Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Jana Anderlová Název : VY_12_INOVACE_08_Čj_čtení s porozuměním, kladné a záporné vlastnosti postav Téma: pohádka O Budulínkovi Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Soustředěný poslech předčítaného textu Materiál určen pro žáky 3. ročníku ZŠP Druh realizace: prezentace Žáci mají před sebou vytištěný text, pro lepší orientaci v textu Čtení s porozuměním Určování kladných a záporných vlastností postav Využitelný pro práci s interaktivní tabulí

3 Čti a pozorně poslouchej pohádku.

4 O Budulínkovi Dědeček s babičkou vychovávali malého vnoučka Budulínka. Jednou zůstal chlapeček v chaloupce sám, protože babička s dědečkem šli do lesa na dřevo. Budulínkovi přikázali, aby nikomu neotvíral. K jídlu mu babička připravila misku hrachu. K polednímu se dal chlapec do jídla. U chaloupky se objevila liška a žadonila o hrášek. Slíbila, že když jídlo dostane, povozí Budulínka na ocásku. Stalo se. Liška snědla hrách, vozila Budulínka po celém domě a najednou hup a uháněla s ním do lesa. K večeru se babička s dědečkem vrátili a Budulínek nikde. Vypravili se tedy do lesa, kde z liščí nory byl slyšet pláč. Začali hrát a zpívat a stará liška poslala mláďata, aby se šla podívat, co se to venku děje. Tam je dědeček chytil a dal do pytle. A začali s babičkou hrát znovu. Stará liška vykoukla, dědeček ji chytil a také dal do pytle. Nakonec vykoukl uplakaný Budulínek. Slíbil, že už nikdy nikomu neotevře a bude poslouchat. Byl strašně rád, že je doma.

5 Pojmenuj hlavní postavy podle obrázků.

6

7 Vyber Budulínkovy vlastnosti.

8 Chytrý Hodný Neposlušný Zlobivý Zlý Smutný Veselý Hloupý

9 Jaká byla liška?

10 Chytrá Hodná Lstivá Zlobivá Zlá Smutná Veselá Vychytralá

11 Použité zdroje Vlastní práce


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google