Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Interní postupy MAS Brdy
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
CULTURE 2000 a další programy EK a zemí EHP pro oblast kultury
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Transkript prezentace:

Výzvy pro ochranu kulturního dědictví v České republice Finanční mechanismy EHP/Norska Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů Odboru ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií

Finanční mechanizmus EHP/ Norska V říjnu 2004 dokumenty - Memorandum o porozumění a Dohoda o účasti České republiky v Evropském hospodářském prostoru (EHP). Celková předpokládaná částka pro Českou republiku je 110.91 mil. € pro období 1.5.2004-30.4.2009 - z toho 48,54 mil. € v rámci Dohody o účasti v EHP a 62,37 mil. € podle Dohody o norském finančním mechanismu, tj. 22,182 mil. € ročně. výška grantu nepřekročí 60 % projektových nákladů kromě projektů financovaných z centrálních, regionálních a místních rozpočtů - příspěvek nesmí překročit 85 % celkových nákladů.

Prioritní oblasti – kulturní dědičství 1.1. Ochrana a obnova nemovitého kulturního dědictví 1.2. Zlepšení péče a ochrana movitého kulturního dědictví 1.3. Obnova historických městských území a historických území v regionech 1.4. Obnova historického a kulturního dědictví v regionech

Ostatní prioritní oblasti 2. Ochrana životního prostředí 3.Rozvoj lidských zdrojů 4. Zdravotnictví a péče o dítě 5. Podpora udržitelného rozvoje 6. Vědecký výzkum a vývoj

Základní podmínky Projekty Nesmí být financovány ze strukturálních fondů a z Fondu soudržnosti; Nejsou a nebudou financovány z programu Phare; Nesmí být financovány v rámci připravovaného programu Transition Facility.

Typy projektů individuální projekty jasně identifikovatelné cíle žádost pro individuální projekt může zahrnovat jeden nebo více sub-projektů částka grantové pomoci musí být víc jako 250 000 eur programy (skupiny projektů) specifické formy grantové pomoci (blokové granty)

Národní kontaktní místo (NKP) Pracovní skupina Ministerstvo financí ČR www.mfcr.cz

Základní dokumenty k podávání žádostí o grant Metodika finančních toků a kontroly pro Finanční mechanismus EHP a Norský finanční mechanismus (s platností od 1.4.2005) Manuál pro implementaci Finančních mechanismů EHP/Norska Postupy pro žadatele k přípravě Žádosti o podporu Žádost o grant z Finančních mechanismů EHP/Norska

Základní dokumenty k podávání žádostí o grant www.eeagrants.cz

Ministerstvo kultury Centrální orgán s gescí kulturního dědictví Indikativní finanční alokace pro individuální projekty a programy pro rok 2005 činí 3,000 mil. € Kontaktní místo pro přijímaní a posuzování projektů v rámci priority Uchování evropského kulturního dědictví: zuzana.bauerova@mkcr.cz marcela.strakova@mkcr.cz Člen monitorovacího výboru: pavel.jirasek@mkcr.cz

1. výzva/2005

Finanční mechanismy EHP/Norsko – 1.výzva/2005 18.5. – 15.8.2005 Kontaktní místa: centrální orgány, kraje a NKM-CZP (MF) Spolu 165 žádostí o grant na individuální projekty a na programy v celkové výši cca 119,3 mil € www.eaagrants.cz

Finanční mechanismy EHP/Norsko – 1.výzva/2005 MK – KM pro přijímání a posuzování projektů v rámci prioritní oblasti č.1 – Uchování evropského kulturního dědictví Alokace pro prioritní oblast č.1: MK – KM pro rok 2005 = 2,350mil €

Specifikace zaměření prioritních oblastí Konzervace-restaurování dřevěných konstrukcí Preventivní konzervace Prezentace kulturního dědictví Tradiční techniky a technologie Konzervátorsko-restaurátorský materiál Systémy ochrany movitého kulturního dědictví Nové formy komunikace v muzejním prostředí

Specifikace zaměření prioritních oblastí Zaměření odpovídá sektorové strategii: Kulturní politika v ČR Koncepce účinnější péče o movité kulturní dědictví v ČR na léta 2003-2008 Koncepce účinnější péče o památkový fond v ČR do roku 2005 Koncepce rozvoje knihoven

Kontaktní místo MK - 1.výzva/2005 Hodnotící komise na KM – MK: (dle příkazů ministra 22/2005 a 24/2005) Komise I: Posouzení formálních náležitostí a oprávněností → 16.8.-17.8.2005 Komise II: Hodnocení kvality návrhů projektů → 29.8.-30.8.2005 (stanovené priority, efektivnost, přínosy pro oblast kulturního dědictví, hospodárnost a udržitelnost dosažených výsledků, možnosti realizace projektu vzhledem k organizačním, technickým a administrativním předpokladům žadatele) Komise II: Závěrečné vyhodnocení → 5.9.-6.9.2005

Kontaktní místo MK - 1.výzva/2005 36 předložených žádostí: 18 doporučených kompletních žádostí o grant 9 doporučených záměrů 3 vyřazené pro formální nedostatky nebo nesplnění kritérií oprávněnosti 4 nedoporučení projekty 2 nedoporučené záměry 5 žádostí nebylo přijato pro nesplnění podmínek doručení

5 7 32 4 2 3 Specifikace zaměření prioritní oblasti Počet žádostí 1) Konzervace-restaurování dřevěných konstrukcí 5 2) Preventivní konzervace 7 3) Prezentace kulturního dědictví 32 4) Tradiční techniky a technologie 4 5) Konzervátorsko-restaurátorský materiál 2 6) Systémy ochrany movitého kulturního dědictví 3 7) Nové formy komunikace v muzejním prostředí

Kontaktní místo MK - 1.výzva/2005 9.9.2005 → NKM-CZP (MF): Závěrečná zpráva, vyhodnocení projektů, 2 doporučené projekty s nejlepším bodovým ohodnocením

1.výzva/2005 MK – záměr na program OMG Konzervace a ochrana historických dřevěných staveb a konstrukcí v České republice Požadovaná podpora: 2.250.000,- €

NKM – 1.výzva/2005 NKM – předloženo celkem 70 žádostí: 29 kompletních individuálních projektů 8 náhradních kompletních IP 4 kompletní programy 20 záměrů + 9 (MK) 5 záměrů, které neodpovídaly vyhlášeným prioritním oblastem 4 blokové granty

NKM – 1.výzva/2005 hodnocení Pracovníci NKM SBP Consult, s r.o. – externí technická asistence (od 5.10.2005) 4 kategorie: Doporučeno k předložení KFM bez výhrad Doporučeno k předložení KFM s výhradou formální úpravy Doporučeno k předložení KFM s výhradou podstatné doplnění žádostí Nedoporučeno

NKM – 1.výzva/2005 5.12.2005: Monitorovací výbor

Doporučeno bez výhrad 6 1.994.433 € Doporučeno s výhradou formální úpravy 11 4.666.153 € Doporučeno s výhradou podstatné doplnění 18 + 1 16.108.723 € Nedoporučeno 5 2.733.000 € 40+1 25.502.309

NKM – 1.výzva/2005 Výsledkem společného posouzení je seznam návrhů projektů + Zdůvodněné stanovisko 27 IP 4 PRG 4 náhradní IP + záměry projektů (18 doporučených k dopracování + 9 MK?)

Priorita 1: Ochrana evropského kulturního dědictví 18 doporučených žádostí 1.1 ochrana a obnova nemovitého kulturního dědictví 1.2 Zlepšení péče a ochrana movitého kulturního dědictví Priorita 3: Rozvoj lidských zdrojů 10 doporučených žádostí Priorita 2: Životní prostředí 3 doporučené žádosti Priorita 4: Zdravotnictví a péče o děti Priorita 7: Schengenské aquis 1+1 doporučených žádostí

Věcný a časový harmonogram dalšího postupu Info žadatelé 9.12.2005 Angl. verze žádostí bez výhrad a formální výhrady 10.1.2006 NKM – kontrola+zdůvodněné stanovisko 31.1.2006 Dopracování žádostí s výhradou + angl. verze 21.1.2006 18.2.2006 Záměry – zdůvodněné stanovisko 18.12.2005

www.mkcr.cz www.eeagrants.cz Zveřejnění informací www.mkcr.cz www.eeagrants.cz

Blokové granty Fond na přípravu projektů: Fond technické asistence: Zprostředkovatel: CZP, 1.čtvrtletí 2006 Žadatelé Fond technické asistence: Zprostředkovatel: CZP, 1. čtvrtletí 2006 Pomoc NKM a KM Spolupráce zahraničí - ČR Fond pro NNO, Fond pro podporu spolupráce škol, Fond pro podporu výzkumu

2.výzva 2.výzva

2.výzva Květen 2006 Spojení alokace pro výzvu 2 a 3 Pravděpodobně všechny prioritní oblasti Možné ohraničení max € pro IP Specifikace – dle zájmu KM

pavel.jirasek@mkcr.cz zuzana.bauerova@mkcr.cz marcela.strakova@mkcr.cz Děkuji za pozornost! pavel.jirasek@mkcr.cz zuzana.bauerova@mkcr.cz marcela.strakova@mkcr.cz