Evropská železniční agentura

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
PRO ČD V EVROPSKÉM KONTEXTU
Revize Nového přístupu
4. železniční balíček 1.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Dokumentace k zajištění BOZP
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Příprava nové dopravní politiky ČR
1 Praha, 12. březen 2009 Jean Charles PICHANT – Vedoucí úseku interoperability Stav zpracování a schvalování TSI.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Audit IT procesů ve FNOL
Aktuální stav v oblasti interoperability
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Ministerstvo dopravy České republiky
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Výzvy a přínosy interoperability pro železniční průmysl a železniční dopravu Eric Fontanel Generální ředitel UNIFE.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Conference Interoperability of Railway Infrastructure Prague - March 12th, 2009 Sdružení právnických osob,,Interoperabilita železniční infrastruktury“
Svaz strojírenské technologie PORADA OBCHODNÍCH ŘEDITELŮ SST Hustopeče
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Lekce III – Antidopingová politika Cíle antidopingové politiky
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
Přínosy členství v Mezinárodním svazu veřejné dopravy- UITP Valná hromada Svaz Dopravy České republiky 5/2/2009.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽELEZNIČNÍ, a.s. Zkušenosti z použití TSI za subsystém Řízení a zabezpečení V ÝZKUMNÝ Ú STAV Ž ELEZNIČNÍ, a.s. Obsah:  Použité.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu
Transkript prezentace:

Evropská železniční agentura 08/02/2009 Evropská železniční agentura Praha, 12. březen 2009 Jean Charles PICHANT – Vedoucí úseku interoperability 1

Interoperabilita železniční infrastruktury 08/02/2009 1. Co je úkolem agentury? 2. Jak agentura pracuje? 3. Pracovníci a organizace agentury 4. Umístění a dostupnost agentury Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 2 2 2

Interoperabilita železniční infrastruktury 1 - Co je úkolem agentury 08/02/2009 Evropská železniční agentura byla založena v rámci Druhého železničního balíčku. Evropská železniční agentura byla založena přijetím Směrnice č. 881/2004/ES. Čl. 1: Úkolem agentury je posílení bezpečnosti a interoperability železnic po celé Evropě. To zahrnuje vývoj a implementaci Technických specifikací pro interoperabilitu a obecný přístup k otázkám bezpečnosti v železniční dopravě podle Směrnice o bezpečnosti (2004/49) a Směrnic pro interoperabilitu (96/48 a 2001/16, obě pozměněné směrnicí 2004/50). Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 3

Interoperabilita železniční infrastruktury 1 - Co je úkolem agentury 08/02/2009 V oblasti bezpečnosti: Na základě směrnice o bezpečnosti vyvinout Obecné bezpečnostní postupy (Common Safety Methods, CSM), Obecné bezpečnostní cíle (Common Safety Targets, CST) a Obecné bezpečnostní indikátory (Common Safety Indicators, CSI) Harmonizace procedur vydávání a posuzování bezpečnostních certifikátů a bezpečnostních oprávnění Podpora spolupráce národních bezpečnostních úřadů (DÚ) Podpora spolupráce národních vyšetřovacích úřadů (DI) Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 4

Interoperabilita železniční infrastruktury 1 – Co je úkolem agentury 08/02/2009 V oblasti interoperability Návrh nebo revize Technických specifikací pro interoperabilitu (TSI) Návrh doporučení ke stanovení kritérií odborné způsobilosti a posuzování pracovníků v provozu a údržbě (priorita: strojvedoucí a jejich školitelé) Vývoj Evropského certifikačního systému dílen pro údržbu Návrh formátu a obsahu registrů: národní registr vozidel (NVR), Evropský registr kolejových vozidel Organizace a podpora kooperace Notifikovaných osob (NoBos) Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 5

Interoperabilita železniční infrastruktury 08/02/2009 1. Co je úkolem agentury? 2. Jak agentura pracuje? 3. Pracovníci a organizace agentury 4. Umístění a dostupnost agentury Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 6 6 6

Interoperabilita železniční infrastruktury 2 - Jak agentura pracuje 08/02/2009 Agentura je řízena administrativním výborem, který se při své práci řídí závaznými principy. Administrativní výbor: 1 reprezentant za každý členský stát 4 představitelé komise 6 představitelů organizačních sektorů (železniční podniky, manažeři infrastruktury, železniční průmysl, oborové svazy, cestující, zákazníci přeprav) – žádné rozhodující hlasy Norsko a Island - žádné rozhodující hlasy Pracovní principy: Rozpočtová a finanční kontrola s pravidelným vyhodnocením veškeré práce Transparentnost a veřejný přístup k dokumentům Neutralita a nestrannost Prague, 12 March 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 7

Roční pracovní programy 2 - Jak agentura pracuje 08/02/2009 Směrnice pro interoperabilitu / bezpečnost Řízení agentury Mandáty od výboru RISC (Railway interoperability and safety committee) Administrativní výbor Roční pracovní programy Komise Rozpočet Realizační plán Rozpočtový úřad Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 8

Názor komise RISCommittee Experti národních bezpečnostních úřadů 2 – Jak agentura pracuje 08/02/2009 Rozhodnutí Sektor organizací pracujících na evropské úrovni *: UNIFE, CER, EIM, UITP, UIP, UIRR, ERFA, ETF, ALE Názor komise RISCommittee experts Pracovní skupina Pracovní skupina Komise doporučení Pracovní skupina Experti národních bezpečnostních úřadů Sociální partneři ……………. Cestující a zákazníci * Seznam vytvořen podle čl. 21 komise 22.02. 2005 Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 9

Interoperabilita železniční infrastruktury 08/02/2009 1. Co je úkolem agentury? 2. Jak agentura pracuje? 3. Pracovníci a organizace agentury 4. Umístění a dostupnost agentury Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 10 10 10

Interoperabilita železniční infrastruktury 3 - Pracovníci a organizace agentury 08/02/2009 1/03/2009: 116 osob 19 národností Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 11

Interoperabilita železniční infrastruktury 08/02/2009 1. Co je úkolem agentury? 2. Jak agentura pracuje? 3. Pracovníci a organizace agentury 4. Umístění a dostupnost agentury Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 12 12 12

Interoperabilita železniční infrastruktury 4 - Umístění a dostupnost 08/02/2009 Pracoviště: Kancelář ve Valenciennes Evropská železniční agentura 160, Boulevard Harpignies BP 20932 F – 59307 Valenciennes CEDEX Mezinárodní jednací středisko v Lille Espace International Lille 299, Boulevard de Leeds F – 59777 EURALILLE (hned naproti stanici Lille Europe) Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 13

Interoperabilita železniční infrastruktury Další informace? 08/02/2009 Webová stránka: http://www.era.europa.eu (zde jsou pracovní nabídky) E-mailové adresy: firstname.lastname@era.europa.eu Telefon: + 33 (0)3 27 09 65 00 Fax: + 33 (0)3 27 33 40 65 Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 14

Interoperabilita železniční infrastruktury 08/02/2009 Děkuji za pozornost! Praha, 12. březen 2009 Interoperabilita železniční infrastruktury 15 15 15