Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
ZDRAVÁ VÝŽIVA – OVOCE, ZELENINA VY_32_INOVACE_5A_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

2 Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 06
Anotace Tento učební materiál slouží k opakování učiva o zdravé výživě. Žáci si zopakují složení zdravé stravy, ovoce a zeleniny. Naučí se básničku. Správně pojmenují ovoce a zeleninu, kterou vidí na obrázku. Přetahováním roztřídí ovoce a zeleninu. Jablka a hrušky spočítají, správný výsledek zapíší do rámečku. Další úkol je interaktivní – žáci vybírají, co je zdrojem vitamínů. Správný obrázek se po kliknutí zvětší. Odpovídají na otázky pomocí obrázků. V dalším úkolu spojují čísla 1 – 17. V tomto úkolu pracují pomocí rukopisných poznámek (inovace Microsoft 2010). Autor Období vytvoření materiálu Bc. Pavla Koutníková Říjen 2012 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dyskalkulie, Autismus, MP Vzdělávací obor Člověk a jeho svět Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Inovace Hypertextové odkazy, rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina  Žák - se středně těžkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola speciální – 1. stupeň, 1. období Typická věková skupina 1. – 3. ročník

3 ZDRAVÁ VÝŽIVA Zdravá výživa je taková, která prospívá našemu zdraví, je pestrá a dodává našemu tělu vše, co potřebuje. Potraviny můžeme rozlišovat na zdravé, méně zdravé a nezdravé. Potravinové skupiny tvoří: obiloviny, ovoce a zelenina, mléko a mléčné výrobky, maso, ryby, luštěniny, vejce a tuky. Ovoce a zelenina jsou nejdůležitější součástí zdravé výživy.

4 OVOCE Ovoce obsahuje mnoho vitamínů a vlákniny. Velmi důležitý je vitamín C, betakaroten (provitamín A) a vitamíny skupiny B. V ovoci je celá řada ochranných látek, které děti potřebují pro správný vývoj.

5 ZELENINA Zelenina obsahuje mnoho minerálů a vitamínů.
Měla by tvořit velkou část našeho jídelníčku. Zeleninu můžeme jíst syrovou – např. saláty, zeleninovou šťávu nebo také tepelně upravenou např. polévky, zapečená zelenina, zeleninové pomazánky.

6 Básnička Povídalo rajče vínu, kdo z nich má víc vitamínů.
Cibule se smála jen, v soutěži je vítězem.

7 OVOCE ZDROJ VITAMÍNŮ Poznáte toto ovoce?
Nahlas pojmenujte ovoce, které vidíte na obrázcích.

8 ZELENINA ZDROJ VITAMÍNŮ Poznáte tuto zeleninu?
Nahlas pojmenujte zeleninu, kterou vidíte na obrázcích.

9 Rozdělte obrázky na ovoce a zeleninu.
ZELENINA

10 Spočítejte kolik je jablek a kolik je hrušek
Spočítejte kolik je jablek a kolik je hrušek. Výsledek zapište do rámečku.

11 Označte vše, kde jsou vitamíny.

12 Co je sladké, červené a neroste to na stromě? Kdo každého rozpláče?
Odpovídejte na otázky. Obrázky vám napoví. Co je sladké, červené a neroste to na stromě? Kdo každého rozpláče? Co roste na stromě? Ve kterém ovoci je pecka? Čím se živí opice? Kdo má kadeřavou sukénku?

13 SPOJOVAČKA 1 2 3 4 5 6 7 9 8 11 10 12 13 14 15 16 17 Spojte čísla 1 – 17.

14 ZDROJE AUTOR, Neuveden. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

15 Zkus to ještě jednou


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google