škol a školských zařízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Možnosti a limity kontroly obcí
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Vlastní hodnocení školy
Obecná část rozpočtového práva III
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
Nástroje územního plánování
Hodnocení škol a školských zařízení
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Rozpočty územních samosprávných celků
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
vlastní hodnocení školy
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Zákon o obcích Zlín 2015 Mgr. Michal Abrahámek Odbor právní a Krajský živnostenský úřad.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Veřejná správa ve školství, reforma školství
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Územní samospráva Obce
Veřejná správa ve školství
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Nástin přednášek – studijní pomůcky. Pojem správy  vedení, řízení, (ekonomická) péče o něco  záměrná činnost, sledující dosažení určitého cíle (účelu)
Zákon č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vyjmenovává pravomoci zřizovatele, ředitele a školské rady Zřizovatel vydává zřizovací listinu školy; rozhoduje o.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Normativní financování vztahy a souvislosti
Evaluace v mateřských školách
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Systém kontroly ÚSC Šumperk
Obecná část rozpočtového práva III
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Novinky v předškolním vzdělávání
Obecná část rozpočtového práva III
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

škol a školských zařízení HODNOCENÍ škol a školských zařízení ZŘIZOVATELEM Vzdělávací institut Středočeského kraje VISK 2011 www.visk.cz

Pozice zřizovatelů (obcí a krajů) ve vztahu k hodnocení škol a školských zařízení, (dále jen škol) které zřizují vzdělávání = veřejná služba zákonné normy: 128/2000 Sb. (zákon o obcích) 129/2000 Sb. (zákon o krajích) 131/2000 Sb. (zákon o HMP) 250/2000 Sb. (zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 561/2004 Sb. (školský zákon) jmenování a odvolání ředitelů hodnocení práce ředitele a školy (narůst významu hodnocení v souvislosti s novelou zákona č. 561/2004 Sb., (školský zákon) projednáváno v Poslanecké sněmovně ve třetím čtení na podzim 2011 (sněmovní tisk č. 340) www.visk.cz

OBEC KRAJ PRAHA Zákon č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) Zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze § 35 Obec v samostatné působnosti ve svém územním obvodu… pečuje .…..o vytváření podmínek pro rozvoj sociální péče a pro uspokojování potřeb svých občanů. Jde především o uspokojování potřeby bydlení, ochrany a rozvoje zdraví, dopravy a spojů, potřeby informací, výchovy a vzdělávání, celkového kulturního rozvoje a ochrany veřejného pořádku. § 14 Do samostatné působnosti kraje patří záležitosti, které jsou v zájmu kraje a občanů kraje, pokud nejde o přenesenou působnost kraje. § 2 Hlavní město Praha a městské části pečují o všestranný rozvoj svého území a o potřeby svých občanů; § 16 Jde především o uspokojování potřeby ….. výchovy a vzdělávání,… www.visk.cz

OBEC KRAJ PRAHA Zákon č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) Zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze § 102 Radě obce je vyhrazeno ….plnit vůči právnickým osobám a organizačním složkám založeným nebo zřízeným zastupitelstvem obce,… úkoly zakladatele nebo zřizovatele …. § 59 Radě je vyhrazeno …vykonávat zakladatelské a zřizovatelské funkce ve vztahu k právnickým osobám, organizačním složkám, které byly zřízeny nebo založeny krajem ……., včetně jmenování a odvolávání jejich ředitelů a stanovení jejich platu a odměn;…pravidelně jedenkrát ročně projednávat zprávu o jejich činnosti, o plnění jejich úkolů, …, a přijímat příslušná opatření k nápravě, § 68 Radě hlavního města Prahy je vyhrazeno …plnit vůči právnickým osobám a zařízením zřízeným nebo založeným zastupitelstvem hlavního města Prahy úkoly zakladatele nebo zřizovatele …. (analogie - městské části)… www.visk.cz

Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů § 14 Rozpis rozpočtu § 15 Hospodaření podle rozpočtu a kontrola …Součástí rozpisu rozpočtu je sdělení závazných ukazatelů rozpočtu těm subjektům, které jsou povinny se jimi řídit… …Územní samosprávný celek a svazek obcí vykonává kontrolu hospodaření jím zřízených nebo založených právnických osob… www.visk.cz

Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů § 27 Zřizování, změny a zrušení příspěvkových organizací (1) Územní samosprávný celek zřizuje příspěvkové organizace….. (2) Zřizovatel vydá o vzniku příspěvkové organizace zřizovací listinu, která musí obsahovat: ……..vymezení hlavního účelu a tomu odpovídajícího předmětu činnosti ……..vymezení práv, která organizaci umožní, aby se svěřeným majetkem mohla plnit hlavní účel k němuž byla zřízena; zejména se uvedou práva a povinnosti spojené s jeho plným efektivním a ekonomicky účelným využitím, s péčí o jeho ochranu, rozvoj a zvelebení, podmínky pro jeho případnou další investiční výstavbu, dále pravidla pro výrobu a prodej zboží, pokud jsou předmětem činnosti organizace, práva a povinnosti spojená s případným pronajímáním svěřeného majetku jiným subjektům a podobně, ……..doplňková činnost, pravidla nabývání majetku, …….. (9) Zřizovatel provádí kontrolu hospodaření příspěvkové organizace. www.visk.cz

9.4.2017 Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) § 10 Výroční zprávy ……Ředitel základní, střední a vyšší odborné školy zpracovává každoročně výroční zprávu o činnosti školy za školní rok, zasílá ji zřizovateli a zveřejňuje vždy na přístupném místě ve škole....... www.visk.cz

9.4.2017 Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) § 12 Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy (současná platná právní úprava !) Hodnocení školy se uskutečňuje jako vlastní hodnocení školy a hodnocení Českou školní inspekcí. (2) Vlastní hodnocení školy je východiskem pro zpracování výroční zprávy o činnosti školy a jedním z podkladů pro hodnocení Českou školní inspekcí….. Navrhovaná změna (sněmovní tisk č. 340) „(2) Vlastní hodnocení školy je východiskem pro zpracování výroční zprávy o činnosti školy.“. (3) Hodnocení vzdělávání ve školských zařízeních provádí Česká školní inspekce. (4) Hodnocení vzdělávací soustavy v kraji provádí krajský úřad ve zprávě o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy v kraji…… (5) Hodnocení školy a školského zařízení může provádět také jejich zřizovatel podle kritérií, která předem zveřejní. www.visk.cz

Shrnutí: Vzdělávání a výchova je veřejná služba vyplývající ze zákonných norem, podle nichž územně samosprávné celky jsou zřízeny a plní své úkoly Rady ÚSC (rada obce, rada města, starosta u obcí, kde není rada zřízena) vykonávají funkce zřizovatele ke školám a školským zařízením včetně - jmenování, odvolání, hodnocení a odměňování ředitelů, - hodnocení plnění hlavního účelu a předmětu činnosti škol a školských zařízení - kontroly hospodaření škol a školských zařízení VYHRAZENO RADĚ www.visk.cz

Doporučení pro zřizovatele k hodnocení škol 9.4.2017 Doporučení pro zřizovatele k hodnocení škol Cíl: poskytnout zřizovatelům (stát, kraj, obec, svazek obcí, jiná právnická nebo fyzická osoba) obecná doporučení, jak hodnotit školy, a přispět tak ke zlepšení evaluační kultury zřizovatelů v ČR Doporučení, kritéria a metodické postupy jsou primárně vytvořeny pro hodnocení škol zřizovatelem. Po úpravě je však možné je použít i pro hodnocení práce školských zařízení. Hodnocení školy by mělo být samozřejmým a přirozeným principem vztahu zřizovatele a školy a být součástí jeho koncepčního přístupu. Nutná maximální snaha o objektivitu a odbornost hodnocení. Nutnost posuzování všech oblastí plnění hlavního účelu a předmětu činnosti školy. Zdroje informací: kontrolní činnost zřizovatele, zprávy ČSI a dalších kontrolních orgánů, Výroční zpráva školy, prezentace školy na veřejnosti, komunikace se zřizovatelem a rodiči apod. www.visk.cz

Doporučení pro zřizovatele k hodnocení škol 9.4.2017 Doporučení pro zřizovatele k hodnocení škol Struktura a obsah metodického doporučení X. oblast kvality X.Y. kritérium Vysvětlení, případně příklad indikátoru či komentář Oblasti hodnocení 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh a výsledky vzdělávání 3. Klima ve škole, spolupráce s rodiči a dalšími subjekty 4. Vedení a řízení školy 5. Výsledky práce školy vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům www.visk.cz

9.4.2017 Semináře VISK Kompetence USC ke školám a školských zařízení, které zřizují – včetně Doporučení pro zřizovatele k hodnocení škol + metodické pomůcky pro hodnocení ředitelů + poradenství v oblasti hodnocení) Probíhající komunikace s obcemi a městy Dobrý den, jak máme vytvořit systém hodnocení a odměňování ředitelů našich základních a mateřských škol? …děkuji za poslání metodického materiálu k hodnocení škol a jejich ředitelů Mám dotaz: jsme jako zřizovatelský odbor (školství, kultura …) povinni kontrolovat příspěvkové organizace (MŠ, ZŠ …) – co všechno jako zřizovatelský odbor máme kontrolovat, když ani jeden ze zaměstnanců odboru není účetní?? Chtěli bychom zavést systém hodnocení na naší škole (pokud možno v co nejširším záběru) – jak by jste to udělal? Vzhledem k tomu, že zároveň studuji ………...na Pedagogické fakultě v …………., tak mohu porovnávat - a z toho porovnání jednoznačně vychází lépe Vaše instituce…… www.visk.cz

Shrnutí: praxe ukazuje potřebu pravidelného a systematického hodnocení kvality práce škol zřizovatelem Doporučení pro zřizovatele je metodickou pomůckou poskytuje nástroj k maximálně objektivnímu a komplexnímu hodnocení práce škol a jejich ředitelů růst významu hodnocení zřizovatelem – naplnění zodpovědnosti zřizovatele za poskytování veřejné služby občanům lze použít jak pro školy tak po úpravě také pro školská zařízení Doporučení a jeho realizace: a) pozitivní dopad na RgŠ a zlepšení práce škol b) usnadnění výkonu zřizovatelských kompetencí, c) ochrana ředitelů škol před neodborným a subjektivním hodnocením jejich práce www.visk.cz

PhDr. Marcela Štiková StikovaM@p15.mepnet.cz 9.4.2017 Děkujeme za pozornost PhDr. Marcela Štiková StikovaM@p15.mepnet.cz Mgr. Jiří Holý holy@visk.cz www.visk.cz