Ilustrace: Henry Martin Copyright © 2007 Použití zdarma ke službě. Czech translation © Academia Via Familia o.s. Použito se svolením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malí andělé.
Advertisements

POKÁNÍ A SPASENÍ Z MILOSTI
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Sobota je více než víkend
Strach nebo risk? Jan 21,1-14 Prezentace: Stacy Hagler K neziskovému použití. V ČR s povolením vydala AVF o.s.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Integrita bezúhonnost
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Existuje spravedlnost?
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
Ve společenství s Matkou Boží
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo nesl schránu úmluvy? KNĚŽÍ 2. Kde uložili schránu úmluvy? VELESVATYNĚ 3. Jak vypadal chrám po přenesení schrány.
Velikonoční příběh Ilustrace Henry Martin Copyright © 2005
26. Elijáš na hoře Karmel Po mnoha dnech, třetího roku, se stalo slovo Hospodinovo k Elijášovi: „Jdi a ukaž se Achabovi, chci dát zemi déšť.“ Elijáš.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
1. Už svítá jasný bílý den. Já k Bohu v duchu pokorném se modlím: Cokoli se staň, buď ty má stráž, buď ty můj Pán, buď ty má stráž, buď ty můj Pán.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
♫ Zapněte reproduktory ♫ Zapněte reproduktory Pokračujte kliknutím.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
MŮJ SBOR Viktor Baláž. Komu patří sbor?  Matouš 24:45 Když pán ustanovuje nad svou čeledí služebníka, aby jim včas podával pokrm, který služebník je.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Víra přivádějící k úžasu
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
1.Všichni v tento čas, | ó lidé, | svůj hlad živě vydejte, | rukou plesejte, | Bohu zpívejte, | zvučně jej chvalte! Neboť jest on Pán | všech nejvyšší.
Buď štědrý a pomáhající… Peníze v církvi a v rodině.
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
Věřím v Svatých obcování
NIKODÉMOVA NOC
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Podobenství o Božím království (Mk 4,26-31)
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
1.Jaký byl Daniel? UPŘÍMNÝ, VĚRNÝ HOSPODINU 2. Co žádali protivníci Daniela po králi? ABY VYDAL ROZKAZ NEMODLIT SE K HOSPODINU, JEN UCTÍVAT KRÁLI 3. Co.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Část 2 EVANGELIA & SKUTKY Matouš Jan Marek Lukáš Skutky Přehledy } }
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
Zázrak komunikace s Bohem
Vánoční naděje nekončí
Kde jsou Athény?.
Malí andělé.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Já?! Mt 21,33-46.
Poď za mnou – nasleduj ma
Malí andělé.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Malí andělé.
AUTOR: Mgr. Marta Severová
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Ilustrace: Henry Martin Copyright © 2007 Použití zdarma ke službě. Czech translation © Academia Via Familia o.s. Použito se svolením.

Jednoho dne Ježíš učil v chrámě. Nejvyššímu knězi a vůdcům lidí se nelíbilo to, co Pán Ježíš dělal a tak zpochybňovali jeho autoritu. Ježíš jim řekl: „Poslouchejte tento příběh.“

Jeden hospodář vysadil vinici, obehnal ji zdí…

Po dokončení zdi vybudoval lis.

Pak postavil strážnou věž.

Když bylo všechno hotové, potom vinici pronajal vinařům a odcestoval.

Nájemníci začali pracovat na vinici.

Když se přiblížil čas vinobraní, poslal své služebníky k vinařům, aby převzali jeho díl úrody.

Ale vinaři jeho služebníky chytili, jednoho zbili, druhého zabili, dalšího ukamenovali. Znovu poslal další služebníky, a to více než před tím, ale naložili s nimi právě tak.

Nakonec k nim poslal svého syna; řekl si: `Na mého syna budou mít přece ohled!´

Když však vinaři shlédli syna, řekli si mezi sebou: `To je dědic. Pojďme, zabijme ho, a dědictví připadne nám!´

Chytili ho, vyvlekli ven z vinice a zabili.

Když nyní přijde pán vinice, co udělá těm vinařům?

Řekli mu: „Zlé bez milosti zahubí a vinici pronajme jiným vinařům, kteří mu budou odvádět výnos v určený čas.“

Ježíš jim řekl: "Což jste nikdy nečetli v Písmech: `Kámen, který stavitelé zavrhli, stal se kamenem úhelným. ´

Proto vám pravím, že vám Boží království bude odňato a bude dáno národu, který ponese jeho ovoce. Kdo padne na ten kámen, roztříští se, a na koho on padne, toho rozdrtí.

Když slyšeli velekněží a farizeové tato podobenství, poznali, že mluví o nich.

Na základě následujících textů z Písma: Matouš 23,33-45 Marek 12,1-12 Lukáš 20,9-19 S povolením převzato od Sermons4Kids, Inc.