Inovace (v) Modelu Excelence EFQM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
ŠKOLENÍ EFQM A PILOTNÍ TESTOVÁNÍ NÁSTROJE GOA-WorkBench®
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Název projektu: Student – praxe – excelence CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Strategie podniku v globálním světě
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Proč strategický management?. Geneze strategického managementu Období ? Plánováníkrátkodobédlouhodobéstrategické strategický.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Personální audit - EFQM KS WorkSession 2011 Velké Karlovice Ing. Petr Kratochvíl.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
Pohled zhora. Z čeho vycházíme... Jedinou konstantou dneška je změna Změna musí být řízená Změny musí být dosaženo efektivně Projektů je kolem nás mnoho.
1 Měření efektů manažerských vzdělávacích a rozvojových aktivit Štěpán Galbavý Partner Inventa,s. r. o.
NOKIA POHLEDY DVOU STOLETÍ. Společenský řád ve společnosti n Míra rozvoje a společenský řád –racionalita –iracionální základ n Soutěživost –individuální.
Beseba - Manažerská výkonnost a konkurenceschopnost v prostředí evropské excelence Snímek 1 Manažerská výkonnost a konkurenceschopnost v prostředí.
Konkrétní změny v české verzi CAF 2013 oproti CAF CZ 2009 Pavel Kajml Unie zaměstnavatelských svazů ČR.
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
marketingové poradenství
Systémy řízení jakosti ve veřejné správě
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
BSC - Metoda Balanced Scorecard
Několik námětů a otázek k zamyšlení a výběru
ÚVOD A STRUČNĚ Z HISTORIE 1. část
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Hodnocení firem, aneb co je to úspěšná firma. Obsah Metoda Balanced Scorecard Metoda EFQM (Evropský model podnkatelské úspěšnosti)
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Management jakosti, zdravotnické standardy, audit, měření jakosti
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Společenská odpovědnost a školy
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
TTnet (Training of Trainers Network)
Výzva k předkládání žádostí
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
FOTO Petr BENEŠ PS Smart life
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Polytechnické vzdělávání v praxi
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Ekonomika malých a středních podniků
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Inovace (v) Modelu Excelence EFQM Danuše Svobodová 6.12.2011

Inovace Modelu excelence EFQM - Model excelence EFQM 2010

Důvody pro změny Poslední aktualizace v roce 2003 Přizpůsobení naprosto změněným podmínkám světové ekonomiky a prostředí pro člověka Změny vyprovokované potřebou flexibility a rychlosti reakce na změny prostředí Zvyšující se význam kreativity a inovací Udržitelný pohled do budoucna Větší rovnováha zainteresovaných stran

Hlavní změny Model z praxe a pro praxi Základní koncepce jsou plně propojeny s 9 kritérii Nové koncepty / koncepty, kterým je přikládán větší důraz Pozornost se soustředí na klíčové výsledky, které mají být dosaženy prostřednictvím prosazování firemní strategie a vize Rozdělení váhy jednotlivých kritérií bylo upraveno a zjednodušeno

Inovace v Modelu excelence EFQM

3 složky, 1 cíl Základní koncepce excelence Model excelence EFQM Logika RADAR The EFQM Excellence Model®

Základní koncepce excelence The EFQM Excellence Model®

Podporování kreativity a inovací Excelentní organizace generují zvýšenou hodnotu a úrovně výkonnosti prostřednictvím neustálých a systematických inovací s využitím kreativity svých zainteresovaných stran Excelentní organizace v praxi Vytvářejí a řídí sítě pro identifikování příležitostí k inovacím na základě signálů v interním a externím prostředí (4e) Stanovují jasné záměry a cíle pro inovace a zdokonalují svoji strategii v souladu s výsledky inovací (2d) Stanovují přístupy pro angažování pracovníků, partnerů, zákazníků a společnosti při generování nápadů a inovací (1c) …

ZKE – propojení s Modelem The EFQM Excellence Model® X (v oranžovém poli) = Text ze základní koncepce přímo vyjádřeny v subkritériu x = Přizpůsobený text ze základní koncepce uvedený v subkritériu

Model excelence EFQM The EFQM Excellence Model®

Logika RADAR - předpoklady The EFQM Excellence Model®

Děkuji Vám za pozornost a přeji krásný advent Mgr. Danuše Svobodová, manažerka Centra excelence, Česká společnost pro jakost, o.s. svobodova@csq.cz, +420 221 082 323, +420 602 176 777