1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Evropský sociální fond v ČR
Sociální integrace v Libereckém kraji
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Společný regionální operační program (SROP) Grantové schéma v rámci priority 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Informace o výzvě pro školy
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Výzva k předkládání žádostí
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Ing. Stanislava Správková
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu

2

3 3. výzva pro předkládání projektů Vyhlášení výzvy Vyhlášení výzvy Ukončení příjmu žádostí Ukončení příjmu žádostí do 12:00 hodin Celková částka pro toto kolo: Celková částka pro toto kolo: ,02 Kč Grantové schéma Sociální integrace v Libereckém kraji je financováno Evropským sociálním fondem, Českou republikou a Libereckým krajem.

4 Všeobecný a specifický cíl Všeobecným cílem je posílení sociální stability a soudržnosti obyvatelstva na místní a regionální úrovni. Specifické cíle:  reintegrace znevýhodněných či znevýhodněním ohrožených skupin do komunity  rozvoj služeb v oblasti osobnostně sociálního a sociálně profesního vzdělávání  zvýšení uplatnitelnosti sociálně vyloučených osob na trhu práce

5 Podporované aktivity  neinvestičně zaměřené programy, kurzy, poradenství a služby občanům včetně poskytování rehabilitačních pomůcek, učebních pomůcek, studijních materiálů, pořádání sociálně integračních akcí, informační a propagační činnost,  realizované na území Libereckého kraje a zaměřené na cílové skupiny obyvatel Libereckého kraje,  realizované maximálně do , upřednostněny však budou akce ukončené do , resp. do

6 Typy podporovaných aktivit  Programy vytváření místních partnerství a budování místních komunit.  Programy zpracování komunitních plánů a rozvoje občanské společnosti na místní úrovni v oblasti sociálních služeb.  Programy získávání základních sociálně profesních a společenských dovedností.  Programy vzdělávání vedoucí k sociální integraci.  Programy zaměřené na začleňování sociálně vyloučených osob.  Intervenční programy ve prospěch skupin osob ohrožených sociální exkluzí.  Reintegrační programy pro občany po návratu z výkonu trestu, postpenitenciární služby.

7 Typy podporovaných aktivit  Programy pro mládež od 15 do 25 let.  Programy pro mladistvé po opuštění školských zařízení pro ústavní výchovu.  Střediska motivace, pracovní rehabilitace a doprovodu sociálně ohrožených osob.  Programy podporující optimální sladění profesního a rodinného života.  Programy prevence sociálně patologických jevů.  Programy péče o osoby závislé na drogách.  Programy bezpečnosti obyvatel.  Vzdělávací, kulturní a sociální programy pro zlepšení životních podmínek obyvatel obcí a regionů.

8 Cílové skupiny  mládež ve věku let ohrožená vyloučením z trhu práce nebo delikvencí,  dlouhodobě nezaměstnaní,  občané bez kvalifikace nebo s nízkou kvalifikací,  osoby vykazující problémy s užíváním omamných a psychotropních látek či drogově závislé,  příslušníci národnostních a etnických menšin,  občané vracející se z výkonu trestu odnětí svobody a školských zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy,  sociálně nepřizpůsobivé osoby a osoby žijící nedůstojným způsobem života,  občané s omezenou schopností pohybu a orientace

9 Oprávnění žadatelé  obce  svazky obcí  organizace zřizované obcemi  organizace zřizované krajem  nestátní neziskové organizace, tedy: občanská sdružení dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů občanská sdružení dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů obecně prospěšné společnosti dle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech, ve znění pozdějších předpisů obecně prospěšné společnosti dle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech, ve znění pozdějších předpisů církve, náboženské společnosti a církevní právnické osoby dle zákona č. 3/2002 Sb., o církvích a náboženských společnostech, ve znění pozdějších předpisů církve, náboženské společnosti a církevní právnické osoby dle zákona č. 3/2002 Sb., o církvích a náboženských společnostech, ve znění pozdějších předpisů nadace a nadační fondy zřízené podle zákona č. 227/1997 Sb., zákon o nadacích a nadačních fondech, ve znění pozdějších předpisů nadace a nadační fondy zřízené podle zákona č. 227/1997 Sb., zákon o nadacích a nadačních fondech, ve znění pozdějších předpisů

10 Zdroje financování

11 Princip financování akcí minimální výše uznatelných nákladů: Kč minimální výše grantu: Kč maximální výše grantu: Kč

12 Žadatelem je obec, svazek obcí, organizace zřizovaná krajem:  Při předložení žádosti žadatel předloží 100% finanční krytí, a to čestným prohlášením o doložení zajištění finančního krytí akce k podpisu smlouvy o poskytnutí finanční podpory (grantu).  K podpisu smlouvy musí žadatel doložit 100% finanční krytí celkových nákladů akce, a to: závazným úvěrovým příslibem, závazným úvěrovým příslibem, úvěrovou smlouvou, úvěrovou smlouvou, výpisem ze zvláštního běžného účtu, výpisem ze zvláštního běžného účtu, usnesením zastupitelstva obce nebo kraje. usnesením zastupitelstva obce nebo kraje.  Pokud žadatel splní veškeré smluvní podmínky, mj. i realizaci a úhradu veškerých uznatelných nákladů spjatých s akcí, může následně podat žádost o proplacení vynaložených výdajů na akci. TZN. DOTACE BUDE VYPLACENA AŽ PO UKONČENÍ AKCE Princip financování akcí

13 Princip financování akcí Žadatelem je NNO, organizace zřizovaná obcí  Žadatel může rozdělit akci na max. 4 finanční etapy. Velikost 1. etapy je min. 25% celkových uznatelných nákladů.  Při předložení žádosti prokáže žadatel : organizace zřizovaná obcí: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 34% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady. organizace zřizovaná obcí: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 34% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady. NNO: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 25% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady. NNO: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 25% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady. a to čestným prohlášením o doložení zajištění finančního krytí k podpisu smlouvy o poskytnutí finanční podpory (grantu) a to čestným prohlášením o doložení zajištění finančního krytí k podpisu smlouvy o poskytnutí finanční podpory (grantu)  K podpisu smlouvy prokáže žadatel organizace zřizovaná obcí: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 34% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady organizace zřizovaná obcí: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 34% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady NNO: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 25% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady NNO: 100% finanční krytí 1. etapy akce, nejméně však 25% celkových uznatelných nákladů + neuznatelné náklady a to závazným úvěrovým příslibem, úvěrovou smlouvou, výpisem ze zvláštního běžného účtu, organizace zřizované obcí usnesením zastupitelstva obce a to závazným úvěrovým příslibem, úvěrovou smlouvou, výpisem ze zvláštního běžného účtu, organizace zřizované obcí usnesením zastupitelstva obce

14 Princip financování akcí  Pokud žadatel splní veškeré smluvní podmínky, mj. i realizaci a úhradu nákladů etapy spjatých s akcí, podá spolu s Etapovou zprávou o průběhu realizace akce Žádost o proplacení vynaložených nákladů etapy akce.  V průběhu realizace akce může být konečnému uživateli proplaceno maximálně 75% celkové výše schválené dotace. Etapa, během níž by celkové čerpání průběžného financování překročilo hranici 75% celkové výše grantu, musí být snížena tak, aby byl limit 75% dodržen.  Po úplném dokončení akce může následně spolu se Závěrečnou zprávou o průběhu realizace akce podat Žádost o proplacení vynaložených a dosud neproplacených uznatelných nákladů na akci. TZN. DOTACE BUDE PROPLÁCENA PRŮBĚŽNĚ

15 Elektronická žádost ELZA

16 Povinné přílohy Formální přílohy:  1. Seznam příloh (ELZA)  2. Žádost o příspěvek z rozpočtu kraje (ELZA)  4. Čestné prohlášení o bezdlužnosti (ELZA)  6. Čestné prohlášení o nesouběžném předložení akce do OP RLZ (ELZA)  7. Doklady o právní subjektivitě  8. Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele  9. Doklad o posouzení vlivu na životní prostředí  10. Výpis z rejstříku trestů  12. Čestné prohlášení o zajištění finančního krytí akce (ELZA)  14. Doklad o prokázání vlastnických vztahů

17 Přílohy ke zpracování žadatelem: 3. Soulad s rozvojovou strategií - potvrzení o souladu s Programem rozvoje Libereckého kraje vydává Oddělení rozvojových koncepcí Odboru hospodářského a regionálního rozvoje Krajského úřadu Libereckého kraje na základě žádosti, která musí obsahovat název žadatele, název a stručný popis akce 5. Podrobný rozpočet akce - formulář je součástí přílohy č. 2 Pokynů pro žadatele pro 3. kolo výzvy 11. Doklad o partnerství - jsou-li do akce zahrnuti partneři, předkládá se smlouva nebo dohoda s partnery vymezující jejich úlohu, práva, povinnosti (např. smlouva o sdružení podle §829 až §847 Občanského zákoníku) 13. Projektová dokumentace

18 Projektová dokumentace – závazná struktura Titulní stránka 1. Obsah. 2. Základní informace o žadateli. 3. Výchozí stav před realizací projektu, odůvodnění realizace projektu. 4. Popis akce a jejích aktivit, definice cílových skupin, etapy, harmonogram. 5. Veškeré očekávané přínosy projektu (v číselném nebo slovním vyjádření) pro žadatele, cílové skupiny, obec, region, stát. Vliv projektu na kvalitu a rozsah poskytovaných služeb. 6. Analýza trhu, odhad poptávky, marketingový mix, nabídka obdobných aktivit v místě realizace projektu. 7. Management projektu, řízení lidských zdrojů, podrobný popis realizačního týmu složení, úkoly při realizaci projektu, zkušenosti s řízením podobně velkých projektů, reference.

19 Projektová dokumentace – závazná struktura 8. Technické a technologické řešení projektu, odůvodnění zvolené technologie a investic plánovaných v projektu. 9. Potřeba a zajištění investičního (dlouhodobého) a oběžného majetku. 10. Podrobný finanční plán u investičních projektů na dobu pěti let, u neinvestičních projektů na dobu realizace projektu. Detailní přehled výdajů ve fázi investiční a provozní. Kalkulace cen nabízených služeb. Přehled tržeb za sledované období. Přehled cash-flow. Zajištění finančního krytí investiční a provozní fáze. 11. Udržitelnost projektu (institucionální, finanční, provozní, politická). 12. Analýza rizik a jejich předcházení. 13. Závěrečné zhodnocení projektu.

20 Tvorba projektu do GS Sociální integrace - dvoudenní seminář Obsah:  průvodce tvorbou projektu  možnost konzultace vlastních záměrů  náklady hrazeny Libereckým krajem Termín:3. – Místo konání:hotel Orion Určeno pro vážné zájemce o předložení žádostí (max. kapacita 25 účastníků). Závazná přihláška – emna adresu Závazná přihláška – em na adresu

21 Informace o zpracovatelích žádostí Oddělení řízení grantových schémat poskytne na požádání Databázi zpracovatelů projektů. Databází zpracovatelů na celostátní úrovni disponuje: Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj Garant Priority 3 SROP Staroměstské náměstí Praha 1 tel: fax:

22 Kontakty Oddělení řízení grantových schémat Odbor hospodářského a regionálního rozvoje Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a Liberec Mgr. Martina Fialová  Materiály ke stažení na → Grantová schémata ve SROP → základní dokumenty pro jednotlivá grantová schémata

23 Materiály k dispozici  Struktura Projektové dokumentace  Výčet uznatelných nákladů  Prezentace