Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvířata v ZOO VY_32_INOVACE_2B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Jazyk a jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvířata v ZOO VY_32_INOVACE_2B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Jazyk a jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."— Transkript prezentace:

1

2 Zvířata v ZOO VY_32_INOVACE_2B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Jazyk a jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

3 Anotace Žáci pracují se slovní zásobou k tématu Zvířata v ZOO („an elephant“, „a giraffe“, „a tiger“, „a zebra“, „a lion“, „a polar bear“, „a monkey“, „a spider“, „a snake“, „a parrot“). Žáci si prohlížejí obrázek ZOO a návštěvníků a diskutují o něm (obrázek se objeví po kliknutí myší na obrázek slona). V následující prezentaci si žáci opakují názvy výše uvedených zvířat. Jejich úkolem je zapsat skrytým perem český ekvivalent k anglickému výrazu. Jako nápověda žákům slouží fotografie, která se objeví po kliknutí myší na obdélník s anglickým výrazem. Své znalosti si žáci ověřují v následujícím cvičení, kdy odpovídají na otázku „What is this?“, která vždy souvisí s příslušným obrázkem. Správná odpověď se objeví po kliknutí myší na červené pole s otazníkem. Žáci studují vznik sousloví „a polar bear“. V závěrečném cvičení žáci skrytým perem zapisují barvy zvířat na obrázcích. Autor Období vytvoření materiálu Mgr. Ivana Jordánová Září 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dysortografie, dyskalkulie Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Druh interaktivity Využití interaktivní tabule a práce s PC Možnost dopisovat rukopisné poznámky přes skrytá tlačítka v rámci nového softwaru Cílová skupina Žák s lehkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola praktická – 2. stupeň Typická věková skupina 15 – 17 let, 9. ročník Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 10

4 Animals in ZOO

5 ZOO In the ZOO Použij skryté pero! Klikni na mě!

6 Elephant In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! elephant

7 Giraffe In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! giraffe

8 Tiger In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! tiger

9 Zebra In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! zebra

10 Lion In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! lion

11 Polar bear In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! polar bear

12 Monkey In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! monkey

13 Spider In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! spider

14 Snake In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! snake

15 Parrot In the ZOO. Zapiš český překlad! Použij skryté pero! parrot

16 Polar bear polar= polární bear=medvěd polar + bear = ____________ polar= polární bear=medvěd polar + bear = ____________ polar bear Použij skryté pero!

17 Answer the questions! What is this? What is this! What is this? What is this! This is a parrot. This is a polar bear. Použij skryté pero!

18 Answer the questions! What is this? What is this! What is this? What is this! This is a tiger. This is a lion. Použij skryté pero!

19 Answer the questions! What is this? What is this! What is this? What is this! This is a giraffe. This is an elephant. Použij skryté pero!

20 Answer the questions! What is this? What is this! What is this? What is this! This is a monkey. This is a spider. Použij skryté pero!

21 Write my colours! What colour am I? I am _____________. I am ______________________________. I am ___________________. What colour am I? I am _____________. I am ______________________________. I am ___________________. Použij skryté pero!

22 Zdroj obrázků: http://office.microsoft.com/klipart


Stáhnout ppt "Zvířata v ZOO VY_32_INOVACE_2B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Jazyk a jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."

Podobné prezentace


Reklamy Google