Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA: Části lidského těla ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 4. a 5. ročník, slouží k seznámení a následnému procvičení probrané látky a rozvoji čtenářské a informační gramotnosti v hodinách přírodovědy.

2 ČÁSTI LIDSKÉHO TĚLA Člověk žije na zemi dlouhou dobu. Ovládl přírodu a svojí prací ji změnil. Na světě žije mnoho lidí. Nejsou všichni stejní. Jejich těla jsou však složena ze stejných částí. Největší částí těla je trup, zadní část trupu jsou záda, přední část je hrudník. Na trupu je krk a na krku hlava. Na hlavě máme obličej, čelo , temeno a týl. Horní končetina má rameno, loket a ruku. Ruku tvoří dlaň, hřbet ruky, prsty a zápěstí. Dolní končetina se skládá ze stehna, kolena, lýtka , nohy, chodidla. Na noze je kotník, nárt, prsty a pata.

3 ČÁSTI LIDSKÉHO TĚLA - UKAZUJ A POJMENUJ ČELO TEMENO TÝL KRK RAMENO ZÁDA LOKET BŘICHO HÝŽDĚ KOTNÍK STEHNO KOLENO LÝTKO PATA CHODIDLO NÁRT DLAŇ PRSTY

4 záda OPAKUJEME hrudník Částí trupu jsou krk hlava

5 rameno loket ruku koleno nohu stehno lýtko
OPAKUJEME Horní končetina má Dolní končetina má rameno loket ruku koleno nohu stehno lýtko chodidlo

6 dlaň hřbet ruky prsty zápěstí kotník nárt prsty pata
OPAKUJEME Ruku tvoří Na noze je dlaň hřbet ruky prsty zápěstí kotník nárt prsty pata

7 VYLUŠTI HÁDANKU Po chodníku, po stráni, Jedna druhou prohání, Vždycky všude chodí spolu, Mají rády hopsání. NOHY

8 POUŽITÉ ZDROJE Snímek č. 1 [cit – 10 – 31] PS Přírodovědy 4, COMPAKTA Brno Snímek č. 3 – 6 [cit.2011 – 10 – 31] Fotogalerie autora


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA:"

Podobné prezentace


Reklamy Google