POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ 30.4. KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak dodržujeme tradice Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková
Advertisements

Vypracoval: Michal Klaus
Krátký film TRUTNOV a.s. Uvádí.
Proč se střídají roční období?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Cibulový trh v Bernu ŠVÝCARSKO.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Oběh Země kolem Slunce.
Vítek Urban prosinec 2004 prima
Oddíl Pusík Dvoudenní čarodějnický sabat na dvorku klubovny v Nepomuku.
KELTOVÉ 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
JARO Prvouka.
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Velikonoce – jen svátky jara?
MASOPUST.
Vliv pohybu Země a Měsíce na život na Zemi
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
Planeta Země.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Vesnice Strupčice.
Země a její okolí Miroslava Maňásková.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Kalendář - červen Petr Machala.
Cyklus přírody Petr Machala.
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Velikonoce v Kunovicích
Stromy- Jaro Léto Podzim Zima
Roční období Název školy:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
AnotaceNáměty činností pro připomenutí květnových tradic. Využití filmů a literatury. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný výstupObjasní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Tradice a zvyky na Slovácku. Hody Hody patří k tradičním svátkům snad každé moravské vesnice. Hody se na vesnici slaví jako křesťanský svátek i jako.
FILIPOJAKUBSKÁ NOC. HISTORIE oblíbený lidový zvyk noc vlády temných a zlých sil dříve se hledaly poklady čarodějnice létaly na sabat královna sabatu (
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Trvání dne a noci na Zemi TÉMATICKÝ CELEK:
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Tradice a zvyky filipojakubské noci.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autorka: Vendula Szappanosová
TRVÁNÍ DNE A NOCI Jak to vlastně funguje ?.
KALENDÁŘ.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zvyky a tradice Čechů.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
4. b I Hraniční dny 21. března: jarní rovnodennost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE TO UŽ OD SILNICE SMĚR PRŮHONICE. PÁLENÍ ZAČNE VE 20:00 HODIN. SAMOSEBOU BUDEME MÍT I BUŘTY S KLOBÁSAMI.

VŠE O ČARODĚJNICÍCH Pálení čarodějnic (také filipojakubská noc, Valpuržina noc nebo Beltine) se odehrává v noci z 30. dubna na 1. května. Jedná se o velmi starý a dodnes živý lidový zvyk a zvláštní svátek. Tuto noc se lidé scházejí u zapálených ohňů a slaví příchod jara. Na některých místech se staví májka.Beltinenoci30. dubna1. květnazvykohňůjaramájka Noc z 30. dubna na 1. května byla pokládána za magickou. Svátek se původně pravděpodobně slavil o úplňku, jenž byl nejblíže dnu, nacházejícímu se přesně mezi jarní rovnodenností a letním slunovratem. Lidé věřili, že tuto noc se čarodějnice slétají na čarodějnický sabat, a skutečně je tato noc jedním z největších pohanských svátků. Lidé také věřili například v otevírání různých jeskyní a podzemních slují, ve kterých jsou ukryty poklady. Hlavním smyslem tohoto starého lidového zvyku byla pravděpodobně oslava plodnosti.30. dubna1. květnamagickoučarodějnicejeskyní

ZÁBAVA NA ČARODĚJNICE SAMOZDŘEJMĚ TU BUDOU I SOUTĚŽE.NAPŘ: NOŠENÍ OKA VE LŽÍCI, NEBO NAPŘÍKLAD KRESLENÍ ČARODĚJNICE SKÁKÁNÍ DO PÍSKU A V PYTLÍCH BUDOU BOHATÉ ODMNĚNY!!!!!!