Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor výukového materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor výukového materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Autor výukového materiálu:
Mgr. Pavel Vaško Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: 17. června 2012 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_MA.7.13 Stupeň a typ vzdělávání, ročník: Základní škola praktická, 2. stupeň, 7. třída Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tématický okruh, téma: Matematika a její aplikace Geometrie v rovině a v prostoru Trojúhelník Druh učebního materiálu: Prezentace Očekávaný výstup: Žák by měl rozlišit jednotlivé druhy trojúhelníků Anotace/metodický list: Druhy trojúhelníků Podle délky stran a velikosti úhlů.

2 Trojúhelník

3 Základní pojmy: Trojúhelník
je geometrický útvar, který je tvořen třemi body - neležícími v rovině . C A B

4 Druhy trojúhelníků: Podle délky stran:
Různostranný (obecný) trojúhelník – žádné dvě strany trojúhelníku nejsou shodné. Rovnoramenný trojúhelník – dvě strany trojúhelníku jsou vzájemně shodné. Rovnostranný trojúhelník – všechny tři strany trojúhelníku jsou

5 Různostranný trojúhelník
Rovnoramenný trojúhelník Rovnostranný trojúhelník

6 Druhy trojúhelníků: Podle velikosti úhlů:
Ostroúhlý trojúhelník – všechny vnitřní úhly jsou ostré. Pravoúhlý trojúhelník – jeden vnitřní úhel trojúhelníku je pravý, zbývající dva úhly jsou ostré. Tupoúhlý trojúhelník – jeden vnitřní úhel trojúhelníku je tupý, zbývající úhly jsou ostré.

7 Ostroúhlý trojúhelník
Pravoúhlý trojúhelník Tupoúhlý trojúhelník


Stáhnout ppt "Autor výukového materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google