Novely právních norem a jiné … PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL 25.08.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání na SŠ
Advertisements

Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Spisová služba u veřejnoprávních původců
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Spisová služba Ivana Šmídová
Nakládání s písemnými dokumenty a datovými zprávami a skartační řízení
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Kariérové poradenství
ZŠ a MŠ Pastviny 70, Brno RNDr. Renata Závodná.  ustanovení § 59 a násl. zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) v platném znění  vyhláška č. 671/2004.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
PREZENTACE ODBORU ŠKOLSTVÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Hodnocení škol a školských zařízení
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Střednědobé uložení digitálních dokumentů a jejich autenticita (Miroslav Čejka, GORDIC spol. s r.o.)
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010
Vlastní hodnocení školy
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
vlastní hodnocení školy
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Financování regionálního školství
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
POVINNÁ DOKUMENTACE ŠKOL VÝROČNÍ ZPRÁVA Seminář 13. srpen 2012 OŠMTS KÚ LK.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Spisová služba – základní pojmy
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Spisová služba je upravena Zákonem. č. 499/2004 Sb
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Základní vzdělávání a další …
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Liberecký inspektorát ČŠI
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Novinky v předškolním vzdělávání
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
Transkript prezentace:

Novely právních norem a jiné … PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL

Školský zákon - § 32a  § 32a Spolupráce škol a školských zařízení  projekty EU - smlouva o partnerství  projekty zaměřené na podporu kvality, rozvoje nebo dostupnosti vzdělávání a školských služeb  partner ► škola = souhlas zřizovatele  (podmínka platnosti smlouvy o partnerství)

Souhlas zřizovatele  souhlas = rada / starosta obce  smlouva o partnerství musí obsahovat ustanovení, např.:  „S uzavřením této smlouvy vyslovila v souladu s § 32a odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, souhlas rada kraje / města / obce / usnesením č. … ze dne …“  součástí smlouvy ověřený výpis daného usnesení rady

Vyhláška 15/2005 Sb.  Vyhláška 225/2009 Sb. ► novela vyhlášky č. 15/2005 Sb. kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy  účinnost od 1. srpna 2009

Vyhláška 15/2005 Sb. - VZ  rámcový popis personálního zabezpečení činnosti školy  údaje o prevenci sociálně patologických jevů  údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů,  údaje o předložených a školou realizovaných projektech financovaných z cizích zdrojů,  údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení,  údaje o spolupráci s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání.

Výroční zpráva škol  doporučená struktura VZ - stránky OŠMTS  body doporučené struktury jsou závazné  obsah bodů lze rozšířit, doplnit, upravit, a to podle činnosti a zaměření školy  pevně daná podoba některých tabulek (formát *.xls) ► odeslat elektronicky  odevzdává se pouze jeden výtisk (možno zaslat i poštou)  termín pátek 30. října 2009

Vyhláška 15/2005 Sb. – sebehodnocení Nová oblast hodnocení  „výsledky vzdělávání žáků a studentů“  SŠ a VOŠ „uplatnitelnost absolventů na trhu práce“  vlastní hodnocení školy se zpracovává průběžně za období 3 školních roků.

Zákon 499/2004 Sb. „archivnictví“  zákon č. 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů - novela zákonem č. 190/2009 Sb. s účinností ke dni  školy - povinnost uchovávat dokumenty (archiválie)  dokument – každá písemná, obrazová, zvuková nebo jiná zaznamenaná informace v analogové či digitální podobě vytvořena původcem nebo byla původci doručena  spisová služba (příjem, evidenci, rozdělování, oběh, vyřizování, vyhotovování, podepisování, odesílání, ukládání a vyřazování dokumentů ve skartačním řízení, a to včetně kontroly těchto činností)  vyhláška č. 191/2009 Sb. o podrobnostech výkonu spisové služby  nově řeší nakládání s dokumenty v digitální podobě

Autorské právo  zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském  ve školách - rozmnožování a šíření výňatků autorských děl = odborných textů či učebnic bez souhlasu autora nebo nakladatele  MŠMT – web - informační materiál k ochraně autorských práv  ( 1 ) 1

Německé muzeum hygieny  - vedle stálé nabídky výstavy Člověk jako dobrodružství  - novinka - roční vstupenka pro školy €  pro základní a střední školy  přenosná v rámci školy - tři třídy denně  od do  podrobnosti na známé adrese:

Zemský úřadu pro archeologii  výstava Archeologická výloha - Keltové a Germáni na Labi  od 1.července až do 22. prosince 2009  Japonský palác, Drážďany  česko-německý projekt  dvoujazyčná - čeština + němčina (prohlídky dvojjazyčné)  další informace