Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny"— Transkript prezentace:

1 Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hrubé a čisté přípravny zeleniny, brambor, masa Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením v hrubých a čistých přípravnách zeleniny, brambor a masa Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Škrabka na brambory, pracovní stoly, dřezy, stroje na zpracování masa, zeleniny, brambor Datum

2 Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny
Přípravny potravin Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny

3 Hrubá přípravna brambor a zeleniny
Bývá umístěna v blízkosti příslušných skladů Slouží k čistění a škrábání brambor i zeleniny Je vybavena : Mycími dřezy Výlevkou Strojem na praní a škrábání brambor a kořenové zeleniny

4 Stroj na čistění zeleniny

5 Škrabka na brambory

6 Vnitřní část škrabky

7 Čistá přípravna brambor a zeleniny
Slouží k úpravě brambor a zeleniny Krájení Strouhání Řezání Je vybavena: Pracovními stoly Dřezy Stroji a zařízeními určenými ke zpracování zeleniny

8 Čistá přípravna zeleniny

9 Hrubá příprava masa Hrubá přípravna masa slouží: k dělení částí masa
Vykosťování Odblaňování Je vybavena: pracovními stoly s dřevěnou pracovní deskou Výlevkou Váhou Háky na zavěšení částí masa

10 Hrubá přípravna masa

11 hrubá přípravna masa

12 Čistá přípravna masa Slouží ke zpracování částí masa: Mletí Krájení
Porcování Naklepávání Je vybavena: Pracovními nerezovými stoly Dřezy Stroji a zařízením na zpracování masa

13

14 Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá


Stáhnout ppt "Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny"

Podobné prezentace


Reklamy Google