Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Vývoj populární hudby v letech
Johnny Cash.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
HOME STAGING VZOROVÝCH BYTŮ podpora prodeje developerských projektů
Název Dělení moderní hudby
ASHLEY TISDALE. Údaje  Povolání: Herečka, zpěvačka, producentka, textařka, dabérka  Věk: 24  Datum narození:  Místo narození: West Deal,
vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová
The Rolling Stones.
-historie skupiny -diskografie -fotogalerie
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
Historie České televize
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Otázky jsou vybrány z DUM č
Tereza Látalová.
VY_ 32_INOVACE_HV.36 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluElvis Presley.
Vývoj populární hudby v letech
The Rolling Stones.
Lil Romeo Lil' Romeo se narodil 19. srpna 1989 v New Orleans (Louisiana). Pravým jménem Percy Romeo Miller III a jeho matka je Sonja Miller a otec Percy.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Rolling Stones Rocková legenda.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Rock and roll.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
50cent Curtis James Jackson. Zajímavosti narozen 6. července 1975 New York narozen 6. července 1975 New York známý je spíše pod pseudonymem 50 Cent, je.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Blanka Zrníková Jarmila Smilková obsah
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
 Řešení budoucích konfliktů  Autor myšlenky  Zahájení činnosti, sídlo, složení  Nesplnění poslání Vznik Společnosti národů.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
Michael Jackson Od Andrea Crkvová.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
Music Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Justin Bieber.
Michal Kavalčík (13.června1975 Český Těšín).
Moderní jazz Jana Beděrová.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Elvis Presley AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/10
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Michal Brabec.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_20
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley

Elvis Aaron Presley (8. ledna 1935, Tupelo, Mississippi, USA – 16 Elvis Aaron Presley (8. ledna 1935, Tupelo, Mississippi, USA – 16. srpna 1977, Memphis, Tennessee, USA) byl americký zpěvák a herec. Rodiče Gladys Presley, rozená Smith, a Vernon Presley pocházeli z velmi chudých poměrů.

Majitel společnosti Sun Record Sam Phillips hledal „bělocha s černošským hlasem“ a rozpoznal Elvisův zázračný potenciál. V červnu 1954 nahráli bluesovou píseň That's All Right (Mama) a na druhou stranu původně bluegrassovou Blue Moon of Kentucky. That's All Right (Mama) Blue Moon of Kentucky

V únoru 1955 se jeho kariéry ujal nový manažer Tom Parker a události nabraly rychlý spád. Elvis přešel k velké nahrávací společnosti RCA Records, roku 1956 nazpíval první singl pro RCA Records Heartbreak Hotel, jehož se rychle prodalo přes milion kopií. Heartbreak Hotel

Jeho prvním filmem byl Love Me Tender (1956), mezi jeho nejlepší filmy patří Jailhouse Rock (1957).

24. března 1958 Elvis narukoval a byl umístěn do Friedbergu v Západním Německu. Během služby v Německu poznal svoji budoucí manželku, tehdy čtrnáctiletou Priscillu Beaulieu.

Po návratu z vojny je rock and roll na ústupu a Presley se obrací k pomalým baladám. (It's Now or Never - píseň na motivy známé italské O sole mio). V šedesátých letech pokračuje v natáčení filmů, které jsou poněkud slabší. Celkem natočil ještě dalších 24 celovečerních filmů. It's Now or Never

Zatímco popularita Beatles a jiných stoupá, Elvisova popularita klesá Zatímco popularita Beatles a jiných stoupá, Elvisova popularita klesá. Sám proto poněkud ustupoval ze slávy, aby se roku (1968) vrátil na výsluní ve velkém stylu. Po osmileté odmlce konečně vystupuje v televizi, a to zcela sám. Jen jemu věnovaný pořad „’68 Comeback Special“ vysílaný NBC musel uchvátit snad každého, šlo bez pochyby o Presleyho nejzdařilejší vystoupení před televizními kamerami. Rázem z něj byl opět vládce showbyznysu. Mystery Train

9.října 1973 se Elvis rozvádí, přibírá na váze, přehání to s „léky“, nicméně stále vystupuje na koncertech a nahrává písně. Mezi lety 1969 a 1977 absolvuje 1094 zcela vyprodaných vystoupení. Je prvním umělcem, který ve čtyřech vystoupeních za sebou vyprodal Madison Square Garden v New Yorku ve dnech 9.-11. června 1972. In the ghetto

V úterý 16. srpna 1977 je nalezen svojí snoubenkou Ginger Aldenovou mrtev na podlaze koupelny ve svém domě nazvaném Graceland v Memphisu Po jeho smrti se jeho sídlo Graceland proměnilo v muzeum a stalo se druhým nejnavštěvovanějším domem v USA hned po Bílém domě.

Dcera Lisa Mary Presley se vydala v otcových stopách a stala se také zpěvačkou. V letech 1994- 1996 byla vdaná za zpěváka Michaela Jacksona.