Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne: 20.4.2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor Sekretariátu Regionální rady soudržnosti, Škroupova.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Současný a nový systém implementace … aneb jak se poučit z předchozích zkušeností.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
3. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele IROP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele IROP
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Setkání regionálních výrobců
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:

Program Způsob řešení projektů na krajích – konektivita Způsoby financování projektů na krajích Zhodnocení jednotlivých způsobů ve skupinách Způsob nákupu majetku Postup přípravy projektů Potřebná dokumentace Uznatelné naáklady

Varianty řešení - konektivita Varianta 1 – Intranet veřejné správy -KK podává projekt zahrnující pouze vybavení knihovny HW -Projekt předpokládá realizaci připojení knihoven v rámci IVS -Konektivita hrazena MI Varianta 2 – Krajské výběrové řízení na dodavatele konektivity KK podává projekt jak na vybavení knihovny HW, tak na realizaci konektivity Konektivitu vybírá KK Provoz konektivity hrazen obcí Varianta 3 – Poptávkové řízení na dodavatele konektivity KK podává projekt jak na vybavení knihovny HW, tak na realizaci konektivity KOnektivitu vybírá obec Provoz konektivity hrazen obcí

Varianty řešení - financování Varianta 1 – Spoluúčast kraje -Kraj přislíbí spoluúčast ve výši 15% -MMR – 10% -EU – 75% Varianta 2 – Spoluúčast obcí Obce poskytnou spoluúčast ve výši 15% -MMR – 10% -EU – 75%

Způsoby nákupu majetku Leasing – po dobu trvání projektu (2 roky) Přímý nákup majetku - formou splátek odpovídajících financování ze SROP Projekty nad 4 miliony – splátky max. 3x ročně Pravidlo n+2 – závazky z roku 2005 je třeba vyčerpat do konce roku 2005

Postup přípravy projektů na krajích Vyhodnocení jednání s krajem Rozhodnutí o variantě řešení konektivity na krajích Rozhodnutí o variantě řešení financování projektu na krajích Vytvoření finančního modelu pro obce Oslovení obcí – závazek účastnit se projektu Příprava projektové dokumentace Podání projektu

Důležité termíny Do – vyhlášení výzev v rámci Opatření SROP DO odevzdání 1. vlny projektů Z MMR uvolněna celá alokace prostředků pro tuto výzvu Rozhodnutí, zda bude uvolněna na krajích najednou na úrovni krajů

Návrh splátkového kalendáře 2005 – 3x 15% z ceny projektu 2006 – 3 x 15% z ceny projektu doplatek

Povinné přílohy – Opatření Soulad s rozvojovou strategií, Logický rámec projektu, Podrobný rozpočet projektu, Podklady pro ekonomické hodnocení projektu, Doklady o právní subjektivitě žadatele, Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele, Čestné prohlášení o bezdlužnosti, Výpis z rejstříku trestů, Doklad o partnerství, Doklad o prokázání vlastnických vztahů, Územní rozhodnutí, Stavební povolení, Projektová dokumentace, Smlouva o vedení účtu, Doklad o zajištění finančního krytí projektu, Žádost o příspěvek ze státního rozpočtu/ rozpočtu kraje, Formuláře ISPROFIN, Seznam příloh,

Uznatelné náklady projektová dokumentace do 5 % celkových uznatelných nákladů projektu náklady na pořízení nových strojů a zařízení nákup počítačů včetně základního vybavení a SW nákup použitého strojního a technologického zařízení základní vnitřní vybavení (nezbytné předměty, které jsou přímo a výhradně spojené s účelem projektu) leasing dlouhodobého hmotného majetku náklady na označení projektu (informační tabule) nákup specifického dopravního prostředku výdaje v naturáliích

Nabídka služeb EUREDIS Zpracování projektové dokumentace Příprava výběrových řízení Řízení projektu

Michal Šperling Euredis, a. s. Poděbradská 55/88, Praha 9 Tel.: Tel.: