IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny 4.5.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ministryně pro místní rozvoj
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Kontrola prvního stupně
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Program jednání:  informace k předpokládanému harmonogramu  výše dotace a její rozdělení  aktualizace IPRM zóny  výzva města k předkládání projektových žádostí  výběr projektů městem  souběh dotací  informace pro individuální příjemce dotace  zadávání zakázek (výběrová řízení)  publicita  projekty pod čarou

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Informace k předpokládanému harmonogramu  duben - dopracování SEA  květen – aktualizace IPRM zóny  červen  veřejné projednání IPRM zóny  vydání stanoviska Krajského úřadu ohledně vlivu IPRM zóny na životní prostředí  schválení IPRM zóny z důvodu SEA a jeho aktualizace v zastupitelstvu  schválení změn IPRM v zastupitelstvu  podpis Dohody o zabezpečení realizace Integrovaného plánu rozvoje města s MMR  příprava výzvy města  červenec – vyhlášení 1. výzvy městem pro předkládání individuálních projektových žádostí  srpen –hodnocení předložených projektových žádostí městem městem

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Informace k předpokládanému harmonogramu  září  předložení projektových žádostí na CRR Hradec Králové  začátek realizace aktivit v 5.2 a Revitalizace veřejných prostranství  září/říjen – dokončení výběrových řízení aktivit v 5.2 b Regenerace bytových domů  říjen – začátek realizace aktivit v 5.2 b Regenerace bytových domů

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Výše dotace a její rozdělení  dotace pro město Náchod schválena ve výši EUR  základní podmínka poskytnutí dotace městu – dodržení poměru celkových způsobilých výdajů na regeneraci bytových domů a revitalizaci veřejných prostranství (61%:39%)  individuální projekty předkládány v CZK – přepočet na EUR bude stanoven na základě aktuálního kurzu platného při předložení žádosti o platbu, tzn. kurzové riziko nesou jednotlivá města  kurzové riziko možno eliminovat fixací kurzu, ale k tomu je třeba přesné rozložení čerpání finančních prostředků od individuálních žadatelů

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Aktualizace IPRM zóny z důvodu snížení finančních prostředků dotace je nutné změnit a aktualizovat některé kapitoly v Dokumentu IPRM zóny a Žádosti IPRM zóny  v Dokumentu IPRM zóny  kapitola 6 Očekávané výsledky  kapitola 7 Harmonogram realizace IPRM  kapitola 8 Finanční plán  v Žádosti IPRM zóny  1.4 Předpokládaný celkový finanční objem IPRM  1.5 Předpokládaný podíl města na spolufinancování IPRM  3.6 Poměr plánovaných aktivit  Monitorovací indikátory výsledku pro specifické cíle IPRM  4.1 Zdroje financování projektů v IPRM  4.2 tabulka 1 - Finanční plán IPRM

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Výzva města k předkládání projektových žádostí  ve druhé polovině května Ministerstvo pro místní rozvoj vydá vzor výzvy společně s Příručkou pro příjemce dotace  povinností města je do dvou měsíců od podepsání Dohody o zabezpečení realizace IPRM vyhlásit výzvu  návrh města: výzva kontinuální pro 5.2 a Revitalizace veřejných prostranství, časově omezené výzvy pro 5.2 b Regenerace bytových domů

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Výběr projektů městem  možná aktualizace výběru projektů - Dokument IPRM, kapitola 12 – Způsob výběru projektů  DOPORUČENO vypustit kontrolu formálních náležitostí a kontrolu přijatelnosti, která bude probíhat na CRR, povinností města je hodnocení kvality projektů  projektová žádost a požadované přílohy – na volbě města  uplatnění bonifikace pro malé a střední podniky – na volbě města  výsledkem výběru projektů městem je vydání potvrzení registrace projektů  k projednání: přidělení registračního čísla projektům  výběr projektů z aktivity 5.2 a Revitalizace veřejných prostranství, výběr projektů z aktivity 5.2 b Regenerace bytových domů

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Souběh dotací  absolutní zákaz souběhu dotací - poskytovatelé dotací si budou předávat informace o příjemcích dotací !!!  různé akce na jednom bytovém domě - možnost jejich spolufinancování z různých dotačních titulů, např. úvěr na zateplení financovaný z PANELu, výměna výtahů z IOP

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Informace pro individuální příjemce dotace  alokace finančních prostředků nutno dodržet zejména na začátku realizace projektů  prvotní dokumenty (PD, energetický audit) u aktivity 5.2 b se nemusí řídit podmínkami pro výběrová řízení IOP, nejsou uznatelnými výdaji projektů  individuální žádosti podávány nejprve městu v aplikaci Benefit 7 a v tištěné podobě včetně požadovaných příloh  veškeré změny v projektech hlásit CRR dopředu, i pokud by se mělo jednat pouze o kvalifikované odhady, CRR posoudí, zda se jedná o podstatnou změnu – Dodatek k Dohodě s MMR nebo pouze o změnu nepodstatnou, kterou odsouhlasí CRR

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Informace pro individuální příjemce dotace  Rozhodnutí o poskytnutí dotace z ŘO IOP bude doručeno přímo individuálnímu žadateli  proplácení finančních prostředků bude probíhat v jednotlivých etapách zpětně  v době realizace a udržitelnosti projektu (5 let od ukončení) nesmí být bez předchozího souhlasu ŘO IOP prodán ani převeden na jinou osobu bytový dům jako celek, jednotlivé bytové jednotky lze prodat, o záměru je nutné předem informovat ŘO IOP  každoročně předkládat městu celkovou zprávu o realizaci projektů (město má povinnost každoročně zpracovat Roční monitorovací zprávu o postupu realizace IPRM, kterou zašle MMR) – nutná součinnost všech  povinnost dodržování pravidel publicity dotace  povinnost dodržování podmínek IOP pro zadávání veřejných zakázek  archivace veškeré dokumentace nejméně do

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Zadávání zakázek (výběrová řízení)  vše ohledně výběrových řízení konzultovat s CRR Hradec Králové  povinnosti žadatelů – upraveny v pokynu ŘO IOP (Příručka příjemce vydaná v druhé polovině května)  zahájení realizace projektu  u revitalizace veřejných prostranství možno od  u regenerace bytových domů až po posouzení přijatelnosti ze strany CRR  zahájení a ukončení zadávacích řízení z hlediska uznatelnosti nákladů projektu – výběrové řízení nesmí být ukončeno předtím, než CRR vydá potvrzení o přijatelnosti projektu, tzn. do té doby nesmí být uchazečům doručeno oznámení o výběru nejvhodnějšího dodavatele  jednání hodnotící komise je třeba oznamovat CRR, mohou se jednání hodnotící komise účastnit

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Publicita na všech dokumentech povinnost uvádět:  logo IOP i s textem  logo EU i s textem  logo MMR  „Integrovaný plán rozvoje města Náchoda - problémová zóna u nemocnice“  „Projekt je spolufinancován v rámci Integrovaného operačního programu z Evropské unie, Evropského fondu regionálního rozvoje.“  prohlášení „Šance pro Váš rozvoj“

IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Projekty pod čarou  v současné době není v Dokumentu IPRM zóny žádný projekt pod čarou, který by bylo možno předložit do jiného tématického operačního programu  nové projekty pod čarou povinnost ohlašovat městu, město vydá potvrzení o souladu projektů s IPRM zóny