Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, 8.1. 2008 O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Polytechnické vzdělávání v praxi
Transkript prezentace:

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční spolupráce ČR – Polsko OP přeshraniční spolupráce Slovensko – ČR

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, OP výzkum a vývoj pro inovace Priority: 1. Vytvoření omezeného počtu center excelence vybavených špičkovou, moderní infrastrukturou VaV o kritické velikosti schopné se zapojit do budování Evropského výzkumného prostoru (ERA) a vytvářet poznatky využívané komerčními subjekty. 2. Zajištění regionálních výzkumných kapacit určených pro tvorbu a přenos poznatků využitelných pro rozvoj ekonomiky regionů. 3. Vytváření podmínek pro ochranu, šíření a využití (transfer) výsledků výzkumných organizací, jakož i zvyšování efektivity veřejné podpory VaV, popularizace VaV (zejména technických a přírodovědných oborů) a zintenzívnění zapojení českého VaV do mezinárodní spolupráce. 4. Rozvoj kvalitní infrastruktury pro výuku na vysokých školách s přímým dopadem na výzkumné a vývojové aktivity.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Rozvoj kvalitní infrastruktury pro výuku na vysokých školách s přímým dopadem na výzkumné a vývojové aktivity. investice do infrastruktury (rekonstrukce a úpravy stávajících budov a zařízení, výjimečně výstavba nových budov, pořízení / modernizace přístrojů a laboratoří pro výuku, včetně výpočetní techniky a multimediálních výukových zařízení) a ubytovacích kapacit pro krátkodobé ubytování hostujících výzkumných pracovníků; výstavbu či rozšíření knihoven zajištěním informačních zdrojů včetně nákupu odborné literatury, vstupů do databází, síťování knihoven a propojování jejich informačních systémů atd.; školení související s používáním nové přístrojové techniky, softwaru atd., včetně spolupráce s aplikační sférou ve výukovém procesu; podporu dalších aktivit směřujících k naplnění operačních cílů oblasti podpory (např. náklady na přípravu a řízení projektu, náklady na zapojování zástupců soukromé sféry do výuky atp.).

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Seznámení s OP VK na léta Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tématický operační program zajišťovaný přímo MŠMT – řídící orgán OP VK MSK - zprostředkující subjekt – cca 2.1 Mld Kč, minimální výše finanční pomoci na projekt je 400 tis. Kč Realizace OP VK na krajské úrovni zajišťována pomocí tzv. globálních grantů Financován z Evropského sociálního fondu (ESF) – neinvestiční projekty (křížové financování z ERDF max. do 10 %)

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Prioritní osy OP VK  OP VK bude realizován prostřednictvím 5 prioritních os, které jsou dále členěny do 11 oblastí podpory: Prioritní osa 1 – „Počáteční vzdělávání“ Prioritní osa 2 – „Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj“ Prioritní osa 3 – „Další vzdělávání“ Prioritní osa 4 – „Systémový rámec celoživotního vzdělávání“ Prioritní osa 5 – „Technická pomoc“

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Prioritní osa 1 – „ Počáteční vzdělávání “  Oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, vč. dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  Příjemci podpory (např.): Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy Kraje, města a obce Školy a školská zařízení Vysoké školy zřízené na základě zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách Nestátní neziskové organizace Profesní organizace zaměstnavatelů, zaměstnanců, odborové Další

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Prioritní osa 2 – Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj 2.1 Vyšší odborné vzdělávání 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.4 Partnerství a sítě

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Prioritní osa 3 – „Další vzdělávání“  Oblasti podpory: 3.1 Individuální další vzdělávání 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání  Příjemci podpory (např.): Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy Kraje, města a obce Školy a školská zařízení Instituce terciárního vzdělávání Nestátní neziskové organizace Zaměstnavatelé, profesní organizace zaměstnavatelů a zaměstnanců podnikatelů

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, GLOBÁLNÍ GRANTY realizované krajem  Prioritní osa 1: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, vč. dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  Prioritní osa 3: 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Příklady podporovaných aktivit v rámci GG  Prioritní osa 1 - Oblast podpory 1.1 – „Zvyšování kvality ve vzdělávání“ Rozvoj partnerství a síťování – partnerství, spolupráce a výměna zkušeností mezi školami a školskými zařízeními navzájem. Spolupráce institucí počátečního vzdělávání na regionální úrovni s aktéry na trhu práce (včetně zahraničních). Rozvoj kariérového poradenství ve školách, včetně vyhledávání žáků ohrožených nesprávnou volbou nebo předčasným odchodem ze systému vzdělávání a osvětové a informační činnost směřující k žákům a rodičům zaměřené na racionalizaci volby další vzdělávací cesty. Podpora škol v oblasti evaluace, nabídka evaluačních nástrojů a ověřování klíčových kompetencí žáků za účelem zvyšování kvality vzdělávání. Podpora informačních center na školách, včetně marketingové podpory. Rozvoj podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků v počátečním vzdělávání (ZŠ, SŠ). Rozvoj znalostí, schopností a dovedností žáků ve vzdělávání pro udržitelný rozvoj s důrazem na environmentální oblast včetně realizace (environmentálních) programů.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Příklady podporovaných aktivit v rámci GG  Prioritní osa 1 - Oblast podpory 1.1 – „Zvyšování kvality ve vzdělávání“ Zavádění nových vyučovacích metod, organizačních forem a výukových činností včetně tvorby modulových výukových programů s důrazem na mezipředmětové vazby. Podpora výuky v cizích jazycích na středních školách. Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování motivace žáků ke vzdělávání se v těchto oborech. Vytváření podmínek pro dlouhodobé hostování plně kvalifikovaných učitelů cizích jazyků. Zlepšování podmínek pro užívání ICT (Informační a komunikační technologie) pro žáky a učitele. Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Příklady podporovaných aktivit v rámci GG  Prioritní osa 1 - Oblast podpory 1.2 – „Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami“ Uplatňování a zlepšování organizačních forem, výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání, včetně tvorby individuálních vzdělávacích plánů, využití ICT a e-learningových aplikací. Zvyšování kompetence pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání. Rozvoj poradenství, propracování a rozšíření nabídky asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Vybudování „záchytné sítě“ pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání a těch, co se do systému chtějí navrátit. Včasné zajištění minimální garantované péče o děti se sociokulturním znevýhodněním. Prevence rasismu a xenofobie prostřednictvím multikulturní výchovy a vzdělávání. Vzdělávání cizinců (především jazykové) žijících na území ČR. Podpora neformálního vzdělávání a kompetencí v něm získaných, zdokonalování systému vzdělávání pracovníků NNO a středisek volného času, vytváření vzdělávacích modulů uznatelných jako součást dalšího vzdělávání.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Příklady podporovaných aktivit v rámci GG  Prioritní osa 1 - Oblast podpory 1.3 – „Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení“ Další vzdělávání pedagogických pracovníků a školských zařízení včetně realizace odborných praxí a zahraničních stáží pedagogických pracovníků s důrazem na realizaci kutikulární reformy, na jazykové vzdělávání, využívání ICT ve výuce a environmentální vzdělávání, včetně osvojení si dalších moderních pedagogických metod, souvisejících se systematickým zvyšováním kvality a efektivity vzdělávání. Metodická podpora výuky cizích jazyků, včetně konzultační a poradenské činnosti a tvorby metodických nástrojů a dokumentů v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení. Zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti řízení a personální politiky. Zvýšení dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Oblasti podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji  Forma a výše podpory Podpora bude poskytována formou nevratné finanční pomoci. Minimální objem finančních prostředků na projekt je 1 mil. Kč (maximální přípustná výše finančních prostředků bude upřesněna výzvou, mezi 15 a 20 mil. Kč). Platby – zálohové, průběžné do výše 90 %, pak posledních 10 %.  Délka projektu Předpokládaná maximální délka projektu jsou 3 roky (bude upřesněno konkrétní výzvou k předkládání Vašich projektů).

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Vysokoškolské vzdělávání - podporované aktivity I. –Inovace studijních programů v souladu s požadavky znalostní ekonomiky a potřebami trhu práce prostřednictvím modularizace, rozšiřování nabídky kombinovaného a distančního studia, modernizace didaktických metod, realizace výuky v cizích jazycích, podpory podnikatelského přístupu atd. –Inovace, které přesahují rámec jednoho studijního programu a které zvyšují možnosti mezioborových studií. –Zapojení odborníků z praxe a zahraničí při vytváření a realizaci inovovaných studijních programů. –Podpora praxí a stáží studentů VŠ u budoucích zaměstnavatelů. –Tvorba, zavádění, realizace a vyhodnocování systémů zajišťování kvality. –Zavádění a inovace systémů monitoringu potřeb trhu práce pro absolventy studijních oborů.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Vysokoškolské vzdělávání - podporované aktivity II. –Podpora spolupráce VŠ se základními a středními školami v rámci poskytování poradenských služeb a podpory talentovaných žáků. –Podpora tvorby týmů. –Podpora intersektorální mobility akademických pracovníků. –Zvyšování manažerských dovedností v oblasti řízení vysokých škol. –Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT u akademických pracovníků a ostatních pracovníků VŠ. –Zvyšování jazykových kompetencí u akademických pracovníků a ostatních pracovníků VŠ –Zvyšování odborných kompetencí akademických pracovníků VŠ. –Podpora spolupráce se zahraničními vzdělávacími a vědeckými institucemi, příprava zapojení jednotlivců do mezinárodních projektů a sítí.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve VaV Další specifické odborné vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje. –Další vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v oblasti řízení výzkumu a vývoje. Popularizace a komunikace, šíření výsledků vědy a výzkumu do praxe, transferu technologií a v osvojování si znalostí o ochraně, ohodnocování a správě duševního vlastnictví pracovníků z oblasti výzkumu a vývoje. –Podpora vytváření kvalitních týmů výzkumu a vývoje a jejich dalšího rozvoje, zejména inicializačních pracovních pozic a startovacích pracovních pozic. –Příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních sítí a projektů v oblasti výzkumu a vývoje. –Podpora intersektorální mobility, zejména mobility mezi výzkumnými institucemi a soukromým a veřejným sektorem. –Aktivity směřující k popularizaci výzkumu a vývoje a jeho výsledků pro společnost. –Podpora systematické práce se studenty a žáky v oblasti seznamování se s VaV.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Oblast podpory 2.4 – partnerství a sítě –Příprava lidských zdrojů pro vznik a fungování technologických platforem, technologicky orientovaných klastrů apod. –Pracovní a studijní pobyty a odborné praxe studentů, pedagogů, akademických pracovníků a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru. –Podpora spolupráce mezi institucemi terciárního vzdělávání, výzkumnými a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem včetně vytváření komunikačních a interaktivních platforem. –Podpora vzdělávacích a školících aktivit vedoucích ke zvýšení vzájemné spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, výzkumnými a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem. –Vznik a podpora kontaktních míst institucí terciárního vzdělávání a výzkumných a vývojových institucí určených pro veřejnost a podnikatelský sektor. –Vznik a podpora kontaktních míst popularizace VaV. –Finanční podpora mezi 5 a 40 mil. Kč

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Program ČR - Polsko Prioritní osa I. Posilování dostupnosti, ochrana životního prostředí a prevence rizik Prioritní osa II. Podpora rozvoje podnikatelského prostředí a cestovního ruchu Oblasti podpory: 2.1 Rozvoj podnikatelského prostředí 2.2 Podpora rozvoje cestovního ruchu 2.3 Podpora spolupráce v oblasti vzdělávání Prioritní osa III. Podpora spolupráce místních společenství Oblasti podpory: 3.1 Územní spolupráce veřejných institucí 3.2 Podpora společenských, kulturních a volnočasových aktivit 3.3 Fond mikroprojektů Prioritní osa IV. Technická pomoc Technická pomoc

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Oblast podpory 2.1 – podnikatelské prostředí Podpora vzniku a rozvoje technologických a inovačních center, podpora vědeckotechnických parků a přeshraničních podnikatelských inkubátorů, podpora přeshraničních projektů spojujících oblast výzkumu a podnikatelské aktivity, Podpora, vytváření, rozvoj a propagace sítě spolupráce mezi hospodářskou sférou a výzkumnými a vývojovými institucemi (vědeckými institucemi, univerzitami), spolupráce v oblasti transferu nových technologií podporujících MSP, podpora rozvoje klastrů, Poradenské služby a školení pro podnikatele: spolupráce v oblasti poradenství při zakládání podniků, zajišťování dostupnosti poradenských služeb pro stávající firmy, také v oblasti marketingu, propagace atd.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, OP 2.3 Spolupráce v oblasti vzdělávání Podpora spolupráce v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a celoživotního učení (včetně zlepšování jazykových znalostí, zvyšování kvalifikací a dovedností a odborných kompetencí), Projekty pro podporu osob vracejících se na trh práce, předcházení sociálnímu vyloučení, včetně školení pro nezaměstnané, Zvyšování odborné kvalifikace v souladu s požadavky trhu práce, rekvalifikační kurzy pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, Organizace kurzů zaměřených na získávání, zvyšování odborných kvalifikací a dovedností, jazykových znalostí, včetně přípravy na zaměstnání a celoživotní učení, Podpora zpracování společných česko-polských studijních programů, Výměna zkušeností v oblasti vytváření vzdělávacích programů, Podpora využívání a uplatňování ICT, včetně specializovaných aplikací, pro realizaci výše uvedených aktivit.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, OP 3.1 Územní spolupráce veřejných inst. Zpracování analýz, studií, strategií, programů atd. v rámci socioekonomického rozvoje příhraniční oblasti, Spolupráce mezi poskytovateli veřejných služeb, Spolupráce samosprávných územních celků a jimi zřizovaných organizací, Podpora rozvoje aktivit sdělovacích prostředků poskytujících veřejnou službu v příhraničním regionu, Přeshraniční spolupráce mládežnických organizací, výměna mládeže, Přeshraniční spolupráce škol, výměna studentů, žáků a vědeckých a pedagogických pracovníků, Drobné doprovodné infrastrukturální aktivity a aktivity spojené s využitím a používáním ICT nutné pro naplnění cíle oblasti podpory.

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, OP Slovensko - ČR Prioritní osa I:Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje přeshraničního regionu a spolupráce Prioritní osa II: Rozvoj dostupnosti přeshraničního prostředí a životního prostředí Prioritní osa III: Technická pomoc

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, I:Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje přeshraničního regionu a spolupráce podpora rozvoje kooperačních sítí veřejnoprávních aktérů, které se budou věnovat individuálním tématickým činnostem v rámci níže popsaných aktivit; rozvoj společných systémů vzdělávání rozvoj společných systémů trhu práce rozvoj přeshraniční spolupráce mezi podniky, výzkumnými a vývojovými institucemi podpora rozvoje přeshraničních průmyslových klastrů; podpora malých projektů s přeshraninčím charakterem v rámci Fondu mikroprojektů

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Společné rysy obou programů Podpora až do výše 90% nákladů projektu Minimální výše nákladů projektu ve výši EUR Společný projekt řízený jedním partnerem Princip tzv. lead partnera Pro nás jsou relevantní partneři z Opolského, Slezského (Katowice) – PL a Žilinského kraje - SK

Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, Děkuji Vám za pozornost a přeji krásný den. Mgr. Hynek Böhm Institut EuroSchola tel