O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spojují věty nebo slova. Označujeme je číslem 8.
Advertisements

Zdraví Vás KRTEČEK.
Podmět (Po) - opakování
Jednoho dne paní, která měla tři dcery, všechny moc dobře vdané, se rozhodla vyzkoušet své dva zetě a Motoflashe jak ji mají rádi.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
Popelka Česko- Slovenský projekt 9. B ZŠ A MŠ SNP6 ÚSTÍ NAD LABEM.
Medovníkový domček Perníková chaloupka
Udělej si čas na snění…. Udělej si čas na krásné večerní a ranní procházky….
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
O Karkulce Autor:František Šandor.
Achi,achi,ach.Ani nevíte jak se nudím.Už pěkných 25 let žiji tady v Podlésáku.Tak jsem se rozhod, že se přestěhuji. A celou tou cestou mě budete provázet.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
O červené Karkulce Zpracoval: Jan Krejčí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místem v našem nejbližším okolí,
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Pohádka o krtečkovi Autor: Důrková Sára.
Autorka: Veronika Prouzová
ČJ Prohlédni si obrázky a zapamatuj si je : datel.
Růžová Karkulka Autor: JIŘÍ UHERKO.
Autorka : Eliška Šťastná
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
O perníkové chaloupce Bylo nebylo….
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_08.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.
Červená karkulka Lucie Novotná.
Dej dvojku červeného měj hezký večer a.
Návštěva zoo Denisa Kukrálová. Malý Tomášek měl narozeniny. Přál si malou opičku. Maminka mu řekla, že opičku nedostane, protože je moc drahá a doma by.
Jednou takhle ráno si pejsek a kočička řekli, že půjdou do lesa na jahody. A tak se vydaly do lesa.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
POMÁHEJ BLIŽNÍMU SVÉMU
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
42. Ester zachránila Izraelity před smrtí. Když se Mardocheus dozvěděl o všem, co se stalo, roztrhl svůj šat, oblékl si žíněné roucho a posypal hlavu.
Vítejte na farmě KLIKEJ!
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Rozvoj slovní zásoby Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: : VY_32_INOVACE_05_CJ1_rozvoj_slovni_zasoby.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
O Budulínkovi Autoři: Vraný,Špitálník. 1. kapitola  Byl jeden dědeček a jedna babička a ti měli Budulínka.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_31_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Krteček vs Samara By Jana a Natka.
Něco pro dobrou náladu !. Něco pro dobrou náladu !
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Práce s textem úryvku z pohádky.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pohádka „Bouda budka“. Pohádka „Bouda budka“ V poli stála budka.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 6_18
Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
VY_32_INOVACE_13_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍSLOVCE
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Počítáme na prstech jedné ruky podle pohádky
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_ 09_Kosinová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_09_Kocůrková
Transkript prezentace:

O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy

Obrázky namaloval Vladimír Břehovský Obrázky vydalo pro potřebu školy Státní pedagogické nakladatelství Praha

Pohádka o zlé koze Byl jeden pán. Měl kozu. Ráno poslal pasačku, aby kozu napásla. Pasačka pásla kozu celý den. Vodila ji na pěknou trávu. Večer se pán ptal: „No, kozo! Jak tě pasačka pásla?“ „Ne, nepásla mě. Přivázala mě u stromu, s dětmi si hrála u domu.“ Pán tedy pasačku vyhnal. Našel si jinou pasačku. Schválně se ale díval, jestli pasačka pase dobře.

Večer se pán ptal: „No, kozo! Jak tě pasačka pásla? Koza zamečela: „Ne, nepásla mě. Přivázala mě u stromu, s dětmi si hrála u domu.“ To pána dopálilo. Chytil kozu a dřel ji. Všechny chlupy jí na boku odřel. Koza mu utekla k jedné babičce na půdu a tam se schovala.

Ráno šla babička na půdu pro mouku. Koza na ni křičela: „Já koza rohatá, napolovic odratá, kdo sem přijde, toho sežeru.“ To se babička polekala. Odešla na pole a plakala. Viděl ji zajíc a ptal se:

„Proč pláčete, babičko? „Ach, zajíčku, na půdě se mi usadila zlá koza. Každého chce sežrat. Moc se jí bojím.“ „Babičko, já tu kozu vyženu,“ řekl zajíček. Jak přišel zajíc na dvorek, začala koza mečet: „Já koza rohatá, napolovic odratá, kdo sem přijde, toho sežeru.“ Jak to zajíc uslyšel, polekal se a utekl.

Babička byla smutná a plakala. Uviděl ji pes. „Proč pláčete, babičko?“ „Ach, milý pejsku! Mám na půdě zlou kozu. Každého chce sežrat.“ „Já ji vyženu, babičko!“ „I nevyženeš. Zajíc ji vyháněl, ale nevyhnal.“ „Vyženu! Uvidíte!“

Pes potichu vylezl až k půdě. Vtom začala koza zlým hlasem: „Já koza rohatá, napolovic odratá, kdo sem přijde, toho sežeru.“ Pes se polekal. Raději rychle utekl pryč.

Babička si sedla na zahradu a plakala. Uviděl ji tam ježek. „Proč pláčete, babičko? „Och, milý ježku! Mám na půdě zlou kozu. Každého chce sežrat.“ „Já ji vyženu, babičko!“ „Nevyženeš! Zajíc vyháněl – nevyhnal. Pes vyháněl a taky nevyhnal.“ „Ale já ji vyženu! Uvidíte!“

Ježek šel k půdě. Koza ho uslyšela a začala křičet: „Já koza rohatá, napolovic odratá, kdo sem přijde, toho sežeru.“ Ježek se ale nepolekal. Skočil koze na odřený bok a celou ji popíchal. Koza ječela, vyskočila oknem a utíkala rychle pryč. A tak ježek kozu vyhnal a zachránil babičku.

Vyprávěj podle obrázků: