Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. – 18. 9. 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Mladá Boleslav
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Labská stezka - Ústecký kraj, příprava a realizace stavby -
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Bike Brno – Bike konference 2012 Plzeňský kraj 4. –
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Krušnohorský singletrail. Mladé občanské sdružení působící v oblasti rozvoje cestovního ruchu v centrálním Krušnohoří. Hlavním těžištěm naší práce je.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Greenways Jizera Seminář Mladá Boleslav A.Aspekty pro návrh a usazení trasy do krajiny B.Povolovací řízení - cyklostezky- liniové stavby.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Dotační program pro rok 2019
Transkript prezentace:

Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –

2

3 Vize projektu Greenways Jizera Plně vybavený multifunkční koridor podél řeky Jizery s páteřní cyklostezkou a sítí bezpečných stezek pro bezmotorovou dopravu, který je využíván jak místními obyvateli, tak návštěvníky. Je vybudován a funguje na principech partnerské spolupráce a trvale udržitelného rozvoje území.

4 Hlavní strategické cíle Vytvoření stezek pro bezpečnou bezmotorovou dopravu a rekreaci podél toku řeky Jizery pro místní obyvatele a návštěvníky. Vytvoření podmínek pro vyšší míru dostupnosti kulturního, historického a přírodního dědictví regionů při zachování kvality tohoto bohatství. Vytvoření dopravní a turistické infrastruktury a služeb pro jednotlivé cílové skupiny vedoucí k regionálnímu rozvoji území. Rozvoj šetrné turistiky v území a propojení nových produktů s nabídkou turistických regionů.

5 Hlavní strategické cíle Zlepšení péče o vzhled a údržbu krajiny v koridoru Jizery a soulad jejího využití a ochrany. Vytvoření spolupráce na principu partnerství mezi obyvateli měst a vesnic, nevládními neziskovými organizacemi, podnikateli, místní a regionální samosprávou a státní správou. Zajištění dlouhodobé udržitelnosti projektu vytvořením fungujícího systému řízení a koordinace aktivit v území. Kvalitní a efektivní marketingové aktivity realizované na základě poptávky a nabídky.

6 1. etapa – cyklostezka složitý projekt nadregionálního významu deklarovaná potřeba v území (výstupy pracovních jednání v roce 2007, podpisy memoranda a dohody o partnerství) priorita všech subjektů (města, obce, kraje atd.) princip partnerství mezi veřejným, soukromým a neziskovým sektorem princip solidarity měst s malými obcemi

7 Výchozí stav hustá síť cyklotras – stovky kilometrů v Jizerských horách, Krkonoších, Českém ráji a Polabí trasu podél Jizery lze zčásti absolvovat po stávajících značených cyklotrasách přeprava kol vlakem, síť půjčoven kol ČD, turistické autobusy Technická pomoc cyklistům Cyklisté vítáni atd.

8 Řízení projektu cyklotrasa Jizera rozdělena na sedm úseků – garanti koordinují práce v daném území hlavní koordinátor – Sdružení Český ráj Garanti a partneři projektu Krkonoše - svaz měst a obcí Města Semily, Železný Brod, Turnov, Mnichovo Hradiště Statutární město Mladá Boleslav Zlatý pruh Polabí, o. p. s. Liberecký kraj, Středočeský kraj

9 Dosavadní kroky zpracována vyhledávací studie v úseku Svijany – Železný Brod (2004) zpracována vyhledávací studie v úseku Horní Sytová – hranice s Polskou republikou (2005) probíhá dopracování vyhledávací studie v úseku Podspálov – Horní Sytová (2007) zadání vyhledávací studie Zeleneč – Loukov (2007 – 2008)

10 Dosavadní kroky byla vybudována cyklostezka v Turnově (Votrubcova elektrárna – Dolánky) zpracována DUR a DSP na část území Turnova připravují se projektové dokumentace na úsek Svijany, Dolánky u Turnova – Líšný připravuje se podání žádosti do ROP NUTS II Severovýchod (oblast podpory 3.1) vytvořen systém koordinace celého projektu (Dohoda o partnerství na projektu „Greenways Jizera“) deklarovaná podpora v území (memorandum)

11 Jednání s partnery České dráhy, a. s., Správa železniční dopravní cesty, s. p., Povodí Labe, s. p., Lesy ČR, s. p. atd. ochrana přírody (Správy CHKO, krajské úřady, MěÚ) krajské úřady obce, svazky obcí Nadace Partnerství (dohoda o partnerství a spolupráci) vlastníci pozemků hledání strategického partnera (Škoda Auto, a. s.)

12 Cíl – rok 2015 cca 190 km vybavené páteřní cyklotrasy (cyklostezky) od pramene Jizery po soutok s Labem (Praha) – v blízkosti řeky – s minimálním převýšením pro místní obyvatele (při cestě do školy, za nákupem, do práce a pro rekreaci) a pro návštěvníky území v blízkosti měst – multifunkční stezka (cyklo, kolečkové brusle, pěší atd.) rozvoj bezpečné bezmotorové dopravy ve městech a obcích provázanost na další rozvojové projekty v regionu (cyklisté, pěší, vodáci atd.)

13 Systém financování města, obce (princip solidarity) Středočeský a Liberecký kraj evropské fondy (Regionální operační programy, Program rozvoje venkova, OP Životní prostředí atd.) Státní fond dopravní infrastruktury ČR Příklad: úsek Svijany – Železný Brod –3 etapy, rozpočet cca ,- Kč ( ,- Kč dotace, ,- Kč vlastní a jiné zdroje) –20 km nových komunikací s různým povrchem, 19 km stávajících komunikací, pásy pro cyklisty, mobiliář a informační systém, propagace atd.

14 Časový harmonogram Úsek Svijany, Dolánky – Líšný 2007 zpracování dokumentací 2008 podání žádosti 2009 – 2010 (2011) realizace projektu nositel projektu – Sdružení Český ráj partneři projektu – města a obce Úsek Mokrý – Turnov, Líšný – Železný Brod 2008 – 2009 zpracování dokumentací a podání 2 žádostí 2010 – 2011 (2012) realizace projektů

15 Časový harmonogram Úsek Podspálov – pramen Jizery 2007 dokončení návrhu trasování (2 části) 2007 – 2009 zpracování dokumentací a podání žádostí 2008 realizace úseku v Semilech 2009 – 2013 (2015) realizace projektů Úsek Zeleneč – Loukov 2007 – 2008 zpracování vyhledávací studie 2008 – 2009 (2010) zpracování dokumentací a podání žádostí 2010 – 2013 (2015) realizace projektu

16 Kontakty Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka 335, Turnov Manažeři projektu Ing. Pavla BičíkováIng. Jiří Lukeš Děkujeme za pozornost.

17