domýšlivost klopýtnutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život v obecenství – Zpověď
Advertisements

Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
Ježíš nejkrásnější z jmen
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Dnes jdu k tobě Pane můj 1. Dnes jdu k tobě, Pane můj,tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes jdu k Tobě, Pane můj, tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes.
Požehnání skrze autority Židům 13:17 Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat. Kéž.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Zamilovaná církev - aneb láska, která nepomíjí Vyškov, , Viktor Baláž.
Hřích působí destrukci, otroctví, smrt, ale….
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Integrita bezúhonnost
O Ježíši Kristu a Božím království
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Ve společenství s Matkou Boží
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Připrav cestu k uzdravení. Matouš 13: 14 Naplňuje se na nich Izaiášovo proroctví, které říká:,Vskutku budete slyšet, a jistě nepochopíte, budete ustavičně.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
DVA DRUHY POCHYBNOSTÍ (Židům 11,6) : a)Pochybnosti o Boží jsoucnosti b)Pochybnosti o Boží lásce ke mně Nepochybovat o Boží lásce.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
1. Už svítá jasný bílý den. Já k Bohu v duchu pokorném se modlím: Cokoli se staň, buď ty má stráž, buď ty můj Pán, buď ty má stráž, buď ty můj Pán.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
♫ Zapněte reproduktory ♫ Zapněte reproduktory Pokračujte kliknutím.
1. Ó Bože, Otče, uč mne sám, | když pouští bloudím zde a lká, | jak z hloubi duše volat mám: | „Buď vůle Tvá! Buď vůle tvá!“
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
VYHLÍŽÍME KRÁLE KRÁLŮ, AŽ VE SLÁVĚ PŘIJDE K NÁM, A VEZME NÁS, VEZME NÁS. ZAŽÍVÁME MILOST, LÁSKU, KTERÁ SMÝVÁ VŠECHEN HŘÍCH, PŘEMÁHÁ, PŘEMÁHÁ. REF: HOSANNA,
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
Viktor Baláž Existuje křesťanský superman? Žil král David vítězný život? Žil apoštol Pavel vítězný život? Žil Pán Ježíš vítězný život? Rozdílnost.
„Ježíšova blahoslavenství dnes?“ O spirituální dimenzi sociálně pastoračního pracovníka.
1. Jistotu vzácnou v srdci už mám: | spasil mne Ježíš můj Bůh a Pán, | břemeno hříchů z duše mi sňal, | dědicem Božím tak jsem se stal. | Zazvuč již, zazvuč.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
POKUŠENÍ S hudbou – úvod k tématu POKUŠENÍ.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Matoušovo evangelium.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Hosana, hosana 1. /: Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi. :/
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
3colorsofcommunity.org Zaslíbení z Matouše 18,20 Kde jsou dva nebo tři shromáždění v mém jménu tam jsem já uprostřed nich malé skupiny celostné Kristova.
Hřích 1. porušení Božího obrazu
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Já chtěl bych tam být 1. V den kdy skončí naše dlouhá cesta, přijde pro nás Ježíš Král. otevřou se brány jeho města, řekne nám: „Tak pojďte dál.“ Ref:
Arthur Schopenhauer narodil se v Gdaňsku
Transkript prezentace:

domýšlivost klopýtnutí. Přísloví 16:18 Pýcha předchází pád domýšlivost klopýtnutí. Vyškov, 4. 1. 2015, Viktor Baláž

Co je pýcha? chorobný stav srdce – je kořenem hříchu nadutost, domýšlivost, nadřazenost, pohrdavost, provokace…být významnější než ostatní…být někým…být jako Bůh

Jak se pýcha projevuje? chování – nadřazenost, vzpurnost, drzost, být vidět, upoutávání pozornosti vzhled – oblékání, styl držení těla, návyky, dlouhý čas před zrcadlem mluvení – „já“ „můj“ „mně“ vztahy – lhostejnost k názorům a utrpení, prosazování vlastní vůle, pohrdání postoj k hříchu – neochota přiznat chybu, nepřijímá radu a napomenutí, svévolné jednání

Jak to začalo? Satan se pozdvihl proti Bohu ………s Nejvyšším se budu měřit Lidé chtěli být jako Bůh ….. lákavý pro oči, strom slibující vševědoucnost ….nepravost Sodomy; pýcha,sytost chleba a sebejistý klid  …a stále to pokračuje i v našich životech

Jakou cestu si zvolíme? Příklad krále Nebukadnesara (Daniel 4, 26 – 34) pokoření Bohem – přináší pád pokoření se před Bohem – přináší pozdvihnutí Jakub 4,6 Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává milost. Příklad Pána Ježíše Filipským 2 – nedbal na své rovnosti Bohu a pokořil se… Jan 6,15 - nasycení zástupu, nenechal se provolat za krále Jan 13,3-5 – umývání nohou učedníků Matouš 4 – pokušení na poušti Přísloví 29:23 Člověka snižuje jeho pýcha, ale nízkým duchem dosahuje cti.