Matěj Stach.  Ochrana užitkových organismů, materiálů, potravin i lidského zdraví před organismy, které se přemnožily nebo se vyskytují v místech, kde.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Na zahrádce s chemií.
Advertisements

Hmyz užitečný pro rostliny – OPAKOVACÍ TEST
PESTICIDY Vratislav Malý Kristýna Černá Tomáš Jarolín Andrea Mikešová.
Chemické zatížení krajiny
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Spotřeba pesticidů v ČR
Michaela Vlasáková Pesticidy.
Dioxiny SŠZePř Rožnov p. R PaedDr.Lenka Těžká Modernizace výuky odborných předmětů CZ.1.07/1.1.08/
Ekologické problémy Společenské problémy
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ Matěj Martinák IX.A.
Projekt SIPVZ Multimediální chemie Chemie v praxi
Krajina a krajinná sféra
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Znečištění půdy a potravin
PESTICIDY A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Tuky = Lipidy Přírodní látky
Další přírodní látky.
VLIV NA VÝVOJ POPULACE PODLE VÝBĚRU PARTNERA Tomáš Krajča OTŽP 3.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Registrační číslo projektu:
Savci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Bílkoviny a lipidy VY_32_INOVACE_G Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
3.ročník technické lyceum
Ochrana plodin proti škodlivým činitelům
ESENCIÁLNÍ MASTNÉ KYSELINY – OPOMÍJENÉ NEZBYTNOSTI V DĚTSKÉ VÝŽIVĚ MUDr. Bohuslav Procházka Praktický lékař pro děti a dorost.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
Vypracoval : Marek Voštinka
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: květen 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PEDOSFÉRA – PŮDNÍ OBAL ZEMĚ 6. třída.
Volně žijící živočichové
PŮDA Půda zabírá jen malé množství na povrchu Země.
Cizorodé látky v potravním řetězci
PEDOLOGIE A OCHRANA PŮDY
Fosilní paliva – Ropa.
Ochrana rostlin - složky
VÝCHOVA SPOTŘEBITELE EKOLOGICKY ŠETRNÉ POTRAVINY.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vypracoval: Ondřej Pavela Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu Pracovní list slouží k zopakování a doplnění učiva. Vyhledávání informací motivuje žáky k zájmu o.
Fluor aneb všeho s mírou Bc. Tereza Černá 1. CNP - PS ZSF JČU.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Ch_074_Pesticidy Ch_074_Detergenty a pesticidy_Pesticidy Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Pesticidy Dělení dle: A/ Typ škůdce: Akaricidy: přípravky určené k hubení roztočů Algicidy: přípravky určené k hubení řas Arborocidy: pesticidy určené.
Pesticidy Obr.2 Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
NEBEZPEČÍ V POTRAVINÁCH. Typy nebezpečí Biologické Patogenní, podmíněně patogenní agens Salmonely, Listeria monocytogenes, E. coli O157:H7, Enterobacter.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Ch_074_Detergenty a pesticidy_Pesticidy Autor: Ing. Mariana Mrázková
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Diagnostické zařízení KARDiVAR měříme aktivity na nervovém a hormonálním systému a stav adaptačních mechanismů organismu Jan Michael Kubín Je to diagnóza.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
OCHRANA ČISTOTY VOD I. RNDr. J. DURAS, Ph.D..
Název školy: Autor: Název: Téma: Číslo projektu:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Problémy Ozónové vrstvy.
Pesticidy Obr.2 Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Biopotraviny.
VY_52_INOVACE_12 Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod cz. 1.07/1.4.00/ „Blíže k přírodním vědám“ Mgr. Markéta Ulrychová ŽELEZO.
BROUCI - ŠKŮDCI.
Tuky = Lipidy Přírodní látky
Bc. Ivana Francová, SOU Liběchov Chemická ochrana rostlin Chemická ochrana rostlin je dnes nejrozšířenější, využívá velkého množství ochranných látek zvaných.
Transkript prezentace:

Matěj Stach

 Ochrana užitkových organismů, materiálů, potravin i lidského zdraví před organismy, které se přemnožily nebo se vyskytují v místech, kde nám škodí  Nejvíce se uplatňují v zemědělství

 Kontaminace povrchových vod  Hynutí včel  Kumulace v živých organismech (DDT) Chlorované pesticidy v mateřském mléku

 Toxické působení na vývoj nervové soustavy  Zvyšování rizika vzniku leukémie u dětí  Narušování hormonálního systému  Vliv na riziko onemocnění Parkinsonovou chorobou

 Postřiky, aerosoly  Fumiganty - plyny  Popraše  Pevné a tekuté nástrahy  Mořidla  Nátěry a impregnace

 Přírodního původu  Syntetické látky  Biopreparáty

 kontaktní - účinná látka zůstává na povrchu rostliny či škůdce  systémové - účinná látka proniká do rostliny či škůdce