Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Advertisements

NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
GVID – MATURITA 2014 aktuální stav – říjen 2013.
Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
Termíny pro školní rok 2013/2014: Předání zadání MP žákůmod do Určení oponentů MP ředitelem školy Odevzdání MP koordinátorkám.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Maturita září Legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.
Práce předsedy zkušební maturitní komise
jako součást maturitní zkoušky z českého jazyka ve společné části
Formální stránka práce
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Maturita 2015.
Seminární prací žák prokazuje schopnost:  vyhledávat a třídit informace,  pracovat s odbornou literaturou a internetem,  porozumět danému tématu, 
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Úvod do managementu 1. seminář
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Management a rozvoj obcí
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
GVID – MATURITA 2015 aktuální stav – září STRUKTURA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška (MZ) Společná část MZ Český jazyk a literatura Matematika.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
Maturita listopadu
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Maturity – jaro 2014.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Úvodní hodina PVY Vyučující: Mgr. Vítězslav Jersák Web: xjv.webnode.cz.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Název maturitní práce Jméno autora práce, ročník Jméno vedoucího a oponenta Logo školy.
Maturity – jaro Předměty Povinně: Český jazyk a literatura Na výběr jeden z předmětů: - Cizí jazyk -Matematika Jediná úroveň Další (profilové) zkoušky.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
UKONČOVÁNÍ STUDIA NA SŠ
Maturity – jaro 2013.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Maturity – jaro 2017.
OBHAJOBA MATURITNÍ PRÁCE
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
závěrečné práce/BP/DP
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2018/2019
Transkript prezentace:

Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015

Maturita 2015 Seminární práce – 3. část profilové maturity, Předmět (v zadání zatím jako oborové zaměření práce): Maturitní příprava z … a Český jazyk, Anotace – stručný obsah práce v několika větách, Cíle práce – kontrolovatelné a měřitelné – psáno nejlépe v bodech.

Konzultant napomáhá formulaci zadání seminární práce, průběžně konzultuje s žákem postup prací a provádí pravidelný monitoring postupu práce, vede žáka k přesnému citování zdrojů, zdůvodňování závěrů a využívání širokého spektra informačních zdrojů,

Konzultant v případě závažných nedostatků v činnosti žáka konzultant informuje ředitele, ve stanoveném termínu zpracovává posudek konzultanta na seminární práci, podle možností se účastní obhajoby seminární práce, nemusí být pracovníkem školy.

Garant v případě, že konzultant je osoba, která nemá pracovní poměr ve škole, přebírá částečnou zodpovědnost učitel-garant, především kontroluje termíny a závěrečné odevzdání práce, shledává posudek konzultanta v souladu s kvalitou práce.

Harmonogram spolupráce s konzultantem do – kontrola úvodu, obsahu, literatury a zpracování teoretické části, do – prezentace na Maturitní přípravě, odevzdání praktické části a první verzi kompletního zpracování včetně příloh, Do 6.1. – odevzdat verzi pro poslední úpravy konzultantem

Harmonogram spolupráce s konzultantem do 6.2. – odevzdat konečnou verzi pro konzultanta k úpravám, do – odevzdat opravenou verzi pro konzultanta k napsání posudku, do odevzdat finální verzi sekretářce ŘŠ (svázána + CD),

Průběžné hodnocení práce v předmětu Maturitní příprava z…, Prezentace, hodnocení s váhou 5, které bude součástí předmětu Maturitní příprava z …

Hodnocení SP Konzultant – provede závěrečnou klasifikaci (ohodnotí celkovou spolupráci, kvalitu a obsah práce) – 15% klasifikace. Informatik – posoudí grafickou stránku –15% klasifikace Oponent – zpracuje hodnocení a navrhne celkovou známku, formuluje dva dotazy k SP – 40% klasifikace

Závěrečné hodnocení práce obhajoba při ústní části MZK – 30% doba obhajoby – 15 min, diskuse – 5 min, výsledek hodnocení - váhový průměr ze všech získaných známek, oponent – zkoušející, konzultant (garant) – přísedící

Poznámky přiložena orientační tabulka k hodnocení, kvalitní práce je třeba využít k reprezentaci školy jako SOČ, termín odevzdání je posunut z důvodu časného konání oblastních a krajských kol SOČ.

Klasifikace písemné části seminární práce Známka Cíl práce vhodně nadefinovaný a splněný cíl splněný jednoduchý cílcíl splněný částečně cíl splněn v minimální míře nesplněný cíl Přínos žáka vlastní šetření, pokusy, návštěvy závodů, laboratoří, archivů, muzeí dotazníkové šetření, práce ve škole jednoduché vlastní šetření bez vlastního přínosu, kompilace kompilace s chybami Obsahová úroveň práce doplňuje středoškolské učivo, výborné zpracování, vlastní hodnocení na středoškolské úrovni s vlastními postřehy a drobnými nedostatky zpracování jednoduché, bez vlastního názoru, chyby v teorii zpracování s chybami, nízká vypovídací hodnota, převážně staženo staženo z Internetu Jazyková úroveň práce je pravopisně i stylisticky výborná práce je stylisticky správně, obsahuje drobné chyby práce je stylisticky problematická, drobné pravopisné chyby práce má v dílčích částech nižší srozumitelnost, s pravopisnými chybami práce je stylisticky nesrozumitelná, obsahuje mnoho pravopisných chyb Grafická úroveň výborná, literatura dle normy velmi dobrá, literatura dle normy nedostatky v grafickém zpracování i v citacích chybí popisy, odstavce, špatné členění i citace chybí popisy, odstavce, obsah, literatura