Evropský sociální fond

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Evropský sociální fond
ESF v ČR RNDr. Jana Kouřilová, Ph.D. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 7 Strukturální fondy EU Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Regionální politika RP ČR.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Transkript prezentace:

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Regionální politika v České republice a Evropské unii 7 Případová studie – zpracování Strategie regionálního rozvoje ČR Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Strategie regionálního rozvoje České republiky[1] má obsahovat zejména: analýzu stavu regionálního rozvoje; charakteristiku slabých a silných stránek v rozvoji jednotlivých krajů a okresů; strategické cíle regionálního rozvoje v České republice; vymezení státem podporovaných regionů; doporučení dotčeným ústředním správním úřadům a krajům pro zaměření rozvoje odvětví spadajících do jejich působnosti. [1] Podle § 5, zákona č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Strategie regionálního rozvoje není dokumentem na jehož základě budou rozdělovány prostředky ze strukturálních fondů, ale je východiskem pro přípravu regionálních programů rozvoje (§ 6 zákona 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje) a pro formulaci regionálních přístupů v rámci sektorových a odvětvových politik a programů včetně operačních programů strukturálních fondů. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR V podmínkách ČR se regionální politika uplatňuje z úrovně EU vůči vybraným regionům NUTS 2, z úrovně ČR vůči vybraným státem podporovaným regionům (§4 zákona 248/2000 Sb.) a z úrovně krajů vůči vybraným mikroregionům. Základními úrovněmi v regionálním rozvoji a realizaci regionální politiky ČR jsou: Česká republika (NUTS I) – ústřední správní úřady; regiony soudržnosti (NUTS II) – regionální rady; kraje (NUTS III) – krajské úřady; statistické regiony na úrovni okresů (NUTS IV) – regionální jednotky pro stanovení regionů se soustředěnou podporou státu; správní obvody obcí s rozšířenou působností (ORP); obce (NUTS V) – obecní a městské úřady. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Legislativní rámec pro návrh nové Strategie: zákon č. 129/2000 Sb., „o krajích (krajské zřízení)“ zákon č. 132/2000 Sb., „o změně a zrušení některých zákonů souvisejících se zákonem o krajích, zákonem o obcích, zákonem o okresních úřadech a zákonem o hlavním městě Praze“ zákon č.248/2000 Sb., „o podpoře regionálního rozvoje“ kompatibilní s EU Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Příprava nové Strategie regionálního rozvoje ČR: Návrh řešení hlavních koncepčních problémů regionální politiky pro období 2007 – 2013 a implementace nového pojetí regionální politiky EU do systému podpory regionálního rozvoje ČR. Předkladatelem SRR ČR je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Zpracovatelem SRR ČR v r. 2005-2006 byla Vysoká škola ekonomická v Praze – Středisko regionálních a správních věd a DHV CR Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Strategie regionálního rozvoje ČR vytváří základní rámec pro formování regionální politiky České republiky komplementární s regionální politikou Evropské unie. Strategie rovněž umožní skloubení vlastních zájmů a potřeb rozvoje jednotlivých regionů (krajů a mikroregionů) a České republiky spolu s naplňováním konvergenčních kritérií EU. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Návrh struktury a obsahového zaměření SRR je ve vazbě na novou politiku HSS EU a na základní koncepční dokumenty EU (jako např. Cohesion Report, Lisabonská strategie apod.) a zapracovává nové metodické přístupy do základních principů regionální politiky ČR, tj. koncepce, cílů a priorit, implementační struktury (včetně dělby funkcí mezi státem a kraji), nástrojů, okruhu podporovaných aktérů apod. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Obsah 1. Úvod 1. 1. Strategie regionálního rozvoje České republiky - její úloha a postavení v soustavě rozvojových dokumentů 1.2. Základní pojmy - regionální politika, regionální rozvoj, regionální disparity, cíle a formy podpory regionálního rozvoje na makro, mezo a mikroúrovni 1.3. Zhodnocení realizace Strategie regionálního rozvoje z roku 2000 Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

2. Hlavní faktory regionálního rozvoje 2.1. Identifikace hlavních faktorů regionálního rozvoje na úrovni krajů a mikroregionů (význam, stav, trendy, disparity) 2.1.1. Lidské zdroje - struktura zaměstnanosti, nezaměstnanost, kvalifikace a vzdělanost, celoživotní vzdělávání, sociální integrace a služby, demografické změny 2.1.2. Ekonomická výkonnost a konkurenceschopnost 2.1.3. Výzkum, vývoj, inovace - znalostní ekonomika 2.1.4. Technická a sociální infrastruktura 2.1.4.1. Regionální infrastruktura 2.1.4.2. Dopravní obslužnost a infrastruktura 2.1.5. Ochrana životního prostředí (voda, odpady, ovzduší, ochrana přírody) 2.1.6. Využití kulturního dědictví a přírodního potenciálu - cestovní ruch Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

3. Regionální struktura ČR a její diversifikace 3.1. Sídelní struktura a její význam v regionálním rozvoji role velkých center a aglomerací v regionálním rozvoji, role středních a malých měst, využití místního potenciálu. 3.2. Vývojové tendence v regionální struktuře typologizace regionální struktury podle koncentrace aktivit, hospodářského zaměření, polohy a pod, urbanizované a periferní oblasti, urbanizační a rozvojové osy, venkovské oblasti, rostoucí, stagnující a zaostávající regiony. 3.3. Hlavní regionální disparity 3.4. Regiony se soustředěnou podporou státu Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

4. Dosavadní systém podpory reg.rozvoje v ČR 4.1. Zhodnocení realizace stávajícího systému podpory regionálního rozvoje 4.1.1. Regionální rozvojové programy 4.1.2. Podpora regionálního rozvoje v rámci odvětvových rozvojových programů (nástin regionálních dopadů hlavních sektorových politik). 4.1.3. Předvstupní programy a programy strukturálních fondů. 4.2. Zhodnocení dosavadní spolupráce mezi státem, regiony a dalšími subjekty při podpoře regionálního rozvoje – princip partnerství Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

5. SWOT analýza regionů ČR 5.1. Silné stránky 5.2. Slabé stránky 5.3. Ohrožení 5.4. Příležitosti 5.5. Souhrnné hodnocení regionálních problémů a rozvojových předpokladů (potenciálu) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR 6. Průmět principů a cílů strukturální politiky EU do Strategie regionálního rozvoje ČR 6.1. Zaměření české regionální politiky v období 2007-13 v kontextu politiky soudržnosti EU 6.2. Začlenění lisabonských a göteborgských cílů do politiky regionálního rozvoje ČR Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR 7. Strategie, cíle a priority regionálního rozvoje České republiky 7.1. Globální cíl 7.2. Specifické cíle 7.3. Hlavní směry realizace specifických cílů - priority regionálního rozvoje Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

8. Realizace SRR v letech 2007-2013 8.1. Úloha ústředních správních úřadů a krajů v podpoře regionálního rozvoje a jejich spolupráce 8.2. Vymezení působnosti státních programů a programů Evropské unie pro podporu regionálního rozvoje a jejich vzájemná provázanost 8.3. Návrh zaměření nových státních programů podpory regionálního rozvoje 8.4. Spolupráce veřejného a soukromého sektoru v regionálním rozvoji 8.5. Nástroje české regionální politiky 8.6. Organizační a programové zabezpečení regionálního rozvoje Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR 9. Závěry ke Strategii regionálního rozvoje (způsob zajišťování strategie, implikace v oblasti legislativy, fiskální, publicita apod.) Přílohy: Analytická část zprávy (ve vlastním dokumentu jen stručné shrnutí) Tabulky, grafy, Mapy, kartogramy aj. Popřípadě další přílohy Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategická vize SRR ČR V horizontu strategie, tj. v roce 2013, chce být Česká republika aktivní, ekonomicky výkonnou a konkurenceschopnou zemí dosahující jako celek standardů Evropské unie ve všech základních kritériích (HDP na jednoho obyvatele, úroveň znalostní ekonomiky, zaměstnanost, sociální zabezpečení ap.) se zvětšujícím se počtem krajů dosahujících svojí ekonomickou silou a dynamikou růstu průměr EU a se způsobem a kvalitou života odpovídajícím naší historické tradici, postavení v Evropě a výzvám k upevnění role Evropy v globalizujícím se světovém hospodářství a společnosti. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Hlavní atributy SRR ČR Hlavními atributy Strategie regionálního rozvoje ČR jsou: vytváření adekvátních rozvojových šancí pro všechny regiony klíčová role krajů při realizaci Strategie účinná odvětvová a regionální dělba práce a spolupráce vyváženost rozvojové a disparitní orientace Strategie uplatnění principů udržitelného rozvoje aktivní spolupráce s regiony a zeměmi v rámci EU Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Na základě dosavadních českých zkušeností a připravovaného zaměření regionální a strukturální politiky EU na období 2007-2013 je třeba z pohledu České republiky se zaměřit na pět následujících prioritních oblasti: Rozvoj lidských zdrojů a snižování nezaměstnanosti Podpora podnikání, inovací a rozvoj vědecko-výzkumné základny v regionech Rozvoj infrastruktury, zlepšování dostupnosti Rozvoj venkova Zlepšování kvality životního prostředí Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Globální cíl Strategie regionálního rozvoje Pro naplnění strategické vize regionálního rozvoje České republiky do roku 2013 je stanoven tento globální cíl: Dosažení ekonomické, sociální a kulturní úrovně regionů České republika srovnatelné s vyspělými regiony Evropy. Efektivní naplňování principu subsidiarity v regionálním politice ČR a EU, zejména v oblasti kompetenční, institucionální a finanční. Zastavení růstu a postupné snižování nepřiměřených regionálních disparit. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategická vize a její atributy V horizontu strategie chce být Česká republika aktivní, ekonomicky výkonnou a konkurenceschopnou zemí dosahující jako celek standardů Evropské unie ve všech základních kritériích (úroveň znalostní ekonomiky, HDP na obyvatele, zaměstnanost, sociální zabezpečení ap.) se zvětšujícím se počtem krajů dosahujících svojí ekonomickou silou a dynamikou růstu průměr Evropské unie a se způsobem a kvalitou života odpovídajícím naší historické tradici, postavení v Evropě a výzvám k upevnění role Evropy v globalizujícím se světovém hospodářství a společnosti. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Hlavní atributy SRR ČR vytváření adekvátních rozvojových šancí pro všechny regiony klíčová role krajů při realizaci Strategie účinná odvětvová a regionální dělba práce a spolupráce vyváženost rozvojové a disparitní orientace Strategie uplatnění principů udržitelného rozvoje aktivní spolupráce s regiony a zeměmi v rámci Evropské unie Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Globální cíl regionálního rozvoje Dosažení ekonomické, sociální a kulturní úrovně regionů České republika srovnatelné s vyspělými regiony Evropy. Efektivní naplňování principu subsidiarity v regionálním politice EU a ČR, zejména v oblasti kompetenční, institucionální a finanční. Zastavení růstu a postupné snižování nepřiměřených regionálních disparit Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Problémové okruhy SRR ČR 1) Evropský a národohospodářský strategický rámec 2) Regionální ekonomika 3) Lidé 4) Infrastruktura 5) Příroda a krajina Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

PO 1: Evropský a národohospodářský strategický rámec P.1.1: Institucionální systém podpory rozvoje regionů a jejich spolupráce P.1.2: Efektivní veřejná správa v regionech P.1.3: Vytváření podmínek pro dynamický hospodářský rozvoj regionů ČR Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

PO 2: Ekonomika regionů P.2.1: Zvyšování konkurenceschopnosti malého a středního podnikání P.2.2: Podpora průmyslových služeb a marketingových kapacit malých a středních podniků při jejich internacionalizaci P.2.3: Rozvoj inovačního podnikání regionech P.2.4: Budování podnikatelských nemovitostí s důrazem na využití brownfields P.2.5: Rozvoj turistické infrastruktury a produktů cestovního ruchu ve vazbě na specifika regionů a jejich kulturní a přírodní bohatství P.2.6: Zemědělství, obnova venkova a lesní hospodářství Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

PO 3: Lidé P.3.1: Sociální soudržnost v regionech založená na rovnosti příležitostí P.3.2: Kulturní dědictví regionů, podpora současné kultury a kulturních institucí P.3.3: Bydlení a sociální infrastruktura v regionech P.3.4: Rozvoj celoživotního učení P.3.5: Podpora investic do lidského kapitálu Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

PO 4: Infrastruktura P.4.1: Dokončení napojení regionů na evropskou dopravní síť a její systematická modernizace P.4.2: Rozvoj regionální dopravní infrastruktury a bezpečnosti silničního provozu P.4.3: Podpora, integrace a zvýšení kvality systémů veřejné osobní (hromadné) dopravy v regionech P.4.4: Rozvoj energetických, spojových a vodohospodářských sítí a zařízení v regionech Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

PO 5: Příroda a krajina P.5.1: Ochrana přírodního bohatství P.5.2: Obnovitelné zdroje a environmentální technologie P.5.3: Zlepšení životního prostředí a růst kvality života v regionech P.5.4: Environmentální výchova Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Realizační rámec SRR ČR 1. Realizace prostřednictvím přímých úkolů vlády ČR (na základě usnesení vlády) 2. Realizace prostřednictvím souvisejících programů/dokumentů: - programy financované z národních zdrojů - rozvojové dokumenty s účastí zdrojů Evropské unie Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strategie regionálního rozvoje ČR Děkuji za pozornost Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102