Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
Advertisements

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Život modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
1. Kdybych tě neměl, Ježíši, můj Pane, | a kdyby krev tvá nemluvila za mne, | kde bych já bídný mezi ubohými | smýt mohsvé viny!
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Svatý syn, přišel na svět, provázel lid, třicet tři let ač ještě mlád, ač plný sil, kříž smrti mé zakusil, zakusil. Ref.: němý jak Beránek šel vstříc smrti.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Ve společenství s Matkou Boží
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
UDÁLOSTI U HORY SINAJ Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
1. Můj Pán Ježíš, má mne rád. | V Písmu čtu to mnohokrát
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Abrahámova přímluvná modlitba
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
MODLITBA – CHOZENÍ S BOHEM Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
Má duše žíznivá Má duše žíznivá touží po Tobě jak laň, když žádá pít. Jen Ty sám můžeš dát mé duši plnost, v Tobě chrám chci mít. Křídla Tvá jsou stínem.
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
1. Dej, Pane, touhu slyšet, co dnes nám říci chceš. My děkujem, že s námi putuješ.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
1. Svatý, svatý, svatý | Pán Bůh všemohoucí
1. Má víra k tobě zří, | Beránku na kříži, | tys Boží Syn
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Zázrak komunikace s Bohem
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
1. Svatá doba, Páně den; | Hospodin buď veleben
Transkript prezentace:

Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Modlitba musí být smělá a neodbytná Když se Abrahám modlil, Hospodin byl s ním. Jakmile Abrahám domluvil, Hospodin odešel. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Neodbytnost Směle mluvit s Hospodinem: Od rána až do večera. Abrahám je neodbytný. Proto je nám Abrahám otcem víry a modlitby. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Prosebná modlitba Někdy svou prosbu pouze předneseme a „život běží dál“. Někdy svou prosbu pouze předneseme a „život běží dál“. Chceš-li po Bohu, aby udělil nějakou milost, musíš prosit s odvahou a vytrvale, bez ustání. Chceš-li po Bohu, aby udělil nějakou milost, musíš prosit s odvahou a vytrvale, bez ustání. Toto „smlouvání“ s Pánem je možné pouze v důvěrnosti s ním. Toto „smlouvání“ s Pánem je možné pouze v důvěrnosti s ním. Pouze v této vytrvalosti se získává milost. Pouze v této vytrvalosti se získává milost. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Bůh je osobou dialogu Chce, aby mu člověk říkal, po čem touží. Chce, aby mu člověk říkal, po čem touží. On pak může změnit směrování skutečnosti. On pak může změnit směrování skutečnosti. Modlit se, říká Svatý otec, znamená chválit Pána za všechno krásné, co má, a říci mu, aby nám to dal. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Veleb, duše má, Hospodina Veleb, duše má, Hospodina. Vše, co je ve mně, veleb jeho svaté jméno! A nezapomeň na žádné z jeho dobrodiní! On odpouští všechny tvé viny, on léčí všechny tvé neduhy. On vykupuje tvůj život ze záhuby, on tě věnčí láskou a slitováním… Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Jsme Boží děti Ježíš vzal na sebe náš hřích: „Buď dobré mysli, synu, odpouštějí se ti hříchy.“ Ježíš vzal na sebe náš hřích: „Buď dobré mysli, synu, odpouštějí se ti hříchy.“ A díky této skutečnosti můžeme říci Bohu Otče. A díky této skutečnosti můžeme říci Bohu Otče. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

Svoboda Božích dětí Otec smířil se sebou svět v Kristu.Otec smířil se sebou svět v Kristu. V Kristu můžu být svobodný člověk a zároveň plný Jeho lásky. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014