Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Pohlavní nemoci VY_32_INOVACE_1B_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 13
Anotace Žáci se dovídají, jak lze definovat pohlavní nemoci. Po kliknutí myší na modrou elipsu se postupně objeví čtyři názvy pohlavních chorob. Žáci se dovídají nejdůležitější informace o pohlavní nemoci AIDS, zjišťují, z jakých slov se skládá zkratka AIDS (po kliknutí myší na jednotlivá slova se tato přesunou k příslušným písmenům). Žáci v anglicko-českém slovníku vyhledávají český význam těchto výrazů. Seznamují se symbolem solidarity s lidmi, kteří jsou nakaženi virem HIV (červenou stužkou), získávají základní informace o kapavce, syfilis a svrabu. Autor Období vytvoření materiálu Mgr. Naděžda Korcová Srpen 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dysortografie, dyskalkulie Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Člověk a společnost Občanská výchova Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Druh interaktivity Využití interaktivní tabule a práce s PC Možnost dopisovat rukopisné poznámky přes skrytá tlačítka v rámci nového softwaru Cílová skupina  Žák – s lehkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola praktická – 2. stupeň Typická věková skupina 14 – 15 let, 8. ročník Přílohy Pracovní list v MS Word

3 Pohlavní nemoci

4 Pohlavní nemoci Pohlavní nemoci, jiným názvem sexuálně přenosné nemoci jsou nemoci, které se mezi partnery přenášejí nějakou sexuální aktivitou.

5 Sexuálně přenosné nemoci
Mezi pohlavní nemoci patří:

6 Pohlavní nemoci AIDS Kapavka Syfilis Svrab

7 AIDS AIDS způsobuje vir HIV.
AIDS je zkratka pro syndrom získaného selhání imunity. AIDS způsobuje vir HIV. Nejvíce postižených lidí nemocí AIDS žije v Africe.

8 Pamatuješ si? AIDS způsobuje vir _____.
AIDS je zkratka pro syndrom získaného selhání _______. AIDS způsobuje vir _____. Nejvíce postižených lidí nemocí AIDS žije v _______. Použij skryté pero!

9 AIDS AIDS je nevyléčitelná nemoc, je tedy smrtelná.
Existují léky, které život nemocných dokážou prodloužit. AIDS je nevyléčitelná nemoc, je tedy smrtelná. Existují léky, které život nemocných dokážou prodloužit.

10 Pamatuješ si? AIDS je nevyléčitelná nemoc, je tedy smrtelná.
Existují léky, které život nemocných dokážou ____________. AIDS je nevyléčitelná nemoc, je tedy smrtelná. Existují léky, které život nemocných dokážou prodloužit. Použij skryté pero!

11 Zkratka AIDS A I D S Doplň ke každému písmenu správné slovo: Immune
(Svou odpověď zkontroluj kliknutím myší na jednotlivá slova, slova doletí na správné místo.) Immune Acquired Syndrome Deficiency

12 AIDS Acquired Immune Deficiency Syndrome
Přelož následující slova pomocí anglicko-českého slovníku a zapiš je skrytým perem: Acquired Immune Deficiency Syndrome Použij skryté pero!

13 Červená stužka Symbolem solidarity s lidmi nakaženými virem HIV je červená stužka.

14 Kapavka je další pohlavní chorobou.
Obvykle se projevuje jako hnisavý zánět. Jiným názvem užívaným pro kapavku je kapela.

15 Syfilis a svrab Syfilis je velmi rozšířená pohlavní choroba. Můžeme ji najít také pod názvem příjice. Svrab je infekční choroba, kterou způsobuje zákožka svrabová.

16 Zdroje obrázků:


Stáhnout ppt "Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google