Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Radana Marelová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Radana Marelová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Radana Marelová Název : VY_32_INOVACE_2A_16_Náš_svět Téma: Prvouka 2.třída Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace „Náš svět“ je výukový materiál. Seznamuje děti s částmi roku (dělení na roční období, měsíce, týdny a dny). Dále podrobněji s částmi dne. Všechna témata jsou doplněna obrázky. V poslední části děti seznamuje s kalendářem a jeho druhy.

3 Zdroje http://office.microsoft.com – otevřená galerie - kliparty

4 http://upload. wikimedia

5 ČÁSTI ROKU Rok začíná 1. ledna a končí 31. prosince. Během roku se vystřídají čtyři roční období jaro, léto, podzim, zima a dvanáct měsíců: leden, únor, březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec Každý měsíc je rozdělen na týdny a dny.

6 Prohlédni si, jak se mění příroda během ročních období:

7 Jaro Jaro začíná 21. března.
Je to den jarní rovnodennosti (den i noc jsou stejně dlouhé – 12 hodin) Jarní měsíce jsou: březen duben květen Popiš jaro podle následujících obrázků.

8

9 Léto Léto začíná 21. června.
Je to den letního slunovratu (den je nejdelší -má 16 hodin, noc je nejkratší – jen 8 hodin) Letní měsíce jsou: červen červenec srpen Vyprávěj, co je typické pro léto. Obrázky ti napoví.

10

11 Podzim Podzim začíná 23. září. Je to den podzimní rovnodennosti
(den i noc jsou stejně dlouhé - 12 hodin) Podzimní měsíce jsou: září říjen listopad Popiš podle následujících obrázků podzim.

12

13 Zima Zima začíná 21. prosince.
Je to den zimního slunovratu ( den je nejkratší – má jen 8 hodin, noc je nejdelší – 16 hodin) Zimní měsíce jsou: prosinec leden únor Vyprávěj, co všechno víš o zimě. Obrázky ti napoví.

14

15 Týden Měsíce dělíme na týdny. Každý týden má 7 dní. Jsou to: pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle Pondělí až pátek jsou pracovní dny. Sobota a neděle jsou dny volna.

16 Den Každý den má několik částí. Ráno – vstávám a snídám Dopoledne – jsem ve škole Poledne - obědvám

17 Odpoledne – hraji si, sportuji Večer – dívám se na televizi, čtu si Noc – spím Všechny tyto části se vystřídají za 24 hodin = 1 den

18 Kalendář Kalendář zobrazuje rok od ledna do prosince - každý měsíc je rozdělen na týdny a dny - u každého dne je datum a jméno toho, kdo má svátek - v kalendáři také najdeme státní svátky Druhy kalendářů: stolní nástěnný kapesní = diář

19 Kapesní kalendář Nástěnný kalendář Stolní kalendář


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Radana Marelová"

Podobné prezentace


Reklamy Google