Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy."— Transkript prezentace:

1 Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy

2 Ježíše odsoudili na smrt ve věku 33 let

3

4 Nejhroznějším způsobem doby.
Jen nejhorší zločinci byli popraveni tímto potupným způsobem jako On. V případě Ježíše to bylo ještě hroznější, protože ani nejhorší zločinci nebyli tak potupeni jako On, aby jim museli přibít končetiny jako Ježíšovi.

5 Ano, použili 15-20 centimetrové,
ostré hřeby.

6 Byla přibita zápěstí a ne dlaně jako je ve zvyku zobrazovat.

7 Musel se podpírat o hřeb kterým byly přibity obě dvě nohy dohromady, tento hřeb byl o mnoho větší než hřeby kterými byli přibity ruce.

8 zatím co dav na něj plival a házel po něm kamení.
Před ukřižováním, od bičování krvácejícími zády a krví zalitou tváří od ostnů jeho koruny na hlavě, víc jak dva kilometry vláčil svůj kříž který vážil (cca kg) zatím co dav na něj plival a házel po něm kamení.

9

10 Aby všechny tvé hříchy byli navždy odpuštěny. On pro tebe zemřel!
To všechno Ježíš vytrpěl jen proto abys měl volnou cestu k Bohu, k Otci všemohoucímu. Aby všechny tvé hříchy byli navždy odpuštěny. On pro tebe zemřel! Pro Tebe, který teď čteš tyto stránky. Nemysli si, že se obětoval pro druhé, jen pro ty, kteří chodí do kostela, anebo za mnichy, za faráře, za duchovní anebo za církevní hodnostáře.

11 Jak málo se mluví o těch nejdůležitějších věcech, které pro mnohé zní jen jako obyčejná historie, přitom pro jiné znamená nadějí a vysvobození z nenaplněného života.

12 Nemohu Ti však tuto jedinečnou zkušenost takto jen vysvětlovat, aby pochopil.
Ježíš říká: „Pojďte ke mne všichni, kdo se namáháte a potřebujete odpočinek a já vám dám odpočinutí.” Zkouším domýšlet, jaký je to LÉK na dnešní shon. Ježíš také říká: „Budete-li prosit v mém jménu – stane se Vám.”

13 Budeš-li chtít, zkus se k Bohu modlit.
Pevně věřím, že Bůh vyslyší tvé volání. Má zalíbení v těch, kteří ho hledají. V něm najdeš odpuštění, osvobození, něco, co se nedá popsat. Je to Jeho vliv. Můžeš také prosit o sílu pro své kamarády, kteří to potřebují.

14 Ježíš řekl, že se vrátí. Nezapomeň však, že bude mnoho těch, kteří mne budou napodobovat. Budou dělat zázraky, i sesílat oheň z nebe, ale PRAVÝ příchod bude charakteristický tím, že: 1) uzří ho všichni, i ti, kteří ho bodli 2) Nedotkne se Země 3) Nebude nutit dodržovat jiná přikázání, než-li ta, která vytvořil jeho Nebeský Otec. Amen, Amen, pravím Vám, že přijde. Křížem to tenkráte neskončilo. On vstal. Po desítky dní Ho vidávali ještě na Zemi, a pak odešel ke svému Nebeskému Otci.

15 Toto poselství pošli dál jen tehdy, pokud ho uznáváš a miluješ-li Jej.
Ježíš zaslibuje, když jej vyznáš, tak bude stát po tvém boku a přizná se k Tobě u Nebeského Otce. Toto poselství pošli dál jen tehdy, pokud ho uznáváš a miluješ-li Jej. Je jedinečný, mocný. Víra je dar, který umí i hory přenášet.

16 Prosím, nemeškej, jedná se o tvůj život, tvou radost a naději, kterou jsi ještě nemusel v životě poznat. Dopřej to i jiným.


Stáhnout ppt "Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy."

Podobné prezentace


Reklamy Google