslány formuláře informovaného souhlasu.