Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Komunikace občana s úřadem Projekt „IS eSMO “ Ing. Dušan Havlík Siemens Business Services spol. s r.o.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Společenská odpovědnost organizací
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrované projekty měst
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr

Informatizace společnosti Současná epocha je charakterizována zásadními změnami v technologiích, které ve svém důsledku mění ekonomiku, společnost i způsob života. Původní soupeření o tuny produktů přešlo do souboje o dokonalejší a rychlejší informace. Vytváří se nový tržní segment, kde se obchoduje s nehmotným produktem, myšlenkami, nápady a know-how. Současnost:

Informatizace společnosti Cíl: Vytvořit podmínky pro znalostní společnost Znalosti a informace Občanům Usnadnění vzdělávání, přístupu k informacím, zlepšení kvality života Odstranění zbytečné byrokracie, zlepšení služeb, přiblížení státu a obcí občanům Zefektivnění veřejné správy Zvýšení produktivity, nové podnikatelské příležitosti Ekonomický rozvoj Státu, obcím, sociální službám a zdravotnictví Podnikům

Informatizace společnosti Cíl: Vytvořit podmínky pro znalostní společnost Podpora využití informačních technologií ve vzdělávání (e- learning) – usnadnění rekvalifikací, podpora distančního vzdělávání, rozšíření kapacity vysokých škol Podpora zavádění informačních technologií do běžného života občanů, veřejné správy, zdravotnictví a sociálních služeb Podpora zavádění a využívání informačních technologií v malých a středních podnicích: v roce 2007 vyhlásit program zavádění a využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) v malých a středních podnicích

Informatizace společnosti Cíl: Informatizace státní správy – informatizovaná demokracie Vytvoření propojeného informačního systému veřejné správy a integrované sítě kontaktních míst s veřejnou správou Rozšíření možností elektronické komunikace občanů se státní správou a samosprávou Zvýšení dostupnosti širokopásmového připojení k internetu Podpora využíváni elektronických identifikátorů (čipových karet) pro zabezpečení ochrany dat a zjednodušení přístupu k elektronickým dokumentům

Informatizace společnosti Cíl: Informatizace státní správy – propojení systémů a ochrana dat Při budování integrovaného informačního systému veřejné správy je třeba důsledně dbát na uplatnění ochrany osobních dat občanů v informačních systémech a zabránění jejich zneužití. Provázání informačních systémů umožní, aby data jednou poskytnutá veřejné správě nebyla jiným úřadem znovu na občanovi vyžadována. Posílení pravomoci a zároveň i odpovědnost ministerstva odpovědného za mezirezortní koordinaci budování informačních systému veřejné správy a rozvoj příslušného právního rámce informační společnosti „Jednou a dost“ Nestavět „velkého bratra“ Koordinace výstavby

Informatizace společnosti Cíl: Občan by měl mít přístup ke všem evidencím, které o něm veřejná správa vede. Občan by měl mít možnost sám (i prostřednictvím Internetu) iniciovat aktualizaci změněných dat (např. změna adresy bydliště), pokud tak státní instituce neučiní sama. Informatizace státní správy – propojení systémů a ochrana dat Přístup k datům a jejich propojování musí být umožněno oprávněné osobě jen v takovém rozsahu a účelu, které stanoví legislativní předpisy (a technickými prostředky musí být zabezpečena evidence o všech přístupech orgánů státu k osobním datům občanů pro možnou následnou kontrolu Úřadu pro ochranu osobních údajů). Kontrola občanem Možnost aktualizace Důsledná ochrana dat

Informačních technologie v cestovním ruchu Využívá kombinace tradičních médií s moderními informačními technologiemi. Informační technologie umožňují vizuální prezentace nabízené destinace a služeb, čímž se snižuje riziko následné nespokojenosti či reklamace ze strany klienta. Informační hodnota obrazových informací se zvyšuje zejména ve spojení s aktuálními identifikačními, kontaktními a turistickými informacemi z příslušného regionu či lokality. Zkvalitnění statistiky a informací o cestovním ruchu. Podle studie e-Business Watch (vypracovaná EU, ) zaujímá sektor CR jednu z předních pozic ve využívání online marketingu a online obchodech. Cíl:Komplexní systém prezentace regionů a lokalit, nabídky služeb.

Ministerstvo pro místní rozvoj V rámci připravované Koncepce státní politiky cestovního ruchu 2007 – 2013 se předpokládá výrazná podpora zavádění informačních technologií pro oblast cestovního ruchu v rámci Opatření 3.2. MMR je konečným příjemcem opatření 4.2 s názvem "Specifické vzdělávání" Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ), který je financován z Evropského sociálního fondu. Projekty týkají vzdělávání v oblasti CR, které bude probíhat rovněž formou e-learningu. Jedním ze šesti projektů tohoto vzdělávacího programu je projekt „Informace v cestovním ruchu“ s tématy vzdělávacích modulů jako např. : –Výběr moderních technologií pro podnikání a správu destinace v CR –Elektronické obchodování, on – line služby v CR –Mobilní komunikace pro CR –Informační kiosky, call a help centra... Záběry z panoramatických kamer umístěných v turisticky atraktivních lokalitách ČR Cíl:Podpora cestovního ruchu prostřednictvím informačních technologií.

Děkuji za pozornost