Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna"— Transkript prezentace:

1 Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Odbor sociální péče, Magistrát města Brna, Brno. Mgr. Tomáš Jurčík

2 Prostupné zaměstnávání
Cílem prostupného zaměstnávání je postupnými kroky, za pomoci doprovodných opatření (zejména sociálních služeb) připravovat uchazeče o zaměstnání na vstup na trh práce a zároveň motivovat zaměstnavatele k vytváření udržitelných pracovních míst. Systém prostupného zaměstnávání má krok po kroku prostřednictvím podpůrných opatření podle individuálních potřeb dovést osoby bez práce, osoby s minimální pracovní zkušeností a osoby s žádnými nebo zkreslenými představami o fungování světa zaměstnání na legální trh práce a pomoci jim na něm uspět: vštípit jim návyky, dovednosti a kompetence, bez kterých se na trhu práce neobejdou, zorientovat je, vzdělat v konkrétních dovednostech, zacvičit, změkčit přechod do neznámého prostředí a vytvořit pro ně pracovní příležitosti.

3 Logika systému prostupného zaměstnávání

4 Program Brna na podporu zaměstnanosti
Program města Brna na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob bude postaven na úzké spolupráci s Úřadem práce, individuální sociální práci s klienty, vytváření tréninkových pracovních míst v rámci příspěvkových organizací a akciových společnostech města a také na systematické podpoře konceptu společenské odpovědnosti.

5 Prostupné zaměstnávání v KPSVL
Poradenství před vstupem na trh práce. Aktivizace (exkurze, peer programy apod.). Tréninková pracovní místa. Vytvoření funkční lokální sítě zaměstnanosti.

6 Systém spolupráce

7 Veřejná služba a TPM

8 Cesta klienta programem

9 Tréninková pracovní místa

10 Konec prezentace Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna"

Podobné prezentace


Reklamy Google