Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech."— Transkript prezentace:

1

2 O Karkulce Autor: Kroupa Michal

3 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech nejvíce. Babička jí ušila červený čepeček a podle něj jí začali říkat Červená Karkulka. V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech nejvíce. Babička jí ušila červený čepeček a podle něj jí začali říkat Červená Karkulka.

4 2.kapitola Po obědě se Karkulka vydala na cestu a maminka za ní až na lesní pěšinku volala at neschází z cesty a nikde se nezastavuje. To už však neslyšela. Když vešla do lasa uviděla všude kolem sebe ty nejkrásnější a nejvonavější květiny, hned je začala sbírat. U toho si prozpěvovala,ale to neměla dělat slyšel jí vlk. Ten si řekl že už dlouho nejedl, předběhl tedy Karkulku a vydal se k babičce. Po obědě se Karkulka vydala na cestu a maminka za ní až na lesní pěšinku volala at neschází z cesty a nikde se nezastavuje. To už však neslyšela. Když vešla do lasa uviděla všude kolem sebe ty nejkrásnější a nejvonavější květiny, hned je začala sbírat. U toho si prozpěvovala,ale to neměla dělat slyšel jí vlk. Ten si řekl že už dlouho nejedl, předběhl tedy Karkulku a vydal se k babičce.

5 3.Kapitola Když vlk přišel babička klidně spala. Přikradl se k její posteli a najednou mlask, milou babičku sežral. Lehl si místo ní do postele, oblékl si je jí oblečení a navlékl její čepeček vyčkával. Za malou chvíli přišla i Karkulka a zaklepala na dveře. Vlk jí zavolal pojd dál. Karkulka vztoupila a u viděla babičku. Najednou se zeptala. Proč máš tak velké oči? A babička opovedela, abych tě lépe viděla. A proč máš tak velké zuby? O dpovědi se však nedočkala, místo toho skončila u vlka v břiše. Když vlk přišel babička klidně spala. Přikradl se k její posteli a najednou mlask, milou babičku sežral. Lehl si místo ní do postele, oblékl si je jí oblečení a navlékl její čepeček vyčkával. Za malou chvíli přišla i Karkulka a zaklepala na dveře. Vlk jí zavolal pojd dál. Karkulka vztoupila a u viděla babičku. Najednou se zeptala. Proč máš tak velké oči? A babička opovedela, abych tě lépe viděla. A proč máš tak velké zuby? O dpovědi se však nedočkala, místo toho skončila u vlka v břiše.

6 5.Kapitola Večer když šel myslivec kolem babiččiny chaloupky nevěřícně kroutil hlavou, vlk totiž strašlivě chrápal. Když myslivec nakoukl dovnitř. Pomalu se vkradl dovnitř a vlkovi rozpáral břicho a vyskočila Karkulka i babička. Když se však sklonil tak ho řeka spadl do řeky a už ho neviděli. Všichni tři se tedy odebrali do chaloupky a poseděli nad vínem a bábovkou. Večer když šel myslivec kolem babiččiny chaloupky nevěřícně kroutil hlavou, vlk totiž strašlivě chrápal. Když myslivec nakoukl dovnitř. Pomalu se vkradl dovnitř a vlkovi rozpáral břicho a vyskočila Karkulka i babička. Když se však sklonil tak ho řeka spadl do řeky a už ho neviděli. Všichni tři se tedy odebrali do chaloupky a poseděli nad vínem a bábovkou.


Stáhnout ppt "O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech."

Podobné prezentace


Reklamy Google