Autor výukového materiálu: Dagmar Mikulová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo klíčové aktivity:III/2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor výukového materiálu:
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.03 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.10
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.07
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autor výukového materiálu:
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Duben 2012 Číslo klíčové.
Autor výukového materiálu:
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Autor výukového materiálu:
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: O12 Číslo klíčové.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
MATEMATICKÉ KŘÍŽOVKY pro 4. třídu
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Autor výukového materiálu:
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Autor výukového materiálu:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.02 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Sestavování jídelníčku VY_32_INOVACE_09 Sada 8
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Tepelné úpravy Číslo DUM: VY_52_INOVACE_120_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: 21. září 2012 Číslo.
Autor výukového materiálu: Mgr. Radka Hatáková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Říjen 2012 Číslo.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Křížovka – příbuzenské vztahy
Příroda nebo člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autor výukového materiálu:
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
5-denní jídelníček.
Skopové maso - charakteristika
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: Moderní škola
Transkript prezentace:

Autor výukového materiálu: Dagmar Mikulová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo klíčové aktivity:III/2 VYS_32_INOVACE_VPP.1.07 Typ vzdělávání, ročník: Střední vzdělávání 1. ročník Praktické školy dvouleté Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tématický okruh, téma: Odborné činnosti Výživa a příprava pokrmů Výživa člověka Sestavování jídelníčku Druh učebního materiálu:Prezentace Očekávaný výstup: Žák by měl: umět sestavit jídelníček podle zásad správné výživy Anotace/metodický list: Prezentace slouží k opakování a procvičení učiva, které je zaměřeno na sestavování jídelníčku.

Zásady pro sestavování jídelníčku Rodinný jídelníček se musí sestavovat podle toho, kolik má rodina členů a jaké je jejich stáří. Jídelníček je závislý i na zaměstnání členů rodiny. Hlavní zásady pro sestavování jídelníčku: Potraviny na přípravu pokrmů se musí střídat. Střídáme jednotlivé druhy ovoce, zeleniny, obilovin a luštěnin. Do jídelníčku zařazujeme nejen maso hovězí a vepřové, ale i drůbeží a rybí. Potraviny zpracováváme různým mechanickým způsobem (mletí, strouhání, mixování, krájení) i různými tepelnými úpravami (vaření, dušení, smažení, pečení, grilování) Dbáme na barevnost pokrmů a celkovou pestrost. Jídelníček sestavujeme tak, aby vyhovoval finančním možnostem rodiny. Jídelníček sestavujeme vždy podle toho, komu je určen. Jinak vaříme pro děti, jinak pro dospělé, staré lidi, nemocné či těžce pracující. Při sestavování jídelníčku upřednostňujeme sezónní potraviny, které bývají dostupnější a hlavně levnější.

Úkol pro Tebe! Vypracuj týdenní jídelníček pro běžnou rodinu, která má dvě děti školního věku.