Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Mgr. Dagmar Musilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Podmínky realizace.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Kontrola.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Lukáš Frantál.
Jak vyplnit Monitorovací zprávu. Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax:
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Centrum pro regionální rozvoj ČR Problémy.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Nejčastější chyby v žádostech o dotaci
Centrum pro regionální rozvoj
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Lukáš Frantál.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Tvorba a aktualizace územních plánů obcí Centrum pro regionální rozvoj ČR Ing. Lucie Vopěnková.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích
Schválením žádosti projekt nekončí
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Interní postupy MAS Brdy
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Druhy kontrol projektu:
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
CRR ČR – základní informace
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Transkript prezentace:

Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Mgr. Dagmar Musilová

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Osnova prezentace ⋐Představení CRR ⋐Klíčové činnosti poboček – 5.2 ⋐Posouzení přijatelnosti ⋐Kontrola formálních náležitostí ⋐Ex-ante analýza rizik a kontrola

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Představení CRR ⋐CRR je státní příspěvková organizace zřízená MMR pro administraci programů dotovaných EU. ⋐zprostředkující subjekt pro programy ⋐Integrovaný operační program (IOP) ⋐Operační program technická pomoc (OPTP) ⋐Operační programy v rámci Cíle 3 ⋐zprostředkující subjekt pro programy SF + Iniciativ ⋐Společný regionální operační program (SROP) ⋐Jednotný programový dokument pro cíl 2 (JPD2) ⋐Iniciativa INTERREG IIIA, IIIB a IIIC ⋐implementační agentura předvstupní pomoci EU ⋐Národní Phare – Grantová schémata na podporu infrastruktury ⋐CBC Phare – Velké investiční projekty a Společné fondy malých projektů

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Regionální síť poboček CRR kontaktní údaje na pracovníky poboček viz

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Kontakty na pobočky

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Kontakty na pobočky

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Pobočka CRR ČR ⋐podpora a konzultace žadatelům/příjemcům před, během realizace a v období udržitelnosti projektu ⋐Projektový manažer ⋐kontrola a konzultace výběrových řízení, analýzy rizik, monitoring projektů na místě, administrace změn projektu, kontrola monitorovacích zpráv, kontrola udržitelnosti ⋐Finanční manažer ⋐kontrola rozpočtů, věcná a formální kontrola účetních dokladů zejména při žádosti o platbu, podpora při sestavení soupisky faktur, konzultace při dokladování způsobilých výdajů

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Klíčové činnosti poboček – 5.2 ⋐Pracovní CRR poskytují poradenství např. při: ⋐Zpracování projektové žádosti ⋐Přípravě zadávací dokumentace k VŘ ⋐Zpracování monitorovacích zpráv ⋐Tvorbě zjednodušené žádosti o dotaci ⋐Ale pracovníci CRR nemohou za žadatele zpracovávat projektovou žádost nebo některé z povinných příloh či vypracovávat zadávací dokumentaci k výběrovým řízením atd.

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Klíčové činnosti poboček – 5.2 ⋐Příjem žádosti o dotaci ⋐Posouzení přijatelnosti ⋐Kontrola formálních náležitostí ⋐Ex-ante AR ⋐Kontrola rozpočtů a údajů o příjemci a projektu v Rozhodnutí/Podmínkách o poskytnutí dotace ⋐Finanční a fyzické monitorování projektů ⋐Schvalování monitorovacích hlášení a závěrečných zpráv ⋐Kontrola a schvalování zjednodušené žádosti o platbu ⋐Kontrola dodržování Podmínek v období Udržitelnosti

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Posouzení přijatelnosti - I ⋐Obecná kritéria přijatelnosti ⋐žádost se vztahuje pouze na jednu oblast intervence IOP, ⋐projekt je svým zaměřením v souladu s cíli a aktivitami příslušné oblasti intervence, ⋐projekt odpovídá pokynům nastaveným v příslušné výzvě, ⋐projekt respektuje minimální a maximální hranici celkových způsobilých výdajů a povolené období v případě, že tyto hranice byly pro danou oblast intervence případně příslušnou výzvu stanoveny, ⋐projekt nemá negativní vliv na žádnou z horizontálních priorit IOP, ⋐žadatel splňuje definici příjemce u příslušné oblasti intervence a vymezení v příslušné výzvě.

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Posouzení přijatelnosti - II ⋐Specifická kritéria přijatelnosti: ⋐požadovaná dotace se vztahuje pouze ke způsobilým výdajům stanoveným pro příslušnou oblast podpory, ⋐projekt je v souladu s pravidly veřejné podpory pro příslušnou oblast podpory, ⋐v projektu jsou popsána všechna zadávací řízení, pokud s nimi projekt počítá, popis zadávacích řízení nevykazuje rozpor s příslušnou legislativou, ⋐projekt je součástí IPRM schváleného ŘO IOP nebo ŘO ROP, ⋐projekt do aktivity 5.2c bude realizován v problémové zóně, kde byla zahájena realizace projektu z IOP oblasti intervence 3.1 a nebo z OP LLZ oblasti intervence 3.2, ⋐rozpočet je jednoznačně strukturovaný a způsobilé výdaje v rozpočtu jsou reálné.

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Posouzení přijatelnosti III ⋐V případě, že projekt nesplňuje alespoň jedno kritérium přijatelnosti, je vyřazen z procesu administrace ⋐P-CRR zašle v termínu 5 pd převzetí žádosti doporučeně žadateli dopis na doručenku s uvedením výčtu nesplněných kritérií přijatelnosti, včetně odůvodnění. ⋐Pokud žádost splní kritéria přijatelnosti, CRR žadateli (v aktivitě regenerace bytových domů) do 5 pracovních dní od ukončení posouzení přijatelnosti zašle potvrzení o přijatelnosti projektu => počáteční datum způsobilosti výdajů

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Kontrola formálních náležitostí - I 1.Žádost byla podána v předepsané formě (v elektronické podobě, vytištěná, počet výtisků), 2.Verze elektronické i tištěné žádosti jsou (dle kontrolního znaku) shodné, 3.Tištěná žádost je podepsána statutárním zástupcem žadatele, 4.V žádosti jsou vyplněny všechny předepsané a požadované údaje, 5.Jsou doloženy všechny povinné přílohy a ty jsou v požadované formě (včetně očíslování), 6.Povinné přílohy obsahově splňují příslušné náležitosti.

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Kontrola formálních náležitostí - II ⋐Nejčastější chyby při kontrole formálních náležitostí ⋐Nejsou doloženy všechny přílohy ⋐Nejsou vyplněny povinné údaje ⋐Chybí podpis/ razítko statutárního zástupce ⋐Špatně zaokrouhlené finanční částky

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Kontrola formálních náležitostí - III ⋐Pokud není splněno alespoň jedno kritérium formálních náležitostí: ⋐P-CRR vyzve žadatele k doplnění nebo opravě chybějících náležitostí s termínem do 15 pd pod sankcí vyřazení žádosti. Dopis je zasílán na doručenku. ⋐Žadatelům, jejichž žádosti byly v průběhu kontroly formálních náležitostí vyřazeny, zašle P-CRR dopis s uvedením výčtu formálních kritérií, které žádost nesplnila včetně odůvodnění

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Ex-ante analýza rizik a kontrola ⋐Cílem ex-ante analýzy rizik a ex-ante kontroly je posoudit a ověřit z hlediska přijatelnosti, realizovatelnosti a udržitelnosti projektu věcnou správnost a soulad údajů uvedených v žádosti se skutečností, ověřit na místě stav projektu a předejít tak případným budoucím problémům při implementaci projektu. ⋐Současně s ex-ante analýzou rizik se prověřují započatá, probíhající a ukončená výběrová řízení k projektu.

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Ex-ante kontrola na místě ⋐Kontrolovaný subjekt bude o připravované kontrole vhodným způsobem vyrozuměn minimálně 2 pd předem. ⋐Pracovník P-CRR při fyzické kontrole ex- ante postupuje podle kontrolního listu ⋐O kontrole bude na místě pořízen zápis ve dvou originálech, který podepíší všichni účastníci kontroly (včetně žadatele) ⋐V případě zjištění nedostatků zápis obsahuje detailní popis zjištěného problému, vyvozené závěry a popis dohody s příjemcem na způsobu a termínu odstranění nedostatků

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Ex-ante analýza rizik a kontrola ⋐O výsledku ex-ante analýzy rizik a kontroly CRR informuje ŘO: ⋐na základě analýzy rizik projektová žádost doporučena k financování bez ex-ante kontroly ⋐projektová žádost doporučena k financování na základě ex-ante kontroly ⋐projektová žádost nedoporučena k financování na základě ex-ante kontroly

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Schvalování projektů ⋐Projekty doporučené k poskytnutí dotace schvaluje ředitelka ŘO IOP. ⋐V případě, že je projekt doporučen, obdrží žadatel od CRR Registrační list a návrh Podmínek Rozhodnutí.

Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax: Rozhodnutí o poskytnutí dotace ⋐Rozhodnutí o poskytnutí dotace vydává ŘO IOP a podepisuje ministr pro místní rozvoj. ⋐Nedílnou součástí Rozhodnutí jsou Podmínky. ⋐Statutárního zástupce příjemce (nebo jím pověřená osoba) svým podpisem stvrdí, že byl seznámen s ustanoveními uvedenými v Rozhodnutí a Podmínkách.

Děkujeme za pozornost Mgr. Dagmar Musilová;