Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana zdraví Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2649

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky. Prezentace na interaktivní tabuli. Materiál slouží k procvičení a prohloubení znalostí o ochraně lidského zdraví, k získání nových informací o nemocech a úrazech a o tom, jak jim předcházet. Pomůcky: interaktivní pero, fixy, lékárnička. Inovace: interaktivní způsob učení, interaktivní procvičení probíraného učiva. Metodické pokyny: pozorně čti, správně zařaď, najdi chyby.

3 Ochrana zdraví Zdraví je to nejcennější, co máme.  Abychom naše tělo udrželi zdravé:  Měli bychom jíst ovoce a zeleninu.  Správně se stravovat a pít.  Mít dostatek pohybu na čerstvém vzduchu.  Správně se oblékat.  Při sportování být pozorní a opatrní.  Dodržovat základní hygienické návyky.

4 U lékaře NEMOC o Příznakem nemoci bývá únava, bolest hlavy nebo zvýšená teplota. ÚRAZ  Poranění některé části těla. neštovice popálenina pořezání zlomenina odřená dlaň spála chřipka angína Správně roztřiď:

5 Lékárnička Obvazy Náplast Pravítko Paralen Nůžky Jogurt Kapky do nosu Kapky do očí Rohlíky Oční mast Teploměr Obvazy Náplast Pravítko Paralen Nůžky Jogurt Kapky do nosu Kapky do očí Rohlíky Oční mast Teploměr Všichni ji máme doma, rodiče ji musí mít v autě. Jsou v ní uloženy základní léky a potřeby k ošetření zranění. V naší lékárničce ale asi není vše v pořádku, pozorně čti a oprav. Všichni ji máme doma, rodiče ji musí mít v autě. Jsou v ní uloženy základní léky a potřeby k ošetření zranění. V naší lékárničce ale asi není vše v pořádku, pozorně čti a oprav.

6 Kam se dovoláš? Napiš.  Důležitá telefonní čísla:  155  158  150

7 Zdroje http://microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana."

Podobné prezentace


Reklamy Google