Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018."— Transkript prezentace:

1 T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů
Anna Vichrová v Brně 2018

2 Byla jednou jedna holčička
Byla jednou jedna holčička. Každý všední den chodila do školy a učila se novým věcem.

3 Jednoho sychravého podzimního rána zase šla do školy
Jednoho sychravého podzimního rána zase šla do školy. Vůbec se jí tam nechtělo. To ale ještě nevěděla, co se tam dnes dozví! Paní učitelka dětem totiž pověděla něco moc zajímavého.

4 „Říká se,“ začala, „že každý rok touto dobou má deset dětí možnost přenést se do světa, ve kterém uvidí objasněné ty největší záhady života. Kdo by se tam odvážil, viděl by prý, jak vznikají nemoci. Spatřil by malinkaté částečky, které jsou v lidském těle a díky kterým je každý člověk jiný. Zjistil by, proč je někdo od narození zdravý a někdo naopak ne. Tohle všechno by se dozvěděl a možná ještě mnohem víc!“

5 Když to naše holčička uslyšela, hned věděla, že ona se jednou z těch deseti vyvolených musí stát! Jenže jak? To jí nikdo neprozradil. A tak si řekla, že na to musí přijít sama. Hledala a hledala, až objevila místo, kde se psalo: Kdo by se do světa záhad a tajů lidstva dostat chtěl, zkouškou pro něj uchystanou projít musí!

6 Jakmile se dotkla nápisu, objevily se místo něj otázky
Jakmile se dotkla nápisu, objevily se místo něj otázky. Ona na ně odpovídala jak nejlépe uměla a doufala, že zkouškou projde úspěšně.

7 Netrvalo dlouho a dozvěděla se, že se skutečně do záhadného světa podívá. Měla obrovskou radost!
Dostala plánek cesty a seznam věcí, které si má vzít s sebou. Všechno si připravila a už jen čekala, kdy se bude moci vydat na cestu.

8 V určený den se dostavila na místo srazu, kde ji a ostatních devět dětí čekaly tři milé průvodkyně. Jedna z nich jen zkontrolovala, jestli jsou všichni a poté někam odfrčela na koloběžce. Druhé dvě paní dětem pokynuly, aby je následovaly.

9 Ten den byl pro holčičku nezapomenutelným zážitkem
Ten den byl pro holčičku nezapomenutelným zážitkem. Pomocí dvou průvodkyň nahlédla do světa lidského genomu, chromosomů, principu dědičnosti, důvodů vzniku genetických vad a mnohého dalšího. Spousty věcí si vyzkoušela, seznámila se s pomůckami pro práci s genetickou informací a jen žasla, jak úžasně je to v životě lidí zařízeno.

10 A zazvonil zvonec a pohádky je
KONEC!

11 Moc děkuji za všechno, co pro středoškoláky děláte.
Zdroje obrázků: Mapy.cz Google obrázky Moc děkuji za všechno, co pro středoškoláky děláte.


Stáhnout ppt "T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018."

Podobné prezentace


Reklamy Google