Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.12 Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.12 Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.12 Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. třídy. Poznají části těla, příznaky nemoci, umí předcházet úrazům.

2 BOJ S RÝMOU Vlezla na mě rýma, je mi pořád zima. Když je zimní plískanice, bacilů je mnohem více. Autor: Dagmar Vysoká

3 NĚCO SE SE MNOU DĚJE ! CÍTÍM SE HROZNĚ!

4 TO JSOU PŘÍZNAKY NEMOCI: bolí nás hlava, jsme unavení škrábe nás v krku, máme rýmu a asi máme teplotu … TU NÁM ZMĚŘÍ MAMINKA A POŠLE NÁS DO POSTELE. ČASTO MUSÍME K LÉKAŘI. MŮŽEME MÍT : CHŘIPKU ANGÍNU

5 pijeme dostatek tekutin myjeme si ruce NEMOCEM M ŮŽ EME P Ř EDCHÁZET – BRÁNIT SE JIM ! jíme ovoce a zeleninu Na jaké zásady ješt ě dbáte? sportujeme a chodíme ven dodr ž ujeme hygienu

6 K LÉKAŘI SE TAKÉ DOSTANEME SE ZRANĚNÍM! NĚKDY SE PŘI SPORTU NEBO PRÁCI ODŘEME, POŘEŽEME, NEBO POPÁLÍME. TO JSOU ÚRAZY.

7 PŘIVOLÁME DOSPĚLÉHO KDYŽ JSME SVĚDKY ÚRAZU: TEN ZAJISTÍ ZRANĚNÉMU PRVNÍ POMOC V PŘÍPADDĚ POTŘEBY PŘIVOLÁME ZÁCHRANNOU SLUŽBU 150

8 HORNÍ KONČETINA DOLNÍ KONČETINA HLAVA TRUP KRK MUSÍME ZNÁT ČÁSTI LIDSKÉHO TĚLA: PRSTY LOKET RAMENO ucho, břicho, koleno, nos, oko, brada, dlaň,. UKAŽTE NA SOBĚ:

9 Dávejte na sebe pozor!

10 POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky z galerie Klipart Vlastní zdroje autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.12 Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google