Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

O Karkulce Autor:František Šandor.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "O Karkulce Autor:František Šandor."— Transkript prezentace:

1 O Karkulce Autor:František Šandor

2 1. Kapitola Byla Žila jedna krásná holčička. A ta pořád nosila červený šatek. A proto se ji říkalo červená karkulka.

3 2.Kapitola Jednou ji mamka Veruška poslala na návštěvu k babičce a dala ji košík jídla. Na příkad: vino, koláče, a guláš.

4 3.Kapitola Tak Karkulka poslechla a šla k babičce. Jak si tak šla tak se lekla. Vybafl na ni vlk. Fuj vlku tisy mě vylekal. Vykřikla karkulka. A vlk řekl omlouvám se ale týden jsem nejedl. A já sem cítil nějaké koláče. Ano vlku ale to mám pro babičku.

5 4.Kapitola Vlk si tak šel a viděl babičky chaloupky. Tak snědl babičku a lehl si ji do postele. Vešla Karkulka.

6 5.Kapitola Ahoj babi,jak se máš? Vnučko Mě je dobře a tobě? Mě je dobře babičko. A cos mi přinesla? Vino, guláš a koláč.

7 6.Kapitola Babi proč máš tak velké zuby. A vlk na to nemohl odpovědět a snědl karkulku.

8 7.Kapitola Z rovna šel kolem chaloupky lovec a pomyslil si:Ta stařenka ale chrápe, musím se na ni podívat, zda něco nepotřebuje.“ Vešel do světnice a když přistoupil k posteli, uviděl, že v ní leží vlk. Tak přece jsem tě našel, ty starý hříšníku!“ zvolal lovec: „Už mám na tebe dlouho políčeno!“ Strhnul z ramene pušku, ale pak mu přišlo na mysl, že vlk mohl sežrat babičku a mohl by ji ještě zachránit.

9 8.Kapitola Nestřelil tedy, nýbrž vzal nůžky a začal spícímu vlkovi párat břicho. Sotva učinil pár řezů, uviděl se červenat karkulku a po pár dalších řezech vyskočila dívenka ven a volala: „Ach, já jsem se tolik bála, ve vlkovi je černočerná tma.“ A potom vylezla ven i živá babička; sotva dechu popadala. Červená Karkulka pak nanosila obrovské kameny, kterými vlkovo břicho naplnili, a když se ten probudil a chtěl utéci, kameny ho tak děsivě tížily, že klesnul k zemi nadobro mrtvý.

10 Zazvonil zvonec a pohádky byl konec


Stáhnout ppt "O Karkulce Autor:František Šandor."

Podobné prezentace


Reklamy Google