Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Financování regionálního školství
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Program rozvoje venkova
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace (Daňové a účetní souvislosti) Osnova kurzu Ing. Jana Janoušková, Ph.D.

Cíle kurzu poskytnout potřebné vědomosti pro přípravu kvalitního projektu, resp. pro zpracování jeho finanční části poskytnout potřebné vědomosti pro přípravu kvalitního projektu, resp. pro zpracování jeho finanční části zvýšením znalostí a dovedností cílové skupiny zajistit tímto i úspěšnost vypracovaného projektu v rámci procesu žádosti a následného poskytnutí dotace zvýšením znalostí a dovedností cílové skupiny zajistit tímto i úspěšnost vypracovaného projektu v rámci procesu žádosti a následného poskytnutí dotace zvýšit úroveň ekonomických a finančních znalostí účastníků zvýšit úroveň ekonomických a finančních znalostí účastníků pochopení širších ekonomicko – finančních souvislostí pochopení širších ekonomicko – finančních souvislostí

Cílové skupiny Manažeři na různých stupních řízení vysokých škol Manažeři na různých stupních řízení vysokých škol Pracovníci výzkumu a vývoje Pracovníci výzkumu a vývoje Řešitelé projektů Řešitelé projektů Zaměstnanci institucí, státní správy, firem apod. Zaměstnanci institucí, státní správy, firem apod. Studenti v různých formách studia Studenti v různých formách studia

Struktura částí Metodika způsobu financování a účtování projektu Metodika způsobu financování a účtování projektu Způsobilé a nezpůsobilé výdaje, další finanční otázky Způsobilé a nezpůsobilé výdaje, další finanční otázky Dodávky zboží a služeb (Zákon o veřej. zakázkách ) Dodávky zboží a služeb (Zákon o veřej. zakázkách ) Mobilita účastníků projektu Mobilita účastníků projektu Účetnictví, doklady a rozpočet (problematika DPH) Účetnictví, doklady a rozpočet (problematika DPH) Rozpočet projektu, položky rozpočtu (rozpočet, změny rozpočtu, kapitoly rozpočtu, stanovené limity, míra veřejné podpory) Rozpočet projektu, položky rozpočtu (rozpočet, změny rozpočtu, kapitoly rozpočtu, stanovené limity, míra veřejné podpory) Monitorování a kontroly v průběhu realizace projektu Monitorování a kontroly v průběhu realizace projektu Vedení, ukládání a archivace dokumentace Vedení, ukládání a archivace dokumentace Publicita projektu Publicita projektu

Závěry kurzu = výstupy informace pro zpracování zejména finanční části projektu informace pro zpracování zejména finanční části projektu (předložit vše potřebné v té správné kvalitě, především dodržení limitů a povolené míry veřejné podpory, tzn. splnit tak striktně dané požadavky řídícího orgánu dotace) znalosti vedoucí ke správnosti a bezchybnosti jednotlivých dokumentů, jak po jeho obsahové, tak administrativní stránce znalosti vedoucí ke správnosti a bezchybnosti jednotlivých dokumentů, jak po jeho obsahové, tak administrativní stránce (je jednou z nejdůležitějších věcí na kvalitní žádosti o dotaci) rozpočet projektu rozpočet projektu ( vysoká kvalita zpracování všech dokumentů, včetně rozpočtu projektu, podstatně zvyšuje šance na úspěch)

Formy studia Kombinovaná forma studia Kombinovaná forma studia  Úvodní tutoriál  Průběžný tutoriál  Závěrečný tutoriál  Samostudium, praktická cvičení, korespondenční úkoly,  Společné popř. jednotlivé prezentace v rámci tutoriálu

Pomůcky a literatura Distanční studijní opora (= výstup z projektu) Distanční studijní opora (= výstup z projektu) Metodické materiály, návody a příklady Metodické materiály, návody a příklady Seznam doporučené odborné literatury Seznam doporučené odborné literatury Legislativní normy: zákon o účetnictví, cestovních náhradách, daňové zákony apod. Legislativní normy: zákon o účetnictví, cestovních náhradách, daňové zákony apod. Přístup ke službám WWW Přístup ke službám WWW Prezentační technika (dataprojektor apod.) Prezentační technika (dataprojektor apod.)

Kontakty Jana