Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Jana Anderlová Název : VY_12_INOVACE_07_Čj_soustředěné vnímání textu Téma: pohádka O perníkové chaloupce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Soustředěný poslech předčítaného textu Materiál určen pro žáky 3. ročníku ZŠP Druh realizace: prezentace Žáci mají před sebou vytištěný text pro lepší orientaci v textu Čtení s porozuměním Využitelný pro práci s interaktivní tabulí

3 Čti a pozorně poslouchej pohádku.

4 O perníkové chaloupce Jeníček a Mařenka bydleli se svými rodiči v malé chaloupce u lesa. Tatínek šel do lesa kácet stromy a děti vzal s sebou, aby nasbíraly jahody. Děti v lese zabloudily. Brzo nastala noc. Mařenka vylezla na strom a uviděla v dálce světlo. Vydaly se tím směrem, až přišly k malé chaloupce. Byla celá z perníku. Protože měly hlad, vylezly na střechu a začaly loupat perníček. Vtom se otevřely dveře. Stála tam ježibaba a vyptávala se, kdo jí tam krade perníček. Jeníčka a Mařenku chytila a zavřela v chaloupce. Chtěla si je vykrmit, upéci a potom sníst. Když byly vykrmené, chtěla, aby si sedly na lopatu, aby je mohla v peci upéct. Děti jí ale řekly, že nevědí, jak se na lopatě sedí. Ježibaba, že jim to tedy ukáže. Jak si sedla, Jeníček s Mařenkou ji strčili do pece a pelášili pryč od perníkové chaloupky. Oba se šťastně vrátili domů, kde na ně čekali rodiče.

5 Čti a doplňuj správná slova.

6 O perníkové chaloupce Jeníček a bydleli se svými rodiči v malé u lesa. Tatínek šel do kácet a děti vzal s sebou, aby nasbíraly Děti v lese zabloudily. Brzo nastala noc. Mařenka vylezla na a uviděla v dálce světlo. Vydaly se tím směrem, až přišly k malé Byla celá z Protože měly , vylezly na a začaly loupat perníček. Vtom se dveře. Stála tam a vyptávala se, kdo jí tam krade Jeníčka a chytila a zavřela. Chtěla si je , upéci a potom sníst. Když byly vykrmené, chtěla, aby si sedly na , aby je mohla v upéct. Děti jí ale řekly, že nevědí, jak se na sedí. Ježibaba, že jim to tedy ukáže. Jak si sedla, s Mařenkou ji strčili do pece a pryč od chaloupky. Oba se šťastně vrátili , kde na ně čekali

7 Vyber, kdo v pohádce vystupuje.

8 drak Budulínek tatínek Jeníček vlk Červená Karkulka ježibaba Smolíček Mařenka prasátko král kůzlátka princezna

9 Nakresli si svůj obrázek k pohádce.

10 Použité zdroje Vlastní práce


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google