Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma: Domácí mazlíčkové Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2649

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky. Materiál je zaměřený na čtení kratšího textu k tématu péče o živočichy u nás doma, žáci text doplňují svými dalšími informacemi, které už mají, získají nové informace o tom, jak o živočichy pečovat, předají si informace a zkušenosti např. o psím útulku. Prezentace na interaktivní tabuli. Pomůcky: interaktivní pero, fixy, knihy s rasami psů a koček. Inovace: interaktivní způsob učení. Metodické pokyny: pozorně čti, připiš název živočicha, ve skupinové práci doplňte, jak byste pečovali o živočichy.

3 Domácí mazlíčkové Tomáš prosil rodiče, aby mu koupili křečka. Ti mu ho nechtěli pořídit, protože věděli, co péče o živočicha obnáší. S Tomášem si proto popovídali, chtěli, aby jim řekl, co všechno bude pro křečka potřeba.  Pomozte, děti, Tomášovi. Co potřebuje zvířátko, o které chceme doma pečovat a chceme jej mít pro radost?  Víš, co je to týrání zvířat? Tomáš prosil rodiče, aby mu koupili křečka. Ti mu ho nechtěli pořídit, protože věděli, co péče o živočicha obnáší. S Tomášem si proto popovídali, chtěli, aby jim řekl, co všechno bude pro křečka potřeba.  Pomozte, děti, Tomášovi. Co potřebuje zvířátko, o které chceme doma pečovat a chceme jej mít pro radost?  Víš, co je to týrání zvířat?

4 Jaká drobná zvířata můžeme mít v bytě? Domácí mazlíčkové

5 Jaká drobná zvířata můžeme mít v bytě? Domácí mazlíčkové

6 Pes a kočka. Domácí mazlíčkové - nejoblíbenější

7 Skupinová práce Do tabulky si kromě psa a kočky doplňte ještě dva domácí mazlíčky a tabulku vyplňte. Na nic nezapomeňte. Zvíře JménoPříbytekKrmeníDalší potřeby PES KOČKA

8 Zdroje http://microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google