Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FOTO Petr BENEŠ PS Smart life

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FOTO Petr BENEŠ PS Smart life"— Transkript prezentace:

1 FOTO Petr BENEŠ PS Smart life Aby bylo v budoucnu kde žít - zamyšlení nad oblastí Smart life a Smart cities

2 Město zítřka czech bcsd Jednou z hlavních výzev pro město zítřka bude plné využití digitální revoluce, kterou představuje ohromné množství informačních zdrojů generovaných životem města. Tato výzva nespočívá jen v množství služeb s velkým elektronickým a informačním obsahem, město není počítačová video hra. Pronikání informačních technologií je míněno jako uvolnění procesu inovací a implementace techniky ve městě, v němž fenomén big data, to jest exploze dat, nabude významu pouze tehdy, pokud bude provázen pohybem otevřených dat pro účely generování těchto dat a jejich využíváním na bázi sdílení.

3 Smart City czech bcsd Smart City musí uvést do souladu dva přístupy – environmentální optimalizaci a sociální interakci. „Komunální prosperita“ nemůže být obětována na oltář environmentální výkonnosti, když není dlouhodobě udržitelná. Developeři musí proto realizovat koordinovanou racionalizaci budov a dopravy, stejně jako městských veřejných služeb (energetiky, telekomunikací atd.), přičemž současně projektují otevřenou technologickou platformu, kterou jsou obyvatelé schopni přijmou za svou, aby si svůj život ve městě uspořádali po svém.

4 Smart technologie czech bcsd Rovnováha sil na regionální úrovni a zejména politická ekonomie měst se budou nepochybně v národním a institucionálním kontextu měnit. Je však téměř jisté, že výhody smart technologií budou na místní úrovni představovat politickou sílu založenou na primárním smyslu slova smart a umožní život ve městě odpovědnějším a příjemnějším způsobem – zkrátka Smart Life."

5 Města jsou složité systémy, které lze považovat za živé organismy.
Jedinečnost měst czech bcsd Města jsou složité systémy, které lze považovat za živé organismy. Jedinečnost měst je důležitá, protože vyvolává jedinečné potřeby a následně má jedinečná řešení.

6 Budoucnost czech bcsd V současné době většina aplikací se soustředí na monitorování a měření. Monitorování kritických infrastruktur (doprava, přírodní zdroje, hlavní budovy atd.) V budoucnu modelování budoucího stavu prostředí města pro optimalizaci tvorby hodnot na základě digitalizovaných reálných dat, tak aby investice podporovaly udržitelný růst.

7 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "FOTO Petr BENEŠ PS Smart life"

Podobné prezentace


Reklamy Google