Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poď za mnou – nasleduj ma

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poď za mnou – nasleduj ma"— Transkript prezentace:

1 Poď za mnou – nasleduj ma
Mt 4 : J 8 : 12; 10 : 27; 12 : 26 Mat 19:16-22 Mar 10:17-22; Luk 18:16 J 21 : 15 – 17 Mt 11 : 28 Žd 13 : 7

2 Poď za mnou – nasleduj ma
Úvod : orientácia, pomôcky pre chodenie, nasledovanie... orientácia vo dne a v noci - príklady... pomôcky pre orientáciu Príklad - letisko - silné svetlo „follow me“ Iné „follow me“…pozvanie – poď za mnou, nasleduj ma

3 Poď za mnou – nasleduj ma
Mat 4: 19 – poď za mnou O Betsaide – poloha, prostredie, rodáci, pôsobenie Pána Ježiša Situácia - smutné obdobie, strach... Učeníci - povzbudenie – Mar 6:31-32 Zástupy - pohľad Pána Ježiša a postoj učeníkov Div ktorý zaznamenali všetky evanjelia

4 19 Řekl jim: "Pojďte za mnou a udělám z vás rybáře lidí!"
Matouš 4; 17 Od té doby začal Ježíš kázat: "Čiňte pokání! Nebeské království je blízko!" 18 Jednou se procházel podél Galilejského jezera a uviděl dva bratry, jak házejí síť do vody. Byli to rybáři Šimon (později zvaný Petr) a jeho bratr Ondřej. 19 Řekl jim: "Pojďte za mnou a udělám z vás rybáře lidí!" 20 Oni hned opustili sítě a šli za ním. 21 Poodešel dál a uviděl jiné dva bratry - Jakuba Zebedeova a jeho bratra Jana - jak na lodi se svým otcem Zebedeem spravují sítě. Zavolal je 22 a oni hned opustili loď i svého otce a šli za ním. 23 Ježíš pak procházel celou Galileu, učil v jejich synagogách, kázal evangelium o Království a uzdravoval každou nemoc a každý neduh mezi lidmi. 24 Zpráva o něm se roznesla i po celé Sýrii, a tak k němu přiváděli všechny nemocné, sužované různými neduhy a bolestmi, posedlé, trpící padoucnicí i ochrnuté a on je uzdravoval. 25 A šly za ním veliké zástupy nejen z Galileje, ale i z Dekapole, Jeruzaléma, Judska a Zajordánska.

5 Poď za mnou – nasleduj ma
Bohatý mládenec Mat 19:16-22 Mar 10:17-22; Luk 18:16 čo očakával od Pána Ježiša? Pán Ježiš je svetlo - pravý stav srdca... Smutný odchod Voľba - všetko alebo nič Výzva - nasleduj ma... Ján 8:12 ...ten, kto mňa nasleduje…

6 Matouš 19; Vtom k němu přišel jeden muž s otázkou: "Mistře, co dobrého mám udělat, abych měl věčný život?" 17 On mu však řekl: "Proč se mě vyptáváš na dobro? Jen Jediný je dobrý. Chceš-li ale vejít do života, dodržuj přikázání." 18 "A která?" zeptal se. Ježíš odpověděl: "`Nezabíjej, necizolož, nekraď, nelži, 19 cti otce i matku' a `miluj svého bližního jako sám sebe.´" 20 "To všechno dodržuji," řekl mladík. "Co mi ještě schází?" 21 Ježíš odpověděl: "Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej svůj majetek, rozdej ho chudým, a budeš mít poklad v nebi. Pojď a následuj mě." 22 Když to ten mladík uslyšel, smutně odešel. Měl totiž mnoho majetku.

7 Marek 10; Když se znovu vydal na cestu, doběhl je jeden muž, poklekl před ním a ptal se ho: "Dobrý mistře, co mám udělat, abych se stal dědicem věčného života?" 18 "Proč mě nazýváš dobrým?" opáčil Ježíš. "Nikdo není dobrý, jen jediný - Bůh. 19 Přikázání znáš: `Necizolož, nezabíjej, nekraď, nelži, nepodváděj, cti svého otce i matku.´" 20 "Mistře," odpověděl, "to všechno jsem dodržoval odmalička." 21 Ježíš se na něj zadíval, zamiloval si ho a řekl mu: "Schází ti jen jedno - jdi, prodej všechno, co máš, rozdej to chudým, a budeš mít poklad v nebi. Pojď a následuj mě." 22 Ta slova ho ale zarmoutila, a tak smutně odešel. Měl totiž mnoho majetku.

8 Lukáš 18; Ježíš si je ale zavolal a řekl: "Nechte děti přicházet ke mně a nebraňte jim - vždyť právě takovým patří Boží království!

9 Jan 8;12 12 Ježíš k nim pak znovu promluvil: "Já jsem světlo světa
Jan 8;12 12 Ježíš k nim pak znovu promluvil: "Já jsem světlo světa. Kdo mě následuje, nebude už chodit v temnotě, ale bude mít světlo života.„ Jan 10;27 27 Mé ovce slyší můj hlas a já je znám a následují mě. Jan 12;26 26 Kdo mi chce sloužit, ať mě následuje; tam, kde jsem já, bude i můj služebník. Kdokoli mi slouží, toho Otec poctí.

10 Poď za mnou – nasleduj ma
Peter – Ján 21:15 – 17 Tri otázky... Ty poď za mnou = nasleduj ma Nasledovník? Kto, čo to je? Kto je nasledovník P.J.K ? Aký je správny postup pre nasledovanie? Čo my na to? Mt 11: 28

11 Jan 21; Po snídani se Ježíš zeptal Šimona Petra: "Šimone Janův, miluješ mě více než oni?" "Ano, Pane," odpověděl mu. "Ty víš, že tě mám rád." Ježíš mu na to řekl: "Pas mé beránky." 16 Potom se ho zeptal podruhé: "Šimone Janův, miluješ mě?" "Ano, Pane," odpověděl mu. "Ty víš, že tě mám rád." Tehdy mu Ježíš řekl: "Pečuj o mé ovce." 17 Potom se ho zeptal potřetí: "Šimone Janův, máš mě rád?" Petr se zarmoutil, že se ho Ježíš potřetí zeptal: "Máš mě rád?" Odpověděl mu: "Pane, ty víš všechno. Ty víš, že tě mám rád." Ježíš mu na to řekl: "Pas mé ovce.

12 Matouš 11; 28 28 Pojďte ke mně, všichni upracovaní a obtěžkaní, a já vám dám odpočinout.

13 Poď za mnou – nasleduj ma
Záver - Vážna otázka! Kým Ti je? Kto pre Teba je? a čo pre Teba znamená Pán Ježiš? V pravde úprimná odpoveď... Príklad pre nasledovanie – Žd 13:7 Čo čaká verného nasledovníka Pána Ježiša 2.Tim 4: 6-9

14 Židům 13:7 (B21) Pamatujte na své vůdce, kteří vám předložili Boží slovo; všímejte si výsledku jejich života a berte si příklad z jejich víry.

15 2 Timoteovi 4; Já už totiž začínám být obětován; přišel čas mého odchodu. 7 Bojoval jsem dobrý boj, svůj běh jsem dokončil, víru jsem zachoval. 8 Teď na mne čeká koruna spravedlnosti, kterou mi v onen den udělí Pán, ten spravedlivý soudce - a nejen mně, ale všem těm, kdo s láskou vyhlížejí jeho příchod. 9 Udělej vše, abys ke mně brzy přišel.


Stáhnout ppt "Poď za mnou – nasleduj ma"

Podobné prezentace


Reklamy Google