Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Citáty O LÁSCE.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
O Ježíši Kristu a Božím království
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
1. JAKMILE JEDNOU PODRBETE PSA, MÁTE NAVŽDY VYSTARÁNO O ZÁBAVU.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Dosáhni cíle!.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Křesťanství vznik a podstata.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Křesťanství.
Světová náboženství.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Vypracoval: Jakub Moravec
DOBRO –ZLO. DOBRO Bůh sám je dobro. Dobro neexistuje mimo Boha.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Velikonoce v Kunovicích
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
El Shadai Ref.: El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Od věků až na věky jméno Tvé se nemění. El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Ty jsi Bože.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Věřím v Svatých obcování
1. Již pevný základ jsem teď našel, | v němž věčně kotví duše má, | kde jinde v Kristových než ranách, | kde od věčnosti spočívá. | Tam pevně stojí v středu.
1. Svatý, svatý, svatý | Pán Bůh všemohoucí
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Svědkové Jehovovi Vypracovali: Kalibánová Martina Konopásková Kristýna Kovářová Nikola Přibylová Michaela Schröder Jakub Urbanová Andrea.
Výchova k občanství – Náboženské sekty
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Náboženská společnost svědků Jehovových v ČR Zýmová, Melicharová, Šrámková.
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Křesťanství B. Trojanová.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Ježíš.
SEKTA je náboženská skupina, která nějakým způsobem omezuje své členy.
DUM - Digitální Učební Materiál
Digitální učební materiál
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
polovina 1. století našeho letopočtu
Starověká Palestina.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Transkript prezentace:

Boží jméno ve starověké hebrejštině

zájem

 -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří  -nezneužívají drogy  -nepoužívají násilí  -nejsou nemravní  -neopíjejí se

 -Strážná věž-vychází v 168 jazycích Náklad: výtisků měsíčně

 -Probuďte se-vychází v 81 jazycích  Náklad: výtisků každý měsíc.

 -Svědkové Jehovovi se každý týden schází v sálech království kde jsou poučováni o různých Biblických námětech.

 -Slušné,čisté oblečení  Ne extravagantní oblečení  Ne Výstřední oblečení

 SVĚDKOVÉ JEHOVOVI věří ve Všemohoucího Boha Jehovu  Svědkové Jehovovi věří, že země bude trvat navždy a že všichni lidé — živí i mrtví —, kteří budou odpovídat Jehovovu záměru s obnovenou, obývanou zemí, budou moci na ní žít věčně.

Přichází hodina, kdy ti všichni v pamětních hrobkách uslyší jeho [tedy Ježíšův] hlas a vyjdou. Na zemi již nikdy nebudou truchlící lidé, kteří by museli jít na hřbitov pochovat milovaného člověka. Bible říká: „Smrt již nebude.“

 Bůh, Tvůrce země... ji nestvořil prostě nadarmo.... Utvořil [ji], dokonce aby byla obývána.“ Země nemá být zničena, nýbrž,trvá na věky“  ZEMĚ...stvořena Jehovou... svěřena do péče člověku... má být obývána navždy

Bible nám říká, že PRAVÝ Bůh je pouze jeden. Stvořil všechno v nebi i na zemi. Dal nám život, a proto bychom měli uctívat jedině jeho.

Ježíš žil nejprve v nebi jako duchovní osoba a teprve potom přišel na zem.  Ježíš obětoval svůj život aby žádný kdo v něj projevuje úctu nebyl zahuben Při své službě Ježíš vyučoval, prováděl zázraky, a dokonce za nás obětoval život Ježíš je boží syn. Ježíš zemřel Roku 33n.l 14.nisanu

 „Satan“ znamená nepřítel nebo odpůrce  „Ďábel“ Znamená že někdo o někom jiném ničemně lže Satan se snaží lidi svádět, aby uctívali jeho. Zavádí lidi na scestí například pomocí falešného náboženství. Lidé jsou zaváděni na scestí falešným náboženstvím, spiritismem a nacionalismem

 Ježíš Kristus, uznávaná náboženská postava, řekl, že, falešné náboženství je zdrojem špatnosti,   Pravé náboženství... SE VYZNAČUJE LÁSKOU  Pravé náboženství nevyučuje „tradici“ ani „lidské  příkazy jako nauky“, ale zakládá své učení na  Božím slovu, Bibli.

Máme-li se líbit Bohu, musíme se vyhýbat krevním transfúzím, nečistým zvykům a zbytečnému riziku Bůh nenávidí kouření Nemá rád riskantní jízdu automobilem Na rozdíl od zvířat nesou lidé mravní odpovědnost za své jednání

Bůh není Trojice Vánoce a Velikonoce pocházejí ze starověkých falešných náboženství Není důvod mrtvé ani uctívat, ani se jich bát Ježíš nezemřel na kříži.

 Svědkové Jehovovi neslaví vánoce protože je to pohanský svátek slunovratu.  Lidé vánoce slaví protože tím oslavují narození Ježíše Krista ale Ježíš se na vánoce nenarodil.