Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference 12.5.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Komunitární program PROGRESS
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
Ing. Stanislava Správková
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Vývoj bytové politiky ve vybraných zemích SVE Ekonomika bydlení Přednáška č března 2007.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Ing. Stanislava Správková
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
Transparentně proti korupci
Transkript prezentace:

Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference

Ing. Rostislav Vondruška Ing. Rostislav Vondruška * 1961 * 1961 Ženatý, 2 děti Ženatý, 2 děti VŠE Bratislava, Fakulta ekonomiky služeb a cestovního ruchu VŠE Bratislava, Fakulta ekonomiky služeb a cestovního ruchu Anglický, německý, ruský a francouzský jazyk Anglický, německý, ruský a francouzský jazyk

Ing. Rostislav Vondruška Ing. Rostislav Vondruška ředitel CzechTourism ředitel CzechTourism ředitel prodeje a marketingu, G.Benedikt Karlovy Vary ředitel prodeje a marketingu, G.Benedikt Karlovy Vary jednatel a majitel Performax s.r.o. jednatel a majitel Performax s.r.o. ředitel prodeje a marketingu hotelů Marriott Renaissance Praha a Marriott Executive Apartments ředitel prodeje a marketingu hotelů Marriott Renaissance Praha a Marriott Executive Apartments generální ředitel společnosti Kongresové centrum Praha a.s. generální ředitel společnosti Kongresové centrum Praha a.s. provozní ředitel hotel Hilton Praha provozní ředitel hotel Hilton Praha

Hlavní priority nového ministra Hlavní priority nového ministra Evropské fondy Evropské fondy Předsednictví ČR v EU Předsednictví ČR v EU Rozpočet Rozpočet Regionální politika Regionální politika Bydlení Bydlení Cestovní ruch Cestovní ruch

Evropské fondy Evropské fondy Zjednodušení pravidel a zrychlení čerpání peněz Zjednodušení pravidel a zrychlení čerpání peněz Finanční prostředky do projektů, které zmírní důsledky finanční krize Finanční prostředky do projektů, které zmírní důsledky finanční krize Řešení problémů s monitorovacím systémem Řešení problémů s monitorovacím systémem Audit překážek a příležitostí, realokace prostředků dle možnosti pravidel čerpání Audit překážek a příležitostí, realokace prostředků dle možnosti pravidel čerpání Úprava národních pravidel a jejich optimalizace Úprava národních pravidel a jejich optimalizace Aktivní řízení a koordinace všech operačních programů Aktivní řízení a koordinace všech operačních programů

Předsednictví ČR v EU Důstojné dokončení českého předsednictví Důstojné dokončení českého předsednictví ESPON 2013 ( , Praha) ESPON 2013 ( , Praha) Mezinárodní konference „Cestovní ruch: Výzvy pro zaměstnanost a trh práce“ ( , Praha) Mezinárodní konference „Cestovní ruch: Výzvy pro zaměstnanost a trh práce“ ( , Praha)

Rozpočet Rozpočet Aktualizace rozpočtu 2009 v důsledku finanční krize Aktualizace rozpočtu 2009 v důsledku finanční krize Sestavení návrhu rozpočtu 2010 do 1.čtení Sestavení návrhu rozpočtu 2010 do 1.čtení Optimalizace investic do lidských zdrojů a infrastruktury jako příležitost k podpoře a rozvoji ekonomiky Optimalizace investic do lidských zdrojů a infrastruktury jako příležitost k podpoře a rozvoji ekonomiky

Regionální politika Regionální politika Optimalizace vztahů s hejtmany, samosprávou, profesními asociacemi, Hospodářskou komorou Optimalizace vztahů s hejtmany, samosprávou, profesními asociacemi, Hospodářskou komorou Důraz na větší efektivitu využití peněz MMR, projektovým řízením garantovat jejich nejlepší možné využití Důraz na větší efektivitu využití peněz MMR, projektovým řízením garantovat jejich nejlepší možné využití Financování konkrétních regionálních projektů Financování konkrétních regionálních projektů Definovat cíle regionální politiky pro nové programovací období 2014 – 2020 Definovat cíle regionální politiky pro nové programovací období 2014 – 2020

Bydlení Bydlení Start řešení politiky bydlení se všemi zúčastněnými stranami, snaha o maximalizaci dohody Start řešení politiky bydlení se všemi zúčastněnými stranami, snaha o maximalizaci dohody Deregulace nájemného Deregulace nájemného Profesionalizace komunikace se „stakeholders“ Profesionalizace komunikace se „stakeholders“ Státní finanční podpora hypotečního úvěrování mladým Státní finanční podpora hypotečního úvěrování mladým Regenerace panelových sídlišť, podpora infrastruktury pro bydlení, výstavba bytů Regenerace panelových sídlišť, podpora infrastruktury pro bydlení, výstavba bytů

Cestovní ruch Cestovní ruch Optimalizace systému řízení cestovního ruchu Optimalizace systému řízení cestovního ruchu Koordinace národní a zahraniční propagace v závislosti na finančních možnostech Koordinace národní a zahraniční propagace v závislosti na finančních možnostech Posílení významu cestovního ruchu a jeho vnímání Posílení významu cestovního ruchu a jeho vnímání

Děkuji za pozornost! Děkuji za pozornost!